Πέμπτη, Απριλίου 22, 2010

H αντίδραση των Ξενοδόχων για την διακοπή των δρομολογίων του "ΝΗΣΟΣ ΜΥΚΟΝΟΣ"

Ο Σύλλογος Ξενοδόχων Νάξου προκείμενου να αποτρέψει την διακοπή των δρομολογίων, από και προς το νησί της Νάξου, του επιβατικού "ΝΗΣΟΣ ΜΥΚΟΝΟΣ" κοινοποίησε προς κάθε αρμόδια αρχή (Πρωθυπουργό, υπουργούς, βουλευτές, περιφερειάρχη, έπαρχο, δήμαρχο κ.α.) την εξής επιστολή:

Κύριοι, Με μεγάλη έκπληξη πληροφορηθήκαμε την απόφαση της HSW να διακόψει τα δρομολόγια του πλοίου ΝΗΣΟΣ ΜΥΚΟΝΟΣ, από το νησί μας και μάλιστα τώρα, παραμονή της έναρξης της νέας τουριστικής περιόδου. Με τη διακοπή των δρομολογίων του η Νάξος μένει μόνο με 2 δρομολόγια ημερησίως από Πειραιά που σημαίνει ότι σε λίγο καιρό οι ντόπιοι δεν θα βρίσκουν εισιτήριο να ταξιδεύσουν. Εν όψει της νέας δύσκολης τουριστικής χρονιάς που αρχίζει, η διακοπή των δρομολογίων του ΝΗΣΟΣ ΜΥΚΟΝΟΣ αποτελεί ένα δυνατό χαστούκι σε..... όλους τους επαγγελματίες του νησιού μας αφού είναι απολύτως σίγουρο ότι δεν θα υπάρχουν εισιτήρια ούτε για δείγμα ούτως ώστε να κινηθούν οι επισκέπτες του νησιού μας. Και δεν συμβαίνει το ίδιο με τη γειτονική Πάρο αφού η ίδια εταιρεία φρόντισε να δρομολογήσει, όπως ακούγεται, άλλο πλοίο που θα προορίζεται για Δωδεκάνησα. Επίσης διακόπτοντας τα δρομολόγια του ΝΗΣΟΣ ΜΥΚΟΝΟΣ εκτός των προβλημάτων που δημιουργεί από και προς Πειραιά σταματά και η σύνδεση με τα νησιά Ικαρία και Σάμο, μια γραμμή που είχε ωφελήσει τα νησιά και υπήρχε εδώ και κάποια δεκαετία. Ήδη, σας γνωρίζουμε ότι προγραμματισμένες εκδρομές σχολείων, από Σάμο και Ικαρία για το νησί μας για τον μήνα Μάιο, πρόκειται να ακυρωθούν. Υπολογίστε ότι το νησί μας δεν έχει καμία σύνδεση με το νησί της Μυκόνου που είναι η υπ’ αριθμόν ένα πύλη εισόδου των αλλοδαπών τουριστών που έρχονται στη Νάξο μέσω του διεθνούς αεροδρομίου της Μυκόνου. Με τη διακοπή των δρομολογίων με Σάμο διακόπτεται και η προγραμματισμένη άφιξη τουριστών από την Τουρκία. Ακόμα λόγω της ελλιπούς σύνδεσης μας με τις Δυτικές Κυκλάδες αλλά και της ανύπαρκτης σύνδεσης με την Κρήτη, η Νάξος μετατρέπεται σε βραχονησίδα και σβήνεται από τον τουριστικό χάρτη των Κυκλάδων, αν και βρίσκεται στο κέντρο του συμπλέγματος. ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ Δεν μας ενδιαφέρει ποια πλοία και ποιάς εταιρείας θα έρθουν. Θέλουμε πλοία να εξυπηρετούν το νησί μας. Θέλουμε τα πλοία που προσεγγίζουν στην Πάρο να έρχονται και στη Νάξο.

Με εκτίμηση



Ο Πρόεδρος Ο Γεν. Γραμματέας




Λευτέρης Στρατούρης Ιωάννης Μαργαρίτης

Κοινοποίηση Προς:

1) Γραφείο Πρωθυπουργού

2) Γραφείο Κοινοβουλευτικού Ελέγχου

3) Υπουργείο Οικονομίας Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας

Υπόψη Υπουργού κας Λούκα Κατσέλη

4) Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού

Υπόψη Υπουργού κου Παύλου Γερουλάνου

5) Υφυπουργείο Οικονομίας Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας

Υπόψη Υφυπουργού κου Σταύρου Αρναουτάκη

6) Υφυπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού

Υπόψη Υφυπουργού κας Άντζελας Γκερέκου

7) Γενικό Γραμματέα Ναυτιλιακής Πολιτικής

κο Γεώργιο Βλάχο

8) Ειδικό Γραμματέα Ανταγωνιστικότητας

κο Εμμανουήλ Πατεράκη

9) Γενικό Γραμματέα Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής

κο Δημήτρη Χαλκιώτη

10) Γενικό Γραμματέα Τουριστικής Ανάπτυξης

κο Γεώργιο Πουσσαίο

11) Διοικητή Ο.Λ.Π. κο Ανωμερίτη Γ.

12) Βουλευτή Κυκλάδων, κο Ρήγα Παναγιώτη

13) Βουλευτή Κυκλάδων, κο Παπαμανώλη Γ.

14) Βουλευτή Κυκλάδων, κο Βρούτση Ιωάννη

15) Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, υπόψη Περιφερειάρχη

16) Νομαρχία Κυκλάδων, υπόψη Νομάρχη

17) Επαρχείο Νάξου, υπόψη Επάρχου

18) Δήμο Νάξου, υπόψη Δημάρχου

19) HATA

20) Π.Ο.Ξ.

21) Ξ.Ε.Ε.

22) Μ.Μ.Ε.
Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

3 σχόλια :

Ανώνυμος είπε...

Ετσι ειναι. Ολο τον χειμωνα κοιμομασταν. Οταν αλλα νησια και οι φορεις τους, επισκεπτονταν γραφεια υπουργων, ακτοπλοικων εταιριων, κανοντας επικοδομητικες δημοσιες σχεσεις, η συντονισμενες κινητοποιησεις (οπως οι Νιωτες, και οι Μηλιωτες) εμεις περιμεναναμε να μπει Μαιος, να μας ανακοινωθει οτι σταματαει το Μυκονος, για να συνταξουμε μια διαμαρτυρια. Καλα να παθουμε λοιπον. Και δεν λεω να μας γινει μαθημα, γιατι απ οτι βλεπω δυστυχως ειμαστε ανεπιδεκτοι μαθησεως !!! Εχουμε οτι μας αξιζει. Και σε επιπεδο Δημου, αλλα και σε επιπεδο φορεων και συλογων. Την ωρα που αλλα νησια κανουν αλματα, εξαγγελουν νεα διεθνη αεροδρομια, και κλεινουν ''χρυσες μελλοντικες συμφωνιες'', εμεις εισπρατουμε τις καρπαζιες την μια μετα την αλλη. Περαστικα μας, και τα χειροτερα δεν ηρθαν ακομη ...

Arkoleon είπε...

Στου κουφού την πόρτα μην βαράς, πάρε την πόρτα και φύγε. Αυτοί μόνο με ξύλο θα χαμπαριάσουν, η με λίγο... λαδάκι. Τελοσπάντων, αρκεί η προσπάθεια και το "εμείς πάντως το καθήκον μας το κάμαμε!"

Ανώνυμος είπε...

den pirazei ipia morfi tourismou den thelame ??ee apo efetos tha tin exoume.....