Δευτέρα, Μαΐου 15, 2023

Η εξαιρετική πολιτική ομιλία Γιάννη Βλασερού που καταχειροκροτήθηκε από τους παρευρισκόμενους

 Με μεγάλη επιτυχία και με πλήθος κόσμου πραγματοποιήθηκε η ομιλία του  υποψήφιου Βουλευτή Κυκλάδων με το κόμμα του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ,  Ιατρού Καρδιολόγου Γιάννη Βλασερού στο Πολιτιστικό Κέντρο «ΚΑΜΙΝΙ» στο Γαλάτσι. Μάλιστα, πριν από την ομιλία οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ένα σύντομο βίντεο με την πλούσια δράση του υποψήφιου.

Η συγκέντρωση συνεχίστηκε με το χαιρετισμό της κας Αγγελικής Συνοδινού Υποψήφια Βουλευτής Β1 Εκλογικής Περιφέρειας Βορείου Τομέα Αθηνών και πρώην δημάρχου της Σερίφου, ενώ ο κ. Νίκος Μαγκανάρης αντιπρόεδρος στην εταιρεία Ινστιτούτο Παιδαγωγικών ερευνών μελετών παρουσίασε τους παρευρισκόμενους και ευχήθηκε στο γιατρό κ. Γιάννη Βλασερό καλή επιτυχία! Ακόμη, στο πλαίσιο της εκδήλωσης μίλησε ο πρώην Δήμαρχος Δρυμαλίας Νάξου κ. Νικόλαος Βασιλάκης.

Επιτακτική η αλλαγή του πολιτικού σκηνικού

Ο κ. Βλασερός ξεκίνησε την ομιλία του τονίζοντας την κρισιμότητα των συγκεκριμένων εκλογών καθώς και την αναγκαιότητα το ΠΑΣΟΚ να βγει ισχυρό από αυτές έτσι ώστε να .........

αλλάξει το πολιτικό σκηνικό. Όπως είπε χαρακτηριστικά δεν μας αξίζει αυτή η Ελλάδα της ΝΔ με τις τιμές των αγαθών στα ύψη, με τις παρεμβάσεις στη δικαιοσύνη με την αρρυθμία στην αγορά με την έλλειψη σεβασμού στους εργαζόμενους με ρεκόρ απευθείας αναθέσεων, με το δημογραφικό να υπονομεύει το μέλλον της χώρας, το πελατειακό κράτος στις δόξες τους, την αδιαφορία για την κλιματική κρίση και το ξεπούλημα της χώρας, την ιδιωτικοποίηση του ΕΣΥ και την έλλειψη αξιοκρατίας.

Τα προβλήματα στα νησιά

Αναφερόμενος στα προβλήματα των νησιών και κυρίως των Κυκλάδων ο κ Βλασερός μίλησε για τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια που έχουν αυξηθεί. Ακόμη έκανε νύξη για την πρωτογενή παραγωγή που πνέει τα λοίσθια, ενώ αναφέρθηκε και στο της λειψυδρίας που θα προκύψει λόγω της ανομβρίας. Ακόμη μίλησε για την ελλιπή προφύλαξη του φυσικού και πολιτιστικού περιβάλλοντος, το πρόβλημα στέγασης που αντιμετωπίζουν οι γιατροί, οι εκπαιδευτικοί και γενικότερα οι δημόσιοι υπάλληλοι που υπηρετούν στα νησιά μας λόγω των ελλιπών ή και υποβαθμισμένων υποδομών, τις ελλείψεις κατοικιών προς ενοικίαση, αλλά και των αυξημένων μισθωμάτων.

Ωστόσο, όπως είπε μείζον ζήτημα για τα νησιά μας αποτελεί η προβληματική υγειονομική περίθαλψη, που ταλαιπωρεί τους νησιώτες με την ανεπάρκειά της και εξαιτίας μειωμένης στελέχωσης των υγειονομικών δομών και προβληματικών διακομιδών. Αναφέρθηκε, επίσης, και στην καταστρατήγηση της νησιωτικότητας που έχει θεσμοθετηθεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση και προβλέπει -μεταξύ άλλων- ειδικό καθεστώς κρατικών ενισχύσεων, μειωμένους δείκτες ΦΠΑ  κ.α.

Όπως τόνισε το ΠΑΣΟΚ έχει λύσεις για τα παραπάνω ζητήματα ενώ έχει και συγκεκριμένες προτάσεις, οι οποίες έχουν εκφραστεί δια στόματος του προέδρου του κ. Ανδρουλάκη. . 

Δείτε όλη την ομιλία εδώ:

https://www.youtube.com/watch?v=yCtCo0-a53I&t=4s

Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια :