Εκλεψε δύο μπλούζες από κατάστημα της Πάτρας, αλλά έγινε αντιληπτή από τον ιδιοκτήτη, ο οποίος κάλεσε την αστυνομία. Με την αυτόφωρη διαδικασία οδηγήθηκε στα κρατητήρια της αστυνομίας. Κι εκεί, απελπισμένη, έδωσε φρικτό τέλος στη ζωή της...
Ηταν μόλις 32 χρόνων, μάνα ενός ανήλικου κοριτσιού. Γνωστή στην κοινωνία της αχαϊκής πρωτεύουσας, η γυναίκα ζούσε με τους γονείς της και την ανήλικη κόρη της στην Παραλία Πατρών.
Ο εθισμός της στα ναρκωτικά, αλλά και οι οικονομικές δυσκολίες που αντιμετώπιζε η οικογένειά της την είχαν βάλει στο περιθώριο της...... τοπικής κοινωνίας. Οι καταστηματάρχες την έβλεπαν συχνά να περιφέρεται στο κέντρο της πόλης ψάχνοντας τρόπο να εξασφαλίσει χρήματα για την οικογένειά της, αλλά και για τη δόση της. Για παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών, αλλά και για μικροκλοπές που είχε διαπράξει στο παρελθόν ήταν γνωστή και στις αστυνομικές αρχές.
Προχθές η 32χρονη είχε βγει για ακόμη μία φορά στο κέντρο της Πάτρας για να βρει τρόπο να εξασφαλίσει τα προς το ζην. Στην οδό Αγίου Νικολάου μπήκε σε ένα μαγαζί με ρούχα και άρπαξε δύο μπλουζάκια.
Ο καταστηματάρχης την είδε, τη σταμάτησε και κάλεσε την αστυνομία. Από εκεί οδηγήθηκε εκεί που έμελλε να βάλει τέλος στη σύντομη ζωή της. Λίγη ώρα μετά, στις 5.30 το απόγευμα, η 32χρονη έκοψε μία κουβέρτα σε σχήμα θηλιάς. Το πέρασε γύρω από τον λαιμό της και αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει. Το αδύνατο σώμα της δεν άντεξε για πολύ. Οταν μετά λίγα λεπτά την εντόπισε ο φρουρός και επιχείρησε να την αποτρέψει, δεν τα κατάφερε. Το θέαμα ήταν σοκαριστικό, αφού η 32χρονη πνιγόταν ήδη.
Μεταφέρθηκε εν ζωή στο Γενικό Νοσοκομείο Πατρών όπου εξέπνευσε.
Μικροεγκληματικότητα
Σημάδι μιας κοινωνίας που στενάζει
Πολλά τα ερωτήματα για τις συνθήκες κράτησης της 32χρονης
Η τραγική υπόθεση της 32χρονης στην Πάτρα αφορά μια ακόμα περίπτωση μικροκλοπής από αυτές που συχνά πια απασχολούν το αστυνομικό δελτίο. Καθημερινά είναι τα φαινόμενα των απελπισμένων, που οδηγούνται στη μικροεγκληματικότητα, προκειμένου να μπορέσουν να επιβιώσουν.
Μικροκλοπές σε σούπερ μάρκετ, είδη ψιλικών και παντοπωλείων αποτελούν "σημάδια" μιας κοινωνίας που υποφέρει. "Οσο η ανεργία αυξάνεται και η οικονομική κατάσταση χειροτερεύει, τα περιστατικά πολλαπλασιάζονται", λένε οι ειδικοί. "Τις περισσότερες φορές και η βία που τα συνοδεύει".
Σε σχέση με την υπόθεση της 32χρονης, πάντως, ερωτήματα προκύπτουν για τις συνθήκες κράτησης, καθώς και το γεγονός της καθυστέρησης αντίδρασης από τους αστυνομικούς βάρδιας. Οπως δήλωσε στο "Εθνος" ο πρόεδρος των αστυνομικών υπαλλήλων Νομού Αχαΐας, Θανάσης Αθανασόπουλος, μέσα στα γυναικεία κρατητήρια δεν έχει τοποθετηθεί κάμερα "για ευνόητους λόγους", αφού οι αξιωματικοί που φρουρούν τα κρατητήρια είναι κατά κύριο λόγο άνδρες. Ωστόσο και η κάμερα που βρισκόταν στην είσοδο των γυναικείων κρατητηρίων βρισκόταν εκτός λειτουργίας.
"Είναι πραγματικά τραγικό. Οι συνάδελφοι έκαναν ό,τι μπορούσαν και επενέβησαν άμεσα αλλά τελικά η άτυχη γυναίκα δεν τα κατάφερε", λέει ο κ. Αθανασόπουλος. "Για τις συνθήκες κράτησης των κρατητηρίων στην Πάτρα αλλά και σε όλη τη χώρα το έχουμε επισημάνει κατ' επανάληψη, όχι μόνο δημόσια αλλά και με σχετικά εξώδικα που έχουμε στείλει προς πάσα κατεύθυνση", τονίζει.
Μ. ΨΑΡΑ - Λ. ΜΠΑΣΤΑ
www.ethnos.gr
Δευτέρα, Νοεμβρίου 14, 2011
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης
(
Atom
)
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου