Πέμπτη, Νοεμβρίου 17, 2011

Να καταργηθούν τώρα όλα τα χαράτσια στη λαϊκή οικογένεια

«Να καταργηθούν τώρα όλα τα χαράτσια στη λαϊκή οικογένεια», ζητά το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας με χτεσινή ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ.
Ολόκληρη η ανακοίνωση έχει ως εξής:
«Η πλήρης αδυναμία χιλιάδων λαϊκών οικογενειών να πληρώσουν το εξοντωτικό χαράτσι για τα σπίτια καθώς και η πλατιά άρνηση καταβολής του από τις.............. οικογένειες εκείνες που για να το πληρώσουν πρέπει να κάνουν δραστικές περικοπές στις ανάγκες που αφορούν στη διαβίωσή τους, φανερώνει από τη μία τη βαρβαρότητα του νόμου και από την άλλη την ισχυρή αντίσταση του λαού παρά τους άθλιους εκβιασμούς για διακοπή ρεύματος.

Τα κόμματα της συγκυβέρνησης, ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, Καρατζαφέρης, ενώ στηρίζουν τα χαράτσια παριστάνουν ότι λυπούνται και ενδιαφέρονται για τις λαϊκές οικογένειες που υποφέρουν και απειλούνται τώρα και με διακοπή του ηλεκτρικού ρεύματος. Η υποκρισία τους δεν έχει όρια. Οι διάφορες προτάσεις τους εξαντλούνται στην έκφραση οίκτου προς τους αναξιοπαθούντες. Η θέση τους είναι προσβλητική για το λαό. Τα χαράτσια είναι άδικα, είναι εξοντωτικά για τη λαϊκή οικογένεια, γι' αυτό είναι εξολοκλήρου παράνομα.

Τα λαϊκά στρώματα δε χρειάζονται τη λύπησή τους. Πιο οργανωμένα πρέπει να απαιτήσουν την πλήρη κατάργηση όλων των χαρατσιών, την προστασία των ανέργων, των οικογενειών με χαμηλό εισόδημα. Να φορολογηθεί τώρα το μεγάλο κεφάλαιο με 45%.

Σε κάθε κλάδο και λαϊκή συνοικία πρέπει να προχωρήσει πιο αποφασιστικά η εργατική λαϊκή οργάνωση, πρωτοβουλία και αλληλεγγύη. Να μην περάσουν οι εκβιασμοί και οι απειλές. Να μην κόψουν το ρεύμα σε καμιά λαϊκή οικογένεια. Είναι καιρός ο λαός να δείξει πιο αποφασιστικά την οργανωμένη του δύναμη και τη συμμαχία του. Να περάσει στην αντεπίθεση. Οχι άλλες θυσίες για την κερδοφορία της πλουτοκρατίας. Κάτω η συγκυβέρνηση και τα κόμματα του συστήματος και της ΕΕ».

ΝΑΞΟΣ, 17-11-2011
Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

1 σχόλιο :

Ανώνυμος είπε...

αντισταθειτε ελληνες, μην βλεπετε ΜΟΓΓΟΛΙΚΑ ΕΡΓΑ που προβαλουν τα μπασταρδοκαναλα, αν καποιος δικος βλεπει σπαστε τον στο ξυλο ή σπαστε την τηλεοραση αν δεν περνει απο λογια, η προπαγανδα εχει ξεκινησει να αγαπησουμε τα μπασταρδα τα μογγολακια θελουν, για να παρουμε τα παπαρια τους και αυτοι τα ΟΡΥΚΤΑ ΜΑΣ. μην τσιμπατε...