Παρασκευή, Νοεμβρίου 25, 2011

Η αλήθεια περί «κατασχέσεων» από το Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων.

Κατά τη σύνταξη του προϋπολογισμού του έτους 2011, η δημοτική αρχή διαπίστωσε ανείσπρακτο υπόλοιπο στο ταμείο του Δήμου της τάξεως των 2,5 εκατομμυρίων ευρώ, μέρος του οποίου έχει ήδη παραγραφεί, λόγω της μη λήψης των απαραίτητων μέτρων από τις προηγούμενες διοικήσεις όλων των Ο.Τ.Α. που συνενώθηκαν. Δρώντας πάντα με αίσθηση ευθύνης και παρατηρώντας την αστοχία του εισπρακτικού μηχανισμού, δημιουργήθηκε ειδικό γραφείο εντός της Οικονομικής Υπηρεσίας, στελεχωμένο από έμπειρους διοικητικούς υπαλλήλους, με σκοπό τη διασφάλιση των εσόδων του Δήμου και την αποτροπή παραγραφής ληξιπρόθεσμων χρεών, λόγω παρελεύσεως του χρόνου από την ημερομηνία βεβαίωσης των............ οφειλών μέχρι σήμερα.

Βασικός στόχος του γραφείου και της δημοτικής αρχής είναι η παύση απώλειας εσόδων, η διασφάλισή τους και η θωράκιση των συμφερόντων του συνόλου των δημοτών. Για το σκοπό αυτό, η Οικονομική Υπηρεσία υποχρεούται να προβεί σε ενέργειες που θα αναστείλουν των παραγραφή των οφειλών του έτους 2006, καθώς τα χρέη για τέλη ύδρευσης παραγράφονται μετά πενταετίας. Προς τούτο και αφού εκδόθηκε προσωπική ειδοποίηση σε κάθε οφειλέτη, με δικαστικό κλητήρα, για ρύθμιση των οφειλών του, εφόσον ο οφειλέτης δεν προσήλθε στην Οικονομική Υπηρεσία, ο δημοτικός ταμίας έχει την υποχρέωση να προβεί σε λήψη σωρευτικών ή μεμονωμένων μέτρων αναγκαστικής είσπραξης, προς διασφάλιση των δημοτικών εσόδων, όπως ορίζει ο νόμος.

Τονίζουμε ότι, βάσει του Κώδικα Εισπράξεως Δημοσίων Εσόδων (ΚΕΔΕ), οι διοικητικοί υπάλληλοι της Οικονομικής Υπηρεσίας είναι υπόλογοι για τη διασφάλιση των εσόδων του Δήμου και υποχρεωμένοι να λάβουν κάθε νόμιμο μέτρο προς αυτή την κατεύθυνση.

Επίσης, οφείλουμε να γνωστοποιήσουμε στους δημότες ότι τα μέτρα, που είχαν λάβει οι προηγούμενες διοικήσεις των συνενωμένων Ο.Τ.Α., ήταν ελάχιστα έως μηδενικά, ώστε ένα σημαντικό χρηματικό ποσό να έχει παραγραφεί και να έχει οριστικά χαθεί από το Δημοτικό Ταμείο, σε βάρος του δημοσίου συμφέροντος. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα οι ασυνεπείς οφειλέτες να βρίσκονται επί πολλά χρόνια στο απυρόβλητο, να παραγράφονται ανενόχλητα τα χρέη τους, ενώ οι συνεπείς οφειλέτες να είναι τα συνήθη «υποζύγια» και να πληρώνουν το λογαριασμό, όχι μόνο το δικό τους, αλλά και των άλλων. Αυτό είναι καιρός να σταματήσει! Έκαστος θα συμβάλλει στο Δήμο βάρη ανάλογα με το μερίδιο ευθύνης του! Μόνο έτσι εμπεδώνεται το αίσθημα δικαίου και ο δημότης νιώθει ασφάλεια και «ομπρέλα προστασίας» από το Δήμο, που είναι το μεγάλο σπίτι του.

Στις δύσκολες μέρες που διανύουμε ως πολίτες και ως λαός και σ’ αυτές που θα ακολουθήσουν, οφείλουμε να μετατρέψουμε τους δήμους σε κύτταρα κοινωνικής και εθνικής συνοχής. Οι υπηρεσίες του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων και ειδικότερα η Ταμειακή Υπηρεσία περνά σε ένα νέο στάδιο αναδημιουργίας, πιστής εφαρμογής των νόμων και διασφάλισης του δημοσίου συμφέροντος, με επίκεντρο το δημότη, την καλύτερη εξυπηρέτησή του και την αγαστή συνεργασία Δήμου – δημοτών.




Ο Αντιδήμαρχος

Αργύριος Ανευλαβής


Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

6 σχόλια :

Ανώνυμος είπε...

συμφωνω με τον κ.ανεβλαβη απολυτως.

Ανώνυμος είπε...

αυτά που κάνανε γαργάρα οι προηγούμενοι για να κονομήσουνε κανα ψηφάκι δυστηχώς πέσανε πάνω στον Ανεβλαβή που ενώ η "συμπαράσταση" προσπάθησε να λασπολογήσει και να εκμεταλευτεί το γεγονός τελικά αποκαλύφθηκε η αλήθεια και οι λάσπη έπεσε στα μούτρα των συντακτών των δελτίων τύπου της "συμπαράστασης".

Ανώνυμος είπε...

ΣΙΓΑ ΜΕΓΑΛΟΕΦΟΡΑ ΤΗΣ ΣΥΜΦΟΡΑΣ ΑΝΕΒΛΑΒΗ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΧΥΛΗ ΜΙΣΘΟΥΔΑΡΑ ΣΟΥ-ΤΑ ΤΥΧΕΡΑ ΣΟΥ, ΚΑΙ ΠΡΙΝ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΤΑ ΕΠΙΠΛΑΔΙΚΑ ΚΑΒΑΤΖΑ ΓΙΑ ΣΥΜΠΗΡΩΜΑ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ ΜΗ ΣΠΑΣΕΙΣ ΚΑΜΙΑ ΛΑΜΠΑ,ΕΙΔΑΜΕ ΚΑΙ ΣΤΗ ΔΟΥ ΗΣΟΥΝΑ ΤΟΠ ΕΚΤΟΣ ΑΠ ΤΟ ΜΙΣΘΟ ΚΑΡΠΙΣΕ Η ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΘΑ ΚΑΡΠΙΣΕΙ ΚΑΙ Ο ΔΗΜΟΣ.
ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΠΟΥ ΟΡΓΑΝΩΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΟΜΙΛΙΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΓΙΑ ΤΟ ΧΑΡΑΤΣΙ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΤΕ ΤΟΝ ΑΠΛΟ ΛΑΟΥΤΖΙΚΟ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΑΠΟΓΝΩΣΗ ΑΠΟ ΤΑ ΕΞΩΝΤΟΤΙΚΑ ΦΟΡΟΣΥΣΤΗΜΑΤΑ , ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ ΚΑΙ ΚΟΡΟΙΔΙΑ ΛΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΤΙ ΕΠΙΔΙΩΚΕΙ ΚΑΙ Ο ΔΗΜΟΣ , ΣΤΟΧΟΣ ΣΑΣ ΕΙΝΑΙ ΠΩΣ ΘΑ ΑΦΑΙΜΑΞΕΤΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΕΣ ΣΑΣ, ΠΩΣ ΘΑ ΜΑΣ ΤΑ ΠΑΡΕΤΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΨΗΛΟΥ ΕΠΙΠΕΔΟΥ ΠΟΥ ΜΑΣ ΠΡΟΣΦΕΡΕΤΕ ΜΕ ΤΟ ΠΡΟΣΧΗΜΑ ΚΑΘΕ ΠΑΡΑΛΟΓΗΣ ΒΛΑΚΕΙΑΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΛΕΝΕ ΤΑ ΑΜΟΡΦΩΤΑ ΠΑΠΑΓΑΛΑΚΙΑ ΣΑΣ ΣΤΙΣ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΤΑΚΤΙΚΗ ''ΕΓΩ ΕΧΩ ΤΟ ΚΑΡΠΟΥΖΙ ΕΓΩ ΚΑΙ ΤΟ ΜΑΧΑΙΡΙ''
ΞΥΠΝΑΤΕ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΣΕ ΤΙ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΠΛΟΙ ΔΗΜΟΤΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΧΑΜΕ ΤΗΝ ΤΥΧΗ ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΟΜΙΣΘΩΝ , ΜΕΓΑΛΟΣΥΝΤΑΞΕΩΝ ,ΚΑΙ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΙΩΝ ΑΚΙΝΗΤΟΥΧΩΝ ,ΚΑΙ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΩΣ ΘΑ ΒΑΛΟΥΜΕ ΤΟ ΜΑΧΑΙΡΙ ΣΤΟ ΛΕΜΟ ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΑΓΩΝΙΣΤΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑ ΝΟΙΑΣΤΕΙΤΕ ΛΙΓΟ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΥΣΚΟΛΙΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕΙ ΠΡΙΝ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ ΡΩΤΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΕΧΕΤΕ ΕΣΕΙΣ ΣΟΒΑΡΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ !!!

Ανώνυμος είπε...

Σωστος ο απο πάνω,ε ρε κοροιδακια που τον ψηφισανε !
Να τους κατασχεσει και τα σπιτια τωρα αν δεν εχουν να πληρωσουν,αυτος ειναι βολεμενος καλα κοτζαμ ανακτορο εκανε στη κορη,ακινητα μετρητα,πληρωνετε κοροιδα

Ανώνυμος είπε...

ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΔΕ ΛΕΤΕ ΤΙΠΟΤΑ.
ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΣΑΣ ΕΜΕΙΝΕ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΧΤΥΠΗΜΑΤΑ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΗ ΜΕΣΗ ΣΤΟΝ ΑΝΕΒΛΕΒΗ.
ΑΛΛΑ ΜΙΑ ΠΑΡΟΙΜΙΑ ΛΕΕΙ:
ΟΤΙ ΣΚΑΤΑ ΚΑΙ ΤΟ ΦΤΥΑΡΙ.

Ανώνυμος είπε...

και για τα προηγουμενα λαμογια οχι μονο λεγαμε αλα και πραξαμε και τα στειλαμε εκει που τους αξιζε.
Το ιδιο κανουμε και τωρα και ενοια σου δεν μεινουν για πολυ Ανεβλαβηδες και ΣΙΑ θα πανε εκει που τους αξίζει