Τρίτη, Απριλίου 21, 2020

Κοινό αίτημα Περιφέρειας και Δήμων Νοτίου Αιγαίου προς τον Πρωθυπουργό για την άμεση μείωση των συντελεστών Φ.Π.Α.


Γ. Χατζημάρκος και Α. Καμπουράκης : «Τα νησιά μας δεν ζητούν προνόμια.
Ζητούν μόνο το δικαίωμα να συναγωνισθούν άξια, με τα ίδια όπλα που διαθέτουν σήμερα οι διεθνείς Τουριστικοί Ανταγωνιστές μας»


Σε συνέχεια της απόφασης που ελήφθη από κοινού στην τελευταία ευρεία τηλεδιάσκεψη Περιφερειάρχη, Δημάρχων και Έπαρχων Νοτίου Αιγαίου, που είχε πραγματοποιηθεί στις 9 Απριλίου, ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος και ο Πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Νοτίου Αιγαίου και Δήμαρχος Ρόδου, Αντώνης Καμπουράκης, απέστειλαν, σήμερα, επιστολή προς τον Πρωθυπουργό εκφράζοντας την κοινή θέση της Περιφέρειας και.......
των 34 Δήμων του Νοτίου Αιγαίου για την επαναφορά του ειδικού καθεστώτος Φ.Π.Α. στα ελληνικά νησιά, ως κρίσιμου εργαλείου για την επανεκκίνηση της νησιωτικής οικονομίας.
«Η επανατοποθέτηση των Ελληνικών Νησιών μας στην Σκληρή Παγκόσμια Ανταγωνιστική Τουριστική Αγορά, με όλες τις αλλαγές που αυτή θα υποστεί μετά την κρίση, θα απαιτήσει την θωράκιση μας, με όπλα και εργαλεία, που θα φέρνουν μετρήσιμα οικονομικά αποτελέσματα, στη χώρα και στον ελληνικό λαό», τόνισαν, μεταξύ άλλων, στην κοινή τους επιστολή Περιφερειάρχης και Πρόεδρος Π.Ε.Δ. σταχυολογώντας την άμεση επαναφορά των ειδικών συντελεστών του Φ.Π.Α. στα ελληνικά νησιά μεταξύ των αναγκαίων μέτρων για την ταχεία επανεκκίνηση της Τουριστικής Ελλάδας.
Η υιοθέτηση του κοινού αιτήματος και η συντονισμένη προσπάθεια ικανοποίησής του από τους εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης του Νοτίου Αιγαίου αποτελούν ένα πρώτο δείγμα της συνέχειας που θα ακολουθήσει βήμα βήμα βάσει ενός κοινού σχεδίου με έναν στόχο: να ανακτηθεί η οικονομία των νησιών στο σημείο πριν την πρωτοφανή κρίση.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της κοινής επιστολής προς τον Πρωθυπουργό.




Προς:     Τον Αξιότιµο Πρόεδρο της Κυβέρνησης

Κο. Κυριάκο Μητσοτάκη






Αξιόπµε Κύριε Πρόεδρε,


Περνώντας σταθερό στο επόμενο στάδιο της επίπονης πορείας αντιμετώπισης, της πρωτοφανούς κρίσης που η  παγκόσμια  κοινότητα  βιώνει,  αισθανόμαστε εγγύτερα την ανάταση την οποία η χώρα μας έχει τόσο αναγκη, μετά  την υποδειγµατική διαχείριση που η Κυβέρνηση, υπό την αξια Πρωθυπουργία σας επέδειξε.

Η επόμενη ημέρα θα μας βρει στον αγώνα για την κάλυψη του χαμένου, σε επίπεδο οικονομίας, εδάφους. Σε αυτό τον αγώνα της οικονομικής μας ανόταξης, τα Ελληνικό Νησιό μας διαδραματίζουν ανέκαθεν πρωταγωνιστικό ρόλο. Γι' αυτήν ακριβώς την αναγκαία επόµενη ημέρα, θα εργαστούμε σκληρό όλοι οι νησιώτες, προκειμένου να ξανακερδίσουμε ΑΕΠ, προοπτική και τεκμηριωµένη αισιοδοξία.

Στο πλαίσιο της παγκοίνως γνωστής και σεβαστής θέσης σας για χρήση απαραίτητων μεν, µε σωφροσύνη δε, κατάλληλων μέτρων που απαιτούνται, για την ταχεία επανεκκίνηση της Τουριστικής Ελλάδος της Προκοπής, του Εισοδήµατος, της Εργασίας και της Επιτυχίας,
με αίσθημα ιδιαίτερης ευθύνης, μα και με την επίγνωση του Παγκόσμιου Τουριστικού Momentum, TO οποίο θα κρίνει τα πάντα µπροστά μας,
σας αναστοιχειοθετούμε… την Αναγκαιότητα,…της  άµεσης  επαναφοράς…  των Ειδικών Συντελεστών του… ΦΠΑ, στα ελληνικά νησιά….
Μια προυπόθεση επαγγελµατικής βιωσιμότητας, που η νησιωτική μας Ελλάδα απώλεσε σε καιρούς σκοτεινούς και ταπεινούς, από  άλλοτε  κυβερνώντες  με εμµονικές αδυναμίες κατανόησης των προαπαιτούμενων προύποθέσεων, της Τουριστικής και άρα της οικονομικής επιβίωσής μας. Των νησιών  όµως,  που εκτός της εθνικό στρατηγικής τους «θέσεως», συνάμα αποτελούν διεθνώς την κινητήρια δύναμη του Ελληνικού Τουρισμού, ολόκληρης της πατρίδας µας.

Η εξάρτηση των νησιών μας από τον Τουρισμό, σε ποσοστό 97,1% σύμφωνα με τον ΟΟΣΑ, καθιστά επιτακτική  την  ανάγκη  λήψης  άµεσων  μέτρων  υποστήριξής τους, με γνώμονα όχι την βραχυπρόθεσµη οικονομικά κοστοβόρα υποβάσταξή τους,

υ



αλλά με την µακροπρόθεσμη ενδυνάμωση, της οπολεσθείσσς αντογωνιστικότητσς
τους.
Τα νησιά µας δεν έχουν σνανκη-ΠΟονοµίων και αλόγιστ…ων επιδοτήσεων. Έχουν όμως δικαίωµα να συναγωνισθούν άξιο, με τα ίδια όπλα  που  διαθέτουν σήμερα οι διεθνείς Τουριστικοί Ανταγωνιστές µας. Για να επιτύχουν και για να προσφέρουν οικονοµικό και κοινωνικό οφέλη στην Πατρίδα μας.

Οι έως και σήμερα αναµφίβολα ορθές και όξιες αποφάσεις σας για την στήριξη της κοινωνίας, της εργασίας και της οικονομίας, φέρνουν  κοντύτερα  και βεβαιότερη την προοπτική, της επανεκκίνησης της οικονομίας μας.

Σε αυτό τον αναγκαίο στόχο, η συνεισφορά της  νησιωτικής  Ελλάδας,  οφείλει και πρέπει να είναι εξασφαλισμένη, και καθοριστικά εμπρόθεσμη και επιτυχής. Η επανατοποθέτηση των Ελληνικών Νησιών µας στην Σκληρή  Παγκόσμια Ανταγωνιστική Τουριστική Αγορά, µε όλες τις αλλαγές που αυτή θα υποστεί µετά την κρίση, θα απαιτήσει την θωράκιση μας, με όπλα και εργαλεία, που θα φέρνουν μετρήσιμα οικονομικά αποτελέσματα, στην χώρα και στο ελληνικό λαό.

Εξάλλου, αξιότιµε Κύριε Πρόεδρε, TO όποιο δημοσιονομικό κόστος έχει αξία, σε μια οικονοµία που λειτουργεί. Σε μια οικονομία όµως, που φοβικά αναζητεί τρόπους χρονικής αναβολής της επαναφοράς, στην αναγκαία τουριστική µας κανονικότητα, μονάχα δημοσιονοµικό όφελος δεν μπορεί να προβλέπει.

Σας παρακαλούμε να θεωρήσετε δεδομένη  την  σωφροσάνη  της  προσέγγισης μας, όπως συνάµα και την δέσµευσή µας για  να  εργαστούµε  όσο  πιο  σκληρά απαιτηθεί, προκειμένου  να  φέρουμε  ξανά  την  πατρίδα  μας,  στην  θέση  που  της αξίζει.

Με βαθιά εκτίµηση,

Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια :