Δευτέρα, Ιουλίου 18, 2011

Εμπορείο Σαντορίνης: Βάζουν «λουκέτο» στο σχολείο τους γιατί «κόβεται» ο Διευθυντής τους στο Εμπορείο Σαντορίνης!!!

ΡΕΠΟΡΤΑΖ:esos.gr
Αν στις 11 Σεπτεμβρίου που ανοίγουν τα σχολεία δεν είναι Διευθυντής του Δημοτικού Σχολείου Εμπορείου ο κ. Φραγκίσκος Λάβαρης, το σχολείο θα παραμείνει κλειστό γιατί εμείς οι γονείς δεν θα στείλουμε τα παιδιά μας μέχρι να αποκατασταθεί η αξιοκρατία και η κοινή λογική. Η ευθύνη είναι δική σας.
Το «τελεσίγραφο» αυτό έστειλαν οι γονείς του Δημοτικού Σχολείου Εμπορείου Θήρας υπουργό Παιδείας Α. Διαματοπούλου, διότι θεωρούν «μεροληπτική βαθμολόγηση που έδωσε η επιτροπή στον μέχρι αυτή τη στιγμή διευθυντή μας κ. Λάβαρη Φραγκίσκο αποκλείοντας τον ουσιαστικά από τη διεκδίκηση της θέσης του Διευθυντή».

Κυρία Υπουργέ,
Με λύπη και οργή αλλά με συναίσθηση της ευθύνης μας ως γονείς και πολίτες, επικοινωνούμε σήμερα μαζί σας για να διαμαρτυρηθούμε για την απαράδεκτη αδικία που έγινε από το Συμβούλιο Επιλογής Διευθυντών του...... Υπουργείου που διοικείτε, απέναντι στο πρόσωπο του μέχρι τώρα διευθυντή του σχολείου μας κ. Λάβαρη Φραγκίσκου αλλά και προκλητική αδιαφορία για την εκφρασμένη θέληση όλης της τοπικής κοινωνίας. Κυρίως το Συμβούλιο καταπάτησε την ουσία του πλαισίου για το Νέο Σχολείο που έχετε εξαγγείλει στο θέμα της αξιοκρατίας και της διαφάνειας.

Σας στέλνουμε παλαιότερη (21/6/2011) επιστολή μας προς τον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης Ν. Αιγαίου για τη δράση του Σχολείου μας και το ρόλο του κ. Λάβαρη ως διευθυντή με 150 υπογραφές γονέων. Στο έγγραφο αυτό αναφέραμε το εξαιρετικό έργο που έχει επιτελεσθεί στο σχολείο μας χάρη στην πρωτοβουλία και το σθένος του κ. Φραγκίσκου Λάβαρη σε συνεργασία με το Σύλλογό μας και το Δήμο Θήρας ώστε να πάρετε μια ιδέα για τις δραστηριότητες του σχολείου.

Σας στέλνουμε επίσης και τις διαμαρτυρίες που στείλαμε για το θέμα που δημιούργησε το Συμβούλιο με πρόεδρο την κ. Βλαστάρη για να καταλάβετε την αιτία της αγανάκτησής μας. .

Ως Σύλλογος Γονέων δεν θα κουραστούμε να μιλάμε προς όλες τις κατευθύνσεις για το εξαιρετικό έργο που έκανε ο Διευθυντής μας στο σχολείο του χωριού μας, σε όλα τα επίπεδα (κτιριακό, εκπαίδευση, ασφάλεια των μαθητών, πολιτιστικές δραστηριότητες, σχέση με την κοινωνία, ψηφιακή τάξη, εξασφάλιση πόρων για τις δραστηριότητες του σχολείου κ. ά.). Σε συνεργασία με το Δήμο Θήρας και το Σύλλογό μας έκαναν το Σχολείο μας πρότυπο, ένα σχολείο που ο καθένας θέλει να στείλει το παιδί του. Το διαπίστωσαν και το διατύπωσαν και ο κ. Ράπτης και η κ. Βάστάρη όλες τις φορές που επισκέφθηκαν το σχολείο μας με εκφράσεις όπως «πρότυπο σχολείο», «εφάμιλλη κολλεγίων», «η καλύτερη στις Κυκλάδες και όχι μόνο».

Δυστυχώς όμως η επιθυμία των γονέων και ολόκληρου του χωριού, να παραμείνει ο κ. Λάβαρης Διευθυντής του Δημοτικού Σχολείου Εμπορείου, περνά σε δεύτερη μοίρα μόνο και μόνο για να εξυπηρετηθούν συμφέροντα (;) κάποιων μελών της επιτροπής.

Το αποτέλεσμα της αδικαιολόγητης απόφασης της επιτροπής κρίσεων οδηγεί στο συμπέρασμα ότι υπήρξε απαράδεκτη διάκριση σε βάρος του κ. Λάβαρη στη διαδικασία της συνέντευξης. Ορισμένα μέλη του Συμβουλίου – γνωστά και επώνυμα - με ύποπτα κίνητρα και αυταρχικό τρόπο, έδωσαν βαθμολογία που αναιρεί τα τυπικά και ουσιαστικά προσόντα του κ. Λάβαρη και δεν παίρνει καθόλου υπ΄ όψη της το έργο του στο Δημοτικό Σχολείο Εμπορείου το οποίο μιλάει από μόνο του. Θεωρούμε ότι το έκαναν για να πριμοδοτήσουν άτομα της αρεσκείας τους!!! Και αυτό χωρίς να κρατήσουν ούτε καν τα προσχήματα της ηθικής και της δεοντολογίας!!!

Κυρία Υπουργέ,

Έχουμε παρακολουθήσει συνεντεύξεις σας που διατυπώνατε σε όλους τους τόνους ότι το Νέο Σχολείο χρειάζεται δραστήριους και καινοτόμους εκπαιδευτικούς για να γίνει πραγματικότητα. Θυμόμαστε πολύ καλά τις απόψεις σας για την τοποθέτηση ανθρώπων με προσόντα και έργο σε θέσεις κλειδιά και όχι με ρουσφέτια και πολιτικά χατίρια. Δεν έχουμε ξεχάσει τόσο γρήγορα τις διακηρύξεις σας για διαφάνεια και αξιοκρατία.

Τι έγινε με την περίπτωση του κ. Λάβαρη Φραγκίσκου που έδειξε με πράξεις ότι νοιάζεται για το σχολείο και του μαθητές του και όχι για την καρέκλα και τον τίτλο του διευθυντή;

Τι κάνουν τα Συμβούλια του Υπουργείου σας αυτή την περίοδο; Εφαρμόζουν τις διακηρύξεις σας ή λειτουργούν με τον «παραδοσιακό» τρόπο του βολέματος των ημετέρων, των συμφωνιών κάτω από το τραπέζι και της αλληλοκάλυψης των νώτων υπηρεσιακών και «συνδικαλιστικών» αιωνίων παραγόντων;

Η επιτροπή έδειξε και την αδιαφορία της για ολόκληρο το χωριό που βλέπει επιτέλους ένα διευθυντή που μοχθεί εδώ και τέσσερα χρόνια να κάνει το σχολείο και τα παιδιά μας καλύτερα.

Ως Υπουργός Παιδείας πάρτε την κατάσταση στα χέρια σας. Σώστε την αξιοπιστία τη δική σας και του Υπουργείου σας. Διερευνήσετε το θέμα και αποκαταστήστε την αδικία. Μην επιτρέψετε να περάσει τέτοια απόφαση – «δούρειος ίππος» για πολλές παρόμοιες.

Εμείς αυτό δεν θα το επιτρέψουμε.

Εμείς, ως γονείς και πολίτες, απαιτούμε δίκαιη κρίση και όχι διακρίσεις. Η καταπάτηση της αξιοκρατίας, η πριμοδότηση με κάθε τρόπο όσων αρέσουν στις διάφορες επιτροπές και γενικότερα η ευνοϊκή στάση στους «δικούς μας» είναι ένας από τους λόγους που μας έφεραν ως κοινωνία και ως κράτος στο σημερινό χάλι. Για την απελπιστική οικονομική και κοινωνική κατάσταση της χώρας μας, τα σχολεία και τα παιδιά μας δεν έχουν καμία ευθύνη.

Να ξέρετε ότι δεν θα δεχτούμε αυτό το κατάπτυστο αποτέλεσμα της όποιας βαθμολόγησης του συμβουλίου γιατί κάποιους βολεύει και έτσι έχουν συμφωνήσει.

Και αν στις 11 Σεπτεμβρίου που ανοίγουν τα σχολεία δεν είναι Διευθυντής του Δημοτικού Σχολείου Εμπορείου ο κ. Φραγκίσκος Λάβαρης το σχολείο θα παραμείνει κλειστό γιατί εμείς οι γονείς δεν θα στείλουμε τα παιδιά μας μέχρι να αποκατασταθεί το δίκαιο, να εφαρμοστεί η αξιοκρατία και να επικρατήσει το ήθος και η αξιοπρέπεια. Εσείς έχετε την ευθύνη.

Να ξέρετε επίσης ότι το θέμα δεν θα μείνει μεταξύ μας και θα πάρει την απαιτούμενη δημοσιότητα όχι μόνο σε τοπικό αλλά και σε πανελλαδικό επίπεδο.

Περιμένουμε την παρέμβασή σας και τις άμεσες ενέργειές σας για να έχουμε μια ομαλή συνέχεια για το όφελος των παιδιών μας.

Με εκτίμηση

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΚΑΡΑΜΟΛΕΓΚΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ ΚΟΚΚΑΛΗ ΕΛΕΝΗ







ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ

ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

ΕΜΠΟΡΕΙΟΥ ΘΗΡΑΣ

Ταχ. Δ/νση: Εμπορείο Θήρας

Ταχ. Κώδικας: 84703

Πληρ: Καραμολέγκου Σταυρούλα

Τηλ: 22860 81120- 6977917084




Εμπορείο Θήρας, 13/07/2011



Αρ.Πρ: 7





Προς

Κ. Βλαστάρη Ειρήνη,

Πρόεδρο Συμβουλίου Επιλογής Υποψηφίων Διευθυντών

ΠΕ Ν. Κυκλάδων



ΚΟΙΝ. Μέλη της Επιτροπής



Κυρία Πρόεδρε,

Με λύπη και οργή αλλά με συναίσθηση της ευθύνης μας ως γονείς και πολίτες, επικοινωνούμε για μια φορά ακόμα μαζί σας, αυτή τη φορά για να διαμαρτυρηθούμε για την απαράδεκτη και μεροληπτική βαθμολόγηση που έδωσε η επιτροπή στον μέχρι αυτή τη στιγμή διευθυντή μας κ. Λάβαρη Φραγκίσκο αποκλείοντας τον ουσιαστικά από τη διεκδίκηση της θέσης του Διευθυντή. Με αυτόν τον τρόπο διακόπτεται βίαια το έργο αναμόρφωσης του σχολείου μας σε όλα τα επίπεδα και ο προγραμματισμός που από κοινού έχουμε κάνει.

Εσείς προσωπικά γνωρίζετε πολύ καλά τις πρωτοβουλίες και τη δράση του Διευθυντή μας. Μας έχετε δώσει πολλές φορές συγχαρητήρια για τις δραστηριότητες του σχολείου μας και όταν πρόσφατα επισκεφθήκατε στο σχολείο μας χαρακτηρίσατε την ψηφιακή μας τάξη εφάμιλλη του «Κολλεγίου Αθηνών»!

Γνωρίζετε λοιπόν πολύ καλά το έργο του Διευθυντή μας. Ακόμα γνωρίζετε ότι όλο το χωριό, όχι μόνο εμείς οι γονείς θέλουμε να συνεχίσει το έργο του στο σχολείο μας.

Δυστυχώς όμως η επιθυμία των γονέων και ολόκληρου του χωριού περνά σε δεύτερη μοίρα μόνο και μόνο για να εξυπηρετηθούν κάποια συμφέροντα (;) των μελών της επιτροπής σας. Το αποτέλεσμα της άδικης και τελείως υποκειμενικής απόφασης κάποιων μελών της επιτροπής οδηγεί στο συμπέρασμα ότι υπήρξε απαράδεκτη διάκριση σε βάρος του κ. Λάβαρη στη διαδικασία της συνέντευξης. Κάποια μέλη της επιτροπής με περίεργο και μεροληπτικό τρόπο με τη βαθμολογία τους αναιρούν τα τυπικά και ουσιαστικά προσόντα του κ. Λάβαρη και δεν παίρνουν υπ΄ όψη το έργο του στο Δημοτικό Σχολείο Εμπορείου που μιλάει από μόνο του μόνο και μόνο για να πριμοδοτηθούν άτομα της αρεσκείας τους !!!

Αυτό ήταν το «ευχαριστώ» απέναντι στο πρόσωπο του κ. Λάβαρη και τη δράση του, ο οποίος έδειξε έμπρακτα ότι νοιάζεται για το σχολείο και τους μαθητές του και όχι για την καρέκλα και τον τίτλο του διευθυντή. Η επιτροπή έδειξε και την αδιαφορία της για ολόκληρο το χωριό που βλέπει επιτέλους ένα διευθυντή που μοχθεί εδώ και τέσσερα χρόνια να κάνει το σχολείο και τα παιδιά μας καλύτερα.

Απαιτούμε δίκαιη κρίση για όλους και όχι διακρίσεις. Να βαθμολογηθεί έστω και την τελευταία ώρα ο Διευθυντής μας με βάση τα προσόντα του αλλά και το έργο που έχει κάνει στο σχολείο μας. Το ζήτημα δεν είναι προσωπικό, όπως βαθμολογήθηκε από κάποια μέλη. Είναι ουσιαστικό και παιδαγωγικό. Και όχι μόνο. Είναι και πολιτικό. Η καταπάτηση της αξιοκρατίας, η πριμοδότηση με κάθε τρόπο όσων αρέσουν στις διάφορες επιτροπές και γενικότερα η ευνοϊκή στάση στους «δικούς μας» είναι ένας από τους λόγους που μας έφεραν ως κοινωνία και ως κράτος στο σημερινό χάλι.

Εμείς αυτό δεν θα το επιτρέψουμε.

Να ξέρετε ότι δεν θα δεχτούμε αυτό το κατάπτυστο και μεροληπτικό αποτέλεσμα της βαθμολόγησης της επιτροπής γιατί έτσι βολεύει κάποιους και έτσι έχουν συμφωνήσει.

Και αν στις 11 Σεπτεμβρίου που ανοίγουν τα σχολεία δεν είναι Διευθυντής του Δημοτικού Σχολείου Εμπορείου ο κ. Φραγκίσκος Λάβαρης, το σχολείο θα παραμείνει κλειστό γιατί εμείς οι γονείς δεν θα στείλουμε τα παιδιά μας μέχρι να αποκατασταθεί η αξιοκρατία και η κοινή λογική. Η ευθύνη είναι δική σας.

Να ξέρετε επίσης ότι από δω και πέρα το θέμα έχει πάρει δημοσιότητα σε τοπικό και πανελλαδικό επίπεδο κάτι που εμείς θα συνεχίσουμε. Ενημερώνουμε τα ΜΜΕ για τις εξελίξεις ώστε να μάθει και ο τελευταίος πολίτης πως εννοούν κάποιοι την αξιοκρατία, τη διαφάνεια και το Νέο Σχολείο.

Περιμένουμε τις άμεσες ενέργειές σας,



Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΚΑΡΑΜΟΛΕΓΚΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ ΚΟΚΚΑΛΗ ΕΛΕΝΗ





ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

ΕΜΠΟΡΕΙΟΥ ΘΗΡΑΣ

Ταχ. Δ/νση: Εμπορείο Θήρας

Ταχ. Κώδικας: 84703

Πληρ: Καραμολέγκου Σταυρούλα

Τηλ: 22860 81120-6977917084




Εμπορείο Θήρας, 13/07/2011



Αρ.Πρ: 6



Προς

Κ. Ράπτη Νικόλαο,

Περιφερειακό Διευθυντή

Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Αιγαίου





Αξιότιμε κύριε Περιφερειακέ,

Με λύπη και συγκρατημένη οργή αλλά με συναίσθηση της ευθύνης μας ως γονείς και πολίτες, επικοινωνούμε σήμερα μαζί σας για διαμαρτυρηθούμε για τη λειτουργία της επιτροπής κρίσεων διευθυντών και για τη βαθμολόγηση που έδωσε στον μέχρι αυτή τη στιγμή διευθυντή μας κ. Λάβαρη Φραγκίσκο.

Στις 21/06/2011 σας στείλαμε επιστολή για τη δράση του Δημοτικού Σχολείου Εμπορείου με 150 υπογραφές γονέων. Ως Σύλλογος Γονέων δεν θα κουραστούμε να μιλάμε προς όλες τις κατευθύνσεις για το εξαιρετικό έργο που έκανε ο Διευθυντής μας στο σχολείο του χωριού μας , ένα μεγάλο και δύσκολο σχολείο , σε όλα τα επίπεδα (κτιριακό, εκπαίδευση, ασφάλεια των μαθητών, πολιτιστικές δραστηριότητες, σχέση με την κοινωνία, ψηφιακή τάξη, εξασφάλιση πόρων για τις δραστηριότητες του σχολείου κ. ά.). Σε συνεργασία με το Δήμο Θήρας και το Σύλλογό μας έκαναν το Σχολείο μας πρότυπο, ένα σχολείο που ο καθένας θέλει να στείλει το παιδί του. Το διαπιστώσατε κι εσείς ο ίδιος όταν το επισκεφθήκατε τον περασμένο Απρίλιο.

Δυστυχώς όμως η επιθυμία των γονέων και ολόκληρου του χωριού περνά σε δεύτερη μοίρα μόνο και μόνο για να εξυπηρετηθούν κάποια συμφέροντα (;) των μελών της επιτροπής. Το αποτέλεσμα της αδικαιολόγητης απόφασης της επιτροπής κρίσεων οδηγεί στο συμπέρασμα ότι υπήρξε απαράδεκτη διάκριση σε βάρος του κ. Λάβαρη στη διαδικασία της συνέντευξης. Η επιτροπή με ύποπτο και αυταρχικό τρόπο αναιρεί τα τυπικά και ουσιαστικά προσόντα του κ. Λάβαρη και δεν παίρνει υπ΄ όψη της το έργο του στο Δημοτικό Σχολείο Εμπορείου που μιλάει από μόνο του μόνο και μόνο για να πριμοδοτήσει άτομα της αρεσκείας της!!!

Αυτό ήταν το «ευχαριστώ» απέναντι στο πρόσωπο του κ. Λάβαρη, που έδειξε με πράξεις ότι νοιάζεται για το σχολείο και του μαθητές του και όχι για την καρέκλα και τον τίτλο του διευθυντή. Η επιτροπή έδειξε και την αδιαφορία της για ολόκληρο το χωριό που βλέπει επιτέλους ένα διευθυντή που μοχθεί εδώ και τέσσερα χρόνια να κάνει το σχολείο και τα παιδιά μας καλύτερα.



Κύριε Περιφερειακέ Διευθυντή,

Σας ζητάμε να διερευνήσετε το θέμα και να μην επικυρώσετε τέτοια αδικία. Απαιτούμε δίκαιη κρίση για όλους και όχι διακρίσεις. Η καταπάτηση της αξιοκρατίας, η πριμοδότηση με κάθε τρόπο όσων αρέσουν στις διάφορες επιτροπές και γενικότερα η ευνοϊκή στάση στους «δικούς μας» είναι ένας από τους λόγους που μας έφεραν ως κοινωνία και ως κράτος στο σημερινό χάλι.

Εμείς αυτό δεν θα το επιτρέψουμε.

Να ξέρετε ότι δεν θα δεχτούμε αυτό το κατάπτυστο αποτέλεσμα της όποιας βαθμολόγησης της επιτροπής γιατί κάποιους βολεύει και έτσι έχουν συμφωνήσει.

Και αν στις 11 Σεπτεμβρίου που ανοίγουν τα σχολεία δεν είναι Διευθυντής του Δημοτικού Σχολείου Εμπορείου ο κ. Φραγκίσκος Λάβαρης το σχολείο θα παραμείνει κλειστό γιατί εμείς οι γονείς δεν θα στείλουμε τα παιδιά μας μέχρι να αποκατασταθεί η αξιοκρατία και η κοινή λογική.

Να ξέρετε επίσης ότι το θέμα δεν θα μείνει μεταξύ μας και θα πάρει την απαιτούμενη δημοσιότητα σε τοπικό και πανελλαδικό επίπεδο.

Περιμένουμε την παρέμβασή σας και τις άμεσες ενέργειές σας.

Με εκτίμηση



Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΚΑΡΑΜΟΛΕΓΚΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ ΚΟΚΚΑΛΗ ΕΛΕΝΗ
Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια :