Πέμπτη, Φεβρουαρίου 04, 2010

Μια φωτογραφία, χίλιες αναμνήσεις


Η φωτογραφία που βλέπετε είναι από τη συμμετοχή του Παπανδρέου στο συλλαλητήριο της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ, τον Μάρτιο του 2008, όταν συζητούνταν το νομοσχέδιο για το Ασφαλιστικό. Ο τότε αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, στις 12/3/2008, είχε κατέβει στην πορεία και δήλωνε:

«Είμαστε όλοι εδώ γιατί παλεύουμε για το δίκιο. Και έχει δίκιο ο εργαζομένος που διαμαρτύρεται. Έχει δίκιο η γυναίκα που αντιδρά, έχει δίκιο η νέα γενιά που αντιδρά. Και δεν θα περάσουν, με αιφνιδιασμούς και με επικοινωνιακά τρικ, αυτά τα μέτρα της κυβέρνησης». Έξι μέρες αργότερα παρενέβη στην...... ολομέλεια της Βουλής για το Ασφαλιστικό και απευθυνόμενος στον Καραμανλή έλεγε: «Δεν μπορείτε να κοιτάξετε στα μάτια τον εργαζόμενο. Τι θα τους πείτε; Είχαν προγραμματίσει τη ζωή τους, πώς να αντέξουν την προοπτική αύξησης των ορίων ηλικίας και μείωσης των συντάξεων που δικαιούνται; Και οι εργαζόμενες μητέρες, κι αυτές είχαν προγραμματίσει τη ζωή τους. Μητέρες με ανήλικα παιδιά ξέρουν ότι, με τη δική σας πολιτική, υποχρεώνονται να δουλέψουν πέντε με δέκα χρόνια παραπάνω. Θα τους πείτε ότι δεν αξίζουν;».

Αυτά έλεγε πριν από δύο χρόνια και κορόιδευε τον κόσμο. Προχθές ανακοίνωσε γενικευμένη αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης την οποία ο Παπακωνσταντίνου προσπάθησε να ... πάρει πίσω λέγοντας ότι θα προηγηθεί διάλογος! Το ψέμα του δεν έχει ούτε φραγμό , ούτε όριο.

Οι ανακοινώσεις του Παπανδρέου έγιναν την παραμονή της έναρξης των συζητήσεων μεταξύ εργοδοτών και εργαζόμενων για την Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας. Η ΓΣΕΕ χθες αποχώρησε αμέσως από το τραπέζι του διαλόγου και προκήρυξε απεργία.

Όσον αφορά τον Παπακωνσταντίνου, δεν πρόκειται να κάνει διάλογο με κανέναν. Κι αυτό το απέδειξε προχθές, όταν πήγε στην επιτροπή εμπειρογνωμόνων για το Ασφαλιστικό και μπροστά στον Λοβέρδο , που έκανε την ... πάπια, δήλωσε ότι τα Ταμεία πρέπει να πουλήσουν περιουσιακά τους στοιχεία αν θέλουν να καλύψουν τις επείγουσες ανάγκες τους καθώς δεν πρόκειται να πάρουν ούτε ευρώ από τον Προϋπολογισμό, παρότι βάσει του νομοθετικού πλαισίου του 2000 το κράτος υποχρεούται να καλύπτει τις ανάγκες τους και τα ελλείμματα τους.
ΠΗΓΗ: parapolitika.gr και dexiextrem.blogspot.com
Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια :