Παρασκευή, Ιουνίου 18, 2021

Αυλαία του 33ου Συνεδρίου της Ομοσπονδίας Κινηματογραφικών Λεσχών Ελλάδας

Mε ευρεία συμμετοχή συνέδρων από όλη την Ελλάδα και με μεγάλη επιτυχίαδιεξήχθη στη Νάξο το διάστημα 11-13 Ιουνίου το 33ο Συνέδριο της Ομοσπονδίας Κινηματογραφικών Λεσχών Ελλάδας (ΟΚΛΕ), το οποίο οργανώθηκε από την ΟΚΛΕ σε συνεργασία με την Κινηματογραφική Λέσχη Νάξου και τον Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων.

Την έναρξη των εργασιών του συνεδρίου κήρυξε ο Πρόεδροςτης Ομοσπονδίας ΔημήτρηςΚαλαντίδης, ενώ χαιρετισμό απηύθυναν οΔήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων Δημήτρης Λιανός, ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Τουρισμού Βαγγέλης Κατσαράς και η Εκπρόσωπος της Κινηματογραφικής Λέσχης Νάξου Αγγελική Ευσταθίου. Εισηγητές ήταν ο σκηνοθέτης Λευτέρης Χαρίτος, ο θεωρητικός κιν/φου και συγγραφέας Γιάννης Σολδάτος, ο διευθυντής φωτογραφίας Γιώργος Φρέντζος, η παραγωγός Α. Γαβριατοπούλου και η ιστορικός και Προϊσταμένη Film Office Δυτ. Μακεδονίας Λ. Μυλωνάκη. Στις εργασίες του συνεδρίου παραβρέθηκε η Προϊσταμένη του Τμήματος Κινηματογραφίας και Οπτικοακουστικών Μέσων του Υπουργείου Πολιτισμού Ελένη Τουμπανάκη, καθώς επίσης και εκπρόσωποι των ............Διεθνών  Φεστιβάλ Δράμας, Πελοποννήσου και Αλεξανδρείας.

Στο πλαίσιο των εργασιών του Συνεδρίου, ο Πρόεδρος της ΟΚΛΕ τίμησε τον σκηνοθέτη Γιάννη Οικονομίδη, έναν από τους κορυφαίους δημιουργούς του σύγχρονου ελληνικού σινεμά. Μέσω διαδικτυακής συνάντησης τιμήθηκε επίσης ο διευθυντής φωτογραφίας Γιώργος Αρβανίτης στη Γαλλία, παρουσία του καθηγητή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσ/νίκης Δ.Θεοδωρόπουλου.Τέλος, η ΟΚΛΕ τίμησε τον Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων για τη συμβολή του στην άρτια οργάνωση του 33ου Συνεδρίου.





 

 

Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια :