Πέμπτη, Νοεμβρίου 17, 2011

Ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων διαψεύδει τα όσα διαδίδονται περί παραχώρησης του νερού της Νάξου στην ΕΥΔΑΠ.

Μετά τα όσα ψευδώς διαδίδουν συγκεκριμένες πολιτικές και παραπολιτικές ομάδες, που εδράζουν στη Νάξο, περί παραχώρησης του νερού του νησιού στην ΕΥΔΑΠ από το Δήμο, οφείλουμε και επισήμως να αποκαταστήσουμε την αλήθεια, προκειμένου ο κάθε δημότης να είναι ενημερωμένος σωστά και να αξιολογεί χωρίς κραυγαλέες σειρήνες τις αποφάσεις και τις δράσεις του Δήμου.
Διαψεύδουμε κατηγορηματικώς τα όσα διασπείρονται περί συμφωνίας του Δήμου με την ΕΥΔΑΠ, σχετικά με την παραχώρηση των υδάτινων πόρων του νησιού, τα οποία μόνο σκοπό έχουν την παραπληροφόρηση των δημοτών και.......... την ικανοποίηση των μικροπολιτικών ενστίκτων των διαστρεβλωτών της αλήθειας.

Η εσκεμμένη απόπειρα εξαπάτησης του κοινού αισθήματος δεν δύναται να βρει πρόσφορο έδαφος, καθώς η μόνη συμφωνία που έχει συναφθεί μεταξύ Δήμου και ΕΥΔΑΠ είναι για να επιτελέσει το τεχνικό τμήμα της ΕΥΔΑΠ μία αποτύπωση του δικτύου ύδρευσης των πέντε νησιών του Δήμου και μάλιστα ΔΩΡΕΑΝ, ήτοι χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση του Δήμου, η οποία μελέτη – αποτύπωση θα παραμείνει στο Δήμο ως εργαλείο για τη βελτίωση του δικτύου. Αυτή και μόνο είναι η αλήθεια.

Σε όποια περαιτέρω εργασία θεωρηθεί αναγκαία η συμβολή της ΕΥΔΑΠ Α.Ε., θα γίνει εκ νέου και μόνο κατόπιν λήψης σχετικής απόφασης από το Δημοτικό Συμβούλιο και αφού ενημερωθούν οι δημότες, χωρίς να αποκρυφτεί το παραμικρό.

Επίσης, επισημαίνεται ότι ούτε ο Δήμος ούτε η ΕΥΔΑΠ έχει καμία σχέση με τη νομιμοποίηση πηγαδιών και άδειας χρήσης νερού, που καλούνται να διευθετήσουν οι ενδιαφερόμενοι, καθώς η παρούσα υπόθεση προκλήθηκε κατόπιν Κοινής Υπουργικής Απόφασης επτά εμπλεκομένων Υπουργείων (ΦΕΚ 1440/2011).
Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

1 σχόλιο :

Ανώνυμος είπε...

ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΤΟ ΔΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΠΟΥ ΕΚΔΙΔΕΙ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ (ΝΑΞΙΟΤΥΠΙΑ) ΚΑΙ ΤΗΝ ΓΡΑΦΕΙ ΚΑΓΚΑΝΗ - ΛΥΚΟΥΡΟΠΟΥΛΟΣ