Σάββατο, Φεβρουαρίου 27, 2010

ΓΙΑΤΙ ΠΑΕΙ Ο ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΣΤΙΣ ΗΠΑ

Η “πρόσκληση Ομπάμα” στον Γιώργο Παπανδρέου είναι και μία πρόσκληση για τον καθιερωμένο εορτασμό της Εθνικής επετείου για την Εθνεγερσία του 1821, η οποία εορτάζεται κάθε χρόνο με δεξίωση στον λευκό οίκο.
Ο Μπαράκ Ομπάμα μάλιστα επέσπευσε την ημερομηνία του εορτασμού διότι θα λείπει εκτός χώρας την 25η Μαρτίου. Η 9η Μαρτίου λοιπόν ήταν η μοναδική ημερομηνία που θα μπορούσε να γίνει αυτή η δεξίωση.
Όπως είναι γνωστό κάθε χρόνο στον λευκό οίκο ο πρόεδρος της Αμερικής παραθέτει δεξίωση προς τιμή της Ελληνικής ανεξαρτησίας, στο διάγγελμα του αναφαίρετε στην προσφορά της Ελλάδας στον παγκόσμιο πολιτισμό και καλεί τον αμερικανικό λαό να την εορτάσει ως «εθνική ημέρα εορτασμού της ελληνικής και αμερικανικής δημοκρατίας"

Δυστυχώς ο Έλληνας Πρωθυπουργός.... ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΕ καθ’ οιονδήποτε τρόπο σε όλες τις πρεσβείες μας παγκοσμίως να γιορτάσουν την 25η Μαρτίου Έστω και αν γινόταν χωρίς κόστος μέσω χορηγιών.
Η ανακοίνωση που εξέδωσε ο Λευκός Οίκος, επισημαίνει ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ προσβλέπει στις διαβουλεύσεις του με τον Έλληνα πρωθυπουργό «σε ένα ευρύ φάσμα στρατηγικών ζητημάτων».Σύμφωνα με πληροφορίες , στην κορυφή της ατζέντας των συνομιλιών βρίσκεται το ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ, καθώς η Ουάσινγκτον επιθυμεί να κλείσει το θέμα, και το Κυπριακό.
Σίγουρα οι Αμερικάνοι προσπαθούν να εκμεταλλευτούν την οικονομική κατάσταση και τις διαταραγμένες σχέσεις Ελλάδας -Ευρώπης για να αναβαθμίσουν τον ρόλο τους, προσφέροντας χείρα βοηθείας. Το τι θα πάρουν;(σίγουρα θα πάρουν περισσότερα απ' ότι θα δώσουν), θα το δούμε λίαν συντόμως

Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια :