Τρίτη, Ιουνίου 29, 2021

«Χωρίς πυξίδα» σε Ηρακλειά και Σχοινούσα

Με την υποστήριξη της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου

Δύο νέοι άνθρωποι, ηθοποιοί στο επάγγελμα, καταγράφουν τις εικόνες και τα βιώματα που αποκόμισαν από τα ταξίδια τους κατά τη διάρκεια των θεατρικών περιοδειών τους στη νησιωτική Ελλάδα και τα παρουσιάζουν στους τηλεθεατές με μια δροσερή ματιά.

Πρωταγωνιστές όλης αυτής της περιπέτειας είναι ο νεανικός αυθορμητισμός, οι κάτοικοι, οι παραλίες, η γαστρονομία, τα ήθη και τα έθιμα του κάθε τόπου.

Μοναδικός σκοπός της εκπομπής… να συνταξιδέψετε μαζί τους!

Η εκπομπή «Χωρίς πυξίδα», 12 επεισοδίων , αφιερωμένων στα νησιά των Κυκλάδων και της Δωδεκανήσου, έκανε πρεμιέρα στην ΕΡΤ 2, την Κυριακή, 13 Ιουνίου, στις 12:15 το μεσημέρι, με την υποστήριξη της Περιφέρειας Νοτίου.

Στο επεισόδιο της προσεχούς Κυριακής  27 Ιουνίου, ο Άρης Τσάπης  και ο Γιάννης Φραγκίσκος ταξιδεύουν σε  Ηρακλειά  και Σχοινούσα

Ηρακλειά : Ο Γιάννης και ο Άρης φτάνουν πεινασμένοι στην Ηρακλειά και δοκιμάζουν την καλύτερη μαμαδίστικη γαριδομακαρονάδα σε ένα γραφικό ταβερνάκι! Ξεκινούν με challenge γαρίδας…

και μας δείχνουν με ποιο τρόπο καθαρίζεται πιο γρήγορα μια γαρίδα! Έπειτα, χορτασμένοι και με κεφάτη διάθεση μας ξεναγούν  πεινασμένοι στα όμορφα μέρη και  στις μαγευτικές  παραλίες του νησιού με τα γαλαζοπράσινα νερά. Μας παρουσιάζουν την ιστορία με το ναυάγιο από τον β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο και μας συστήνουν αρκετούς από τους 80 μόνιμους κατοίκους του νησιού, δημιουργώντας  φυσικά καινούριους  φίλους!

Σχοινούσα : Φτάνοντας στη Σχοινούσα, μας καλωσορίζουν στο λιμάνι και έπειτα επισκέπτονται μια φάρμα. Μας δείχνουν πως βγαίνει η φάβα και τη μαγειρεύουν!  Θα συναντήσουν τη μεγαλύτερη γιαγιά του νησιού που θα τους δώσει την ευχή της και πολύ αγάπη!  Εισπράττουν την φιλοξενία των ντόπιων και κλείνουν με ένα μοναδικό πανηγύρι αφήνοντάς μας την πιο διασκεδαστική γεύση για το τέλος!

 

Συντελεστές  της εκπομπής

Παρουσίαση : Άρης Τσάπης , Γιάννης Φραγκίσκος

Σκηνοθεσία : Έκτωρ Σχηματαριώτης

Κινηματογράφηση : Έκτωρ Σχηματαριώτης , Θοδωρής Διαμαντής

Ηχοληψία : Στέλιος Κιουλαφής , Θοδωρής Διαμαντής

Βοηθός Παραγωγής : Γιώργος Ρωμανάς

Μοντάζ : PROJECTIVE 15

Παραγωγή : ARTISTIC ESSENCE PRODUCTIONS















 

Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια :