Παρασκευή, Ιουνίου 18, 2021

Κυκλοφόρησε το νέο τεύχος του περιοδικού «ΝΑΞΙΑΚΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ»

Μόλις κυκλοφόρησε  το τεύχος38 (Ιαν.-Μαρτ. 2021) του τριμηνιαίου περιοδικούΝΑΞΙΑΚΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ, μεσημαντική και πρωτότυπη επιστημονική και λογοτεχνική ύλη.

Στο νέο τεύχοςσυνεχίζεται η προδημοσίευση σημαντικών τμημάτων από το υπό έκδοσιν βιβλίο του ομότ. καθηγητή του Πανεπιστημίου Αθηνών Ι. Κ. Προμπονά, με γενικό τίτλο «Ο Όμηρος και ο ναξιακός βίος και λόγος». Επίσης, το τεύχος περιέχει κείμενατων Χριστίνας Βάρδα, Αντώνη Τζιώτη καιΒασίλη Φραγκουλόπουλου για την Επανάσταση του 1821 και τονναξιακό απόηχό της. Σχετικό είναι και το θέμα του Ναξ-Αρχείου. Το πρώτο μέρος του περιοδικού συμπληρώνουν άρθρα των Τάσου Αναστασίου για τις μουσικές συναντήσεις Αιγαίου, Ευάγγελου Ι. Μανωλά για τον γεροπλάτανο της Ποτηρούς καιΙωάννη Στ.Βερώνη για την ανέγερση της παλαιάς εκκλησίας της Αργοκοιλιώτισσας και των κελλιών της, ενώ στη στήλη Ναξιακά Θέματα και Νάξιοι συγγραφείςεπισκοπείται η σχετική βιβλιογραφική και αρθρογραφικήπαραγωγή των μηνών που καλύπτει η έκδοση.

Στο δεύτερο μέρος του περιοδικού γράφουν σε .....

πεζό λογοτεχνικό και λαογραφικό λόγο οι  Τασία Δεουδέ και Ειρήνη Κύλη-Μανιού και σε ποιητικό οι Κατερίνα Αγαπητού-Πρωτονοταρίου, Μιχαήλ Δ. Δέτσης (του Δασκάλου), Ειρήνη Μαστοροπούλου-Ναυπλιώτη, Μαρία Ν. Σαχά-Γιαννοπούλου και Στέφανος Εμμ. Ψαρράς.

Οι ενδιαφερόμενοιμπορούν να προμηθευτούν το νέο ή παλαιότερα τεύχηαπότονΕκδότη του περιοδικούΙωάννη Σ.Βερώνη (φορητό τηλέφωνο: 6944290450)  ή από τα μέλη της Συντακτικής Επιτροπήςήαποστέλλοντας μήνυμα στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείοinfo@veronis.net, όπου μπορούν να δηλώσουν και την εγγραφή τους ως συνδρομητές.Η ετήσια συνδρομή είναι 20 ευρώ.

Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια :