Δευτέρα, Φεβρουαρίου 22, 2010

Τσικνοπέμπτη στο Σύλλογο Ναξιωτών


Στον απόηχο του πετυχημένου αποκριάτικου χορού του Συλλόγου στα τέλη του Γενάρη, ο Σύλλογος Ναξιωτών, για ακόμα μία χρονιά, προσκάλεσε όλα τα μέλη του στην εμφανώς ανανεωμένη αίθουσά του, προκειμένου να διασκεδάσουν, να χορέψουν, να τραγουδήσουν, μα κυρίως να το τσικνίσουν... Τσικνοπέμπτη γαρ!

Την Πέμπτη, λοιπόν, 4 Φεβρουαρίου 2010, η αίθουσα του Συλλόγου Ναξιωτών γέμισε από μέλη και φίλους του Συλλόγου, που μαζί με τους τσικνιστούς και λαχταριστούς μεζέδες τους, το κρασί και τα αναψυκτικά τους, αποφάσισαν να αφήσουν πίσω για μερικές ώρες τις έννοιες και τα προβλήματα και να περάσουν ευχάριστες αποκριάτικες στιγμές. Μαζί μας ήταν ο Δήμαρχος Αγίων Αναργύρων, Νίκος Σαράντης, οι αντιδήμαρχοι Πολύδωρος Τσελέκας και Κώστας Μαρίνης, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι, Φλώρος Κοντοπίδης, Μανώλης Πούλιος, Χρύσα Χρονοπούλου, Μ. Μαρινάκη και ο αντιπρόεδρος του ΓΕΑ, Γιάννης Ελαιοτριβάρης. Κοντά μας ήταν, επίσης, ο επίτιμος πρόεδρος του Συλλόγου, Γιάννης Δοντάς και ο τέως πρόεδρος του Συλλόγου και αντιπρόεδρος του Πολιτιστικού Κέντρου, Νίκος Παντελιάς.Όπως και πέρσι, έτσι και φέτος, έξω από το Σύλλογο είχε στηθεί....... ψησταριά, όπου οι Φλώρος Κοντοπίδης, Βασίλης Θηβαίος και Γιώργος Δράγαζης έψηναν τα καλούδια που ευγενικά προσφέρονταν από τα μέλη που έρχονταν στο Σύλλογο!


Εννοείται, βεβαια, ότι δεν άργησε να στηθεί το γλέντι και αυτό σαφώς οφείλεται στο δάσκαλό μας, Νίκο Κονιτόπουλο, ο οποίος μαζί με τον Κώστα Χουζούρη, την Άννα Χουζούρη και τον Αποστόλη Παπαδόπουλο έπαιξαν για όλα τα μέλη! Εκτός από τα βιολιά, επιστρατεύτηκαν και τα σιντί με τα κλασικά ναξιώτικα τραγούδια. Αλλά όπως όλοι γνωρίζουμε... τίποτα δεν πτοεί τους Αξώτες, αν η όρεξη και του κέφι είναι στο ζενίθ!
Τσικνοπέμπτη χωρίς μοσκαριές δεν ήταν δυνατόν να υπάρξει! Πολλά μέλη μας, λοιπόν, μικροί και μεγάλοι (η μοσκαριά άλλωστε δεν έχει ηλικία!) ήρθαν στο Σύλλογο μασκαρεμένοι, συντελώντας έτσι στην επαύξηση του αποκριάτικου κλίματος!

Κατά γενική ομολογία όλων των παρισταμένων, η βραδιά αυτή έδωσε το στίγμα για όσα έρχονται -που σίγουρα δεν είναι λίγα και αμελητέα. Σημαντικό ωστόσο είναι -κι εκεί έγκειται η δύναμη του Συλλόγου και το κίνητρο όσων ασχολούνται με αυτόν- ότι τα μέλη μας, Ναξιώτες κάτοικοι των Αγίων Αναργύρων, είναι παρόντα και συντελούν με τον τρόπο τους και κυρίως με την παρουσία τους, στην δημιουργική πορεία του Συλλόγου!
Το έστειλε e-Νάξιοι
Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια :