Δευτέρα, Μαΐου 15, 2023

Από το νησί της Μεγαλόχαρης το ΠΑΣΟΚ και ο Γιάννης Βλασερός διεκδικούν βουλευτική έδρα για τις Κυκλάδες

Στην κατάμεστη αίθουσα της στέγης πολιτισμού και παιδείας (Μοσχούλα) στην ομιλία του που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή στο πλαίσιο της παρουσίασης των υποψηφίων του ΠΑΣΟΚ στην Τήνο ο Γιάννης Βλασερός, ανέλυσε την πολιτική κατάσταση ενόψει των εκλογών της 21ης Μαΐου Οι κύριες αναφορές του εντοπίστηκαν στην ακρίβεια που καλπάζει, στην έλλειψη σεβασμού απέναντι στους εργαζομένους που εργάζονται χωρίς συλλογικές συμβάσεις ,στο ξεπούλημα των κόκκινων δανείων στα funds στον πλειστηριασμό της πρώτης κατοικίας, στο ρεκόρ απευθείας αναθέσεων στο πελατειακό κράτος χωρίς αξιοκρατία και διαφάνεια, στο δημογραφικό λόγω μειωμένων γεννήσεων και μετανάστευσης των νέων, στην δικαιοσύνη με την εφαρμογή του απόρρητου για τις παρακολουθήσεις και τέλος στην απαξίωση του εθνικού συστήματος υγείας, το οποίο πορεύεται και τυπικά προς ιδιωτικοποίηση.


Εστιάζοντας στα προβλήματα των νησιών και δη των Κυκλάδων ο κ Βλασερός αναφέρθηκε στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια που έχουν ανέβει στα ύψη, στην πρωτογενή παραγωγή που.....

βρίσκεται υπό εγκατάλειψη, στην μη αντιμετώπιση του προβλήματος της λειψυδρίας που θα προκύψει εξαιτίας της ανομβρίας, στην μη σοβαρή προφύλαξη του φυσικού και πολιτιστικού περιβάλλοντος, στην έλλειψη κατοικιών για στέγαση των δημοσίων υπαλλήλων με ελλιπείς και υποβαθμισμένες υποδομές,  όπως λιμάνια αεροδρόμια, δρόμοι και υγειονομικές δομές.


Βασικό πρόβλημα των νησιών παραμένει η προβληματική περίθαλψη, η οποία ταλανίζει την νησιώτικη περιοχή λόγω μειωμένης στελέχωσης των υγειονομικών δομών και προβληματικών και άστοχων διακομιδών. Και τέλος την καταστρατήγηση της νησιωτικότητας που έχει θεσμοθετηθεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση και προβλέπει -μεταξύ άλλων- ειδικό καθεστώς κρατικών ενισχύσεων, ειδικό καθεστώς φορολόγησης και μειωμένων δεικτών ΦΠΑ , ρήτρα νησιωτικότητας σε όλα τα νομοθετήματα της ΕΕ, το μεταφορικό ισοδύναμο κ.α.


Το ΠΑΣΟΚ δια του στόματος του προέδρου του Νίκου Ανδρουλάκη προτάσσει ως λύσεις συγκεκριμένες προτάσεις που στοχεύουν σε βελτίωση της διαβίωσης συγκεκριμένων  κοινωνικών ομάδων που εκφράζονται στο πρόσωπο του νέου, το πρόσωπο του υγειονομικού, το πρόσωπο του μικρομεσαίου επιχειρηματία, το πρόσωπο της νέας οικογένειας, το πρόσωπο του νέου αγρότη και τέλος το πρόσωπο του νέου συνταξιούχου.

Κλείνοντας αναφέρθηκε στην έντονη και συνεχή συμμετοχή του στα δρώμενα της παράταξης στα «πέτρινα »χρόνια λαμβάνοντας μέρος στις τελευταίες 5 εκλογικές αναμετρήσεις  με την ανάθεση σ’ αυτόν των θεσμικών θέσεων του γραμματέα της νησιωτικής πολιτικής ως και του αν. γραμματέα τομέα υγείας για 3 φορές. Άσκησε έντονη αντιπολιτευτική δράση με δημοσιεύσεις στο ηλεκτρονικό και έντυπο τύπο για πολλά τρέχοντα προβλήματα του Νομού με κυριότερο εκείνο της υγείας, όπως για την Μονάδα Νεφρού στο Νοσοκομείο της Νάξου, το Νοσοκομείο της Σύρου, το Νοσοκομείο της Σαντορίνης και για τα μη στελεχωμένα περιφερειακά Ιατρεία και τέλος για το θέμα των επικίνδυνων και άστοχων ορισμένες φορές διακομιδών των ασθενών.


Συμμετέχοντας και τώρα στις εθνικές εκλογές ως υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ -
ΚΙΝΑΛ ζήτησε την υποστήριξή του κυκλαδίτικου λαού στο ΠΑΣΟΚ και στον ίδιο για να κερδίσουν την έδρα στη Βουλή των Ελλήνων για το καλό των Κυκλάδων.

Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια :