Παρασκευή, Απριλίου 03, 2020

Μέτρα για την αντιμετώπιση της κρίσης του κορωνοϊού ζήτησε ο Λεονάρδος Χατζηανδρέου


Σε δύο άκρως σημαντικά ζητήματα που σχετίζονται άμεσα με την κρίση που έχει ξεσπάσει εξαιτίας της εξάπλωσης του νέου κορωνοϊού, εστίασε η παράταξη μας στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων που πραγματοποιήθηκε σήμερα με τηλεδιάσκεψη.
Ο επικεφαλής της παράταξης μας Λεονάρδος Χατζηανδρέου εισηγήθηκε τη μείωση των δημοτικών τελών και την ανάγκη για άμεση σύσταση Επιτροπής Παρακολούθησης και Διαχείρισης Κρίσης για τον κορωνοϊό.

Μείωση 12% των δημοτικών τελών

Στη συνεδρίαση, συζητήθηκε ο προϋπολογισμός του 2020 και η παράταξη μας με παρέμβαση της ζήτησε από τη δημοτική αρχή τη μείωση των τελών καθαριότητας, ηλεκτροφωτισμού, ύδρευσης και...........
αποχέτευσης κατά 12%. Η πρόταση μας συνδέεται άμεσα με τις αρνητικές επιπτώσεις που έχουν προκαλέσει τα μέτρα για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορωνοϊού, που πλήττουν ανεπανόρθωτα τους επιχειρηματίες και τους εργαζόμενους της Νάξου και των Μικρών Κυκλάδων. Η Δημοτική Αρχή, δεσμεύτηκε ότι η πρόταση μας θα γίνει δεκτή και θα συζητηθεί διεξοδικά σε επόμενη συνεδρίαση με θέμα την τροποποίηση του προϋπολογισμού που σήμερα ψηφίστηκε.

Άμεση σύσταση Επιτροπής Παρακολούθησης και Διαχείρισης Κρίσης για τον κορωνοϊό

Ο επικεφαλής της παράταξη μας Λεονάρδος Χατζηανδρέου υπογράμμισε την ανάγκη για άμεση σύσταση Επιτροπής Παρακολούθησης και Διαχείρισης Κρίσης για τον κορωνοϊό.

Οι συνθήκες ζωής στα νησιά μας έχουν αλλάξει λόγω της εξάπλωσης του COVID-19  και κρίνεται απαραίτητη η σύσταση μιας Επιτροπής αποτελούμενης από εκπροσώπους του Δήμου, της Πολιτικής Προστασίας, των Αρχών και του χώρου της Υγείας προκειμένου να μελετά όλα τα νέα δεδομένα και να είναι πάντα σε ετοιμότητα για υποστήριξη αναξιοπαθούντων αλλά και για να παρεμβαίνει και να λαμβάνει αποφάσεις για τη διαχείριση της κρίσης που έχει επιφέρει ο νέος κορωνοϊός στα νησιά του Δήμου μας.

Επίσης να απευθύνει κάλεσμα σε εθελοντές και να οργανώσει τη δράση τους για όλο το διάστημα που θα διαρκέσουν τα έκτακτα μέτρα, ώστε να προσφέρουν υπηρεσίες όπου και όποτε χρειαστεί, δημιουργώντας αίσθημα ασφάλειας στους δημότες.

Τέλος, η Επιτροπή θα πρέπει να προχωρήσει και σε μια σειρά παρεμβάσεων τόσο σε τοπικό επίπεδο όσο και στους αρμόδιους κυβερνητικούς φορείς προκειμένου να είμαστε σε πλήρη ετοιμότητα σε περίπτωση που προκύψει θετικό στον COVID-19 κρούσμα στα νησιά μας.



Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια :