Τετάρτη, Ιουλίου 06, 2011

"Ευφυείς Μεταφορές" στο Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Θέμα: Ένταξη της πράξης «Δημιουργία ολοκληρωμένου συστήματος ευφυών μεταφορών με τηλεματικές υπηρεσίες πληροφόρησης επιβατών στο Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων» στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ψηφιακή Σύγκλειση».
Ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, σε συνεργασία με το ΚΤΕΛ, επιδιώκει να προσφέρει σημαντική βελτίωση στις υποδομές της αστικής συγκοινωνίας προς το επιβατικό κοινό, η οποία θα έχει ως αποτέλεσμα την αύξηση της χρήσης των μέσων μαζικής μεταφοράς, τη μείωση του χρόνου αναμονής στις στάσεις, την αποσυμφόρηση του οδικού δικτύου, την προστασία του περιβάλλοντος.
Κατόπιν πρότασης που υποβλήθηκε στο........ Εθνικό Στρατηγικό Πλαίσιο Αναφοράς (ΕΣΠΑ) και στο Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ), εγκρίθηκε η χρηματοδότηση της πράξης «Δημιουργία ολοκληρωμένου συστήματος ευφυών μεταφορών με τηλεματικές υπηρεσίες πληροφόρησης επιβατών στο Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων».

Το έργο περιλαμβάνει την προμήθεια και εγκατάσταση μιας ολοκληρωμένης πλατφόρμας διαχείρισης τηλεματικού εξοπλισμού, για την πληροφόρησης επιβατικού κοινού στις μετακινήσεις με τα λεωφορεία του ΚΤΕΛ Νάξου.
Οι υπηρεσίες που θα παρέχονται από το σύστημα που θα υλοποιηθεί προς του δημότες και τους επισκέπτες που χρησιμοποιούν τη συγκοινωνία είναι οι κάτωθι:

* Υπηρεσία πληροφόρησης πολιτών μέσω οθόνης στην στάση για την άφιξη επόμενου λεωφορείου συγκοινωνίας
* Υπηρεσία πληροφόρησης πολιτών με τη χρήση οθονών εντός του οχήματος, μέσω της οποίας οι πολίτες θα ενημερώνονται για την επόμενη στάση και το χρόνο άφιξης σε αυτή.
* Υπηρεσία παρουσίασης σημείων ενδιαφέροντος μεταφορών (στάσεις, κλπ.) με δυναμική πληροφορία (εκτιμώμενος χρόνος άφιξης σε στάση, κλπ.) μέσω διαδικτύου
* Διαδραστική υπηρεσία ενημέρωσης πολιτών για τα δρομολόγια της δημοτικής συγκοινωνίας καθώς και τους χρόνους άφιξης μέσω κινητού τηλεφώνου

Σημειώνεται ότι η ηλεκτροδότηση του συστήματος θα υποστηρίζεται από φωτοβολταϊκά στοιχεία, συμβάλλοντας έτσι στην εξοικονόμηση ενέργειας. Το ποσό της χρηματοδότησης είναι 168.200 ευρώ και καλύπτει το σύνολο του έργου.

Το προτεινόμενο σύστημα αποτελεί καινοτόμο παρέμβαση στην υφιστάμενη κυκλοφοριακή κατάσταση του Δήμου και αναμένεται να επιφέρει θετικά αποτελέσματα στην καθημερινή μετακίνηση των πολιτών, παρέχοντας ασφαλείς υπηρεσίες ενημέρωσης στους κατοίκους και τους επισκέπτες του Δήμου μας.
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΝΟΜΟΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ

ΔΗΜΟΣ ΝΑΞΟΥ & ΜΙΚΡΩΝ ΚΥΚΛΑΔΩΝ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ

Υπεύθυνος: Μανόλης Λυκουρόπουλος

Τηλ.: 6976436390

E-mail: pressnaxoy@gmail.com

Νάξος, 6/7/2011
Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

9 σχόλια :

Ανώνυμος είπε...

ΜΕ ΤΟ ΣΜΥΡΙΓΛΙ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΣΤΡΟ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΤΙ ΕΓΙΝΕ? ΠΡΟΧΩΡΗΣΑΝ?
ΜΥΑΛΟ ΚΟΥΚΟΥΤΣΙ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ? ΤΑΖΕΤΕ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΣΤΕ ΣΙΓΟΥΡΟΙ ΟΤΙ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΕΤΕ?
ΤΑ ΤΕΧΝΙΚΑ ΔΕΛΤΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΡΓΑ ΝΑ ΤΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΕΤΕ. ΟΙ ΣΟΒΑΡΕΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΟΥΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΑ ΕΡΓΑ 'Η ΜΕΛΕΤΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΧΕΔΙΑ ΕΠΙ ΧΑΡΤΟΥ.
ΑΛΛΑ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΑΔΡΑΝΕΙΑ ΚΑΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΡΑΨΕΙ ΚΑΙ Ο ΛΥΚΟΥΡΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ

Ανώνυμος είπε...

Στα δρομολόγια έχουν βάλει και την Κωμιακή; Γιατι δυστυχως την έχουν διαγράψει από πολλά της Νάξου.Ακόμα και από πολλούς χάρτες.

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΣΧΕΣΗ ΔΕΝ ΕΧΕΙ Η ΝΥΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΜΕ ΤΟ ΕΡΓΟ 'ΕΥΦΥΕΙΣ ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ' ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΜΑΡΑΚΗ ΜΕ ΤΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΟΥ ΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΤΑ ΔΙΚΤΥΑ , ΤΟ ΕΙΧΕ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΟ ΕΙΧΕ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙ ΣΤΟ ΚΟΣΜΟ ΣΕ ΜΙΑ ΣΕΙΡΑ ΜΕ ΑΛΛΑ ΤΕΤΟΙΑ ΕΡΓΑ (ΙΝΤΕΡΝΕΤΙΚΑ)ΠΟΥ ΓΙΝΟΤΑΝ ΣΤΑΔΙΑΚΑ ΚΑΙ ΜΑΛΛΟΝ ΚΟΝΤΕΥΕΙ ΝΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΕΙ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟ.
ΟΙ ΚΥΡΙΟΙ ΝΥΝ ΤΗΣ ΔΗΜ.ΑΡΧΗΣ ΚΑΜΑΡΩΝΟΥΝ ΚΑΙ ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΟΥΝ ΜΕ ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΕΡΑ ΠΟΥ ΑΝΑΠΝΕΟΥΜΕ ΠΩΣ ΜΑΣ ΤΟΝ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ ΑΥΤΟΙ.

Ανώνυμος είπε...

einai gnosto pos o lykouropoulos mono gia deltia typou einai kai oi perissoteroi omoioi tou mono gia efe kai mostra .se ligo opos pane tha mas grapsoun deltio pos autoi extisan kai to megaro

Ανώνυμος είπε...

Μπράβο στους παραπάνω καλά τα λένε, αλλά ρε παιδιά γιατί είστε μόνο τέσσερις αυτοί απομείνατε να παρουσιάζετε τον κακό εαυτό του Ναξώτη εγωπαθή που επιθυμεί την καταστροφή του διπλανού του που δεν κοιτάζει πέρα από την μύτη του και κάνει σχόλια από το καφενείο. Αυτοί μείνατε και εκεί μάλλον θα μείνετε με αυτά που γράφετε πικραμένοι και στο περιθώριο, να μαζευτείτε να παίξετε πρέφα.

Ανώνυμος είπε...

KALA EDAKSI,VGES PALI STO KAVISI NA PEIS GIA TIS VASEIS......

Ανώνυμος είπε...

αυτο προφανως σε παρηγορει να πιστευεις ή μαλον να λες πως ειναι μονο 4 οι δυσαρεστημενοι με τα εως τωρα καμωματα σας.
Κάνε μια βολτα στα μαγαζια μεσα και εξω απο την πόλη , ακουσε τι λενε για σας, ρωτα στα χωρια τη γνωμη τους ,ανοιξε κανενα ραδιο, διαβασε κανενα μπλοκ-εφημεριδα και αν ξερεις λιγο προσθεση θα διαπιστωσεις πωε ειναι πολυ περισσοτεροι απο 4 οι απογοητευμενοι μαζι σας.
Ακομα και οι ιδιοι του συνδυασμου σου αρχιζουν και σας κρεμανε στις συνεντευξεις τους.

Ανώνυμος είπε...

Τώρα κατάλαβα είστε δύο που γράφετε ξανά και ξανά . Και σας έγραψε ο λαός εκεί που σας έγραψε γιατί άραγε? Νομίζετε ότι απευθύνεστε σε βούδια. Τα προβλήματα που έχει το νησί τα δημιουργήσατε, ή για χάρη των ψήφων δεν λύσατε, εσείς και όλοι οι προηγούμενοι πάλη εσείς δηλαδή αλλά από άλλες θέσεις και τώρα έφτασε ο κόμπος στο χτένι? Ξυπνήστε. Ξυπνήσαμε!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Πολύ ωραίο άρθρο. Είναι πολύ σημαντικό που σε μια τέτοια κίνηση εμπεριέχεται και το φωτοβολταικο στοιχείο.