Σάββατο, Απριλίου 18, 2020

Δ. Καπούνης στον Real FM : «Πτώση 75%, στους κτηνοτρόφους να βοηθήσει το Υπουργείο!»

Για την «καταστροφή» που, όπως τόνισε, έπαθαν φέτος οι κτηνοτρόφοι της Νάξου και όχι μόνο λόγω κορονοϊού μίλησε, στο ραδιόφωνο του Real FM και στους Γιώργο Κακούση και Δημήτρη Πετρόπουλο, ο Πρόεδρος της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου, Δημήτρης Καπούνης.
«Ενώ άλλες χρονιές εμείς, σαν Ένωση, τις ημέρες του Πάσχα είχαμε μία ροή και σφάζαμε 6,5 με 7 χιλιάδες αμνοερίφια, φέτος είχαμε πτώση 70 με 75%, δεν σφάξαμε ούτε 2,5 χιλιάδες. Οι υπόλοιποι παραγωγοί της..........
Νάξου έφθασαν γύρω στις 8 χιλιάδες», ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο Δ. Καπούνης, απαριθμώντας κατόπιν τα προβλήματα τα οποία αντιμετωπίζουν οι κτηνοτρόφοι, όπως το ότι δεν κατάφεραν να πουλήσουν τα ζώα τους λόγω χαμηλής τιμής (που προκλήθηκε από τη χαμηλή ζήτηση λόγω κορονοϊού), δεν μπορούν να αρμέξουν και να φέρουν γάλα για τυροκόμηση ώστε να εξασφαλίσουν κάποια χρήματα, ενώ τα κοπάδια τους μεγάλωσαν και μαζί αυξήθηκαν οι ανάγκες τους σε ζωοτροφές και τα σχετικά κόστη τους.
Τέλος, ο Δ. Καπούνης έκανε, για μία ακόμη φορά, έκκληση στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων να στηρίξει με μέτρα τους κτηνοτρόφους για να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα που τους έχουν «χτυπήσει».
Ένας από τους τρόπους με τους οποίους το αρμόδιο Υπουργείο θα μπορούσε να στηρίξει τους κτηνοτρόφους είναι, όπως ανέφερε ο Δ. Καπούνης, η επιδότηση κατά κιλό στο κρέας.
Ακούστε τις δηλώσεις του Δ. Καπούνη στο παρακάτω link:
Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια :