Σάββατο, Απριλίου 03, 2010

Η περιφορά των τριών Επιταφίων στη Νάξο.


Μιά αξέχαστη εμπειρία , ένα θρησκευτικό βίωμα που δεν αφήνει κανέναν ασυγκίνητο , η περιφορά των τριών Επιταφίων(βλ.βίντεο) των ενοριών της Νάξου το βράδυ της Μεγάλης Παρασκευής στον παραλιακό δρόμο και τα στενά δρομάκια του νησιού . Η εικόνα τών ανθοστολισμένων επιταφίων η συνοδεία των πιστών που ακολουθούν ο καθένας τον δικό του επιτάφιο , τα φωτισμένα πρόσωπα από το λιγοστό φώς των κεριών που φθάνει ωστόσο να φωτίσει τα στενά δρομάκια της Χωρας , οι αξεπέραστες μελωδίες και στίχοι των εγκωμίων μιά εικόνα και ένα άκουσμα που ηρεμεί έστω και λίγο την ψυχή όσων συμμετέχουν .
Με μεγάλη θρησκευτική κατάνυξη και με ολόκληρο το τυπικό της ορθόδοξης εκκλησίας μας, έγινε στις εκκλησίες του νησιού η ακολουθία και η περιφορά του επιταφίου του σταυρωθέντος Κυρίου ημών Ιησού Χριστού.
Εκατοντάδες πιστοί από ολόκληρη τη Νάξο και αρκετοί παραθεριστές παραβρέθηκαν για να προσευχηθούν και να τιμήσουν τα άγια πάθη.
Χιλιάδες πιστοί συρρέουν στους ιερούς ναούς για να προσκυνήσουν τα Αγια Πάθη του Κυρίου, με έντονη την ελπίδα στις καρδιές τους για το χαρμόσυνο άγγελμα της... Ανάστασης σε λίγες ώρες.
Κ.Β.

Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια :