Τρίτη, Φεβρουαρίου 04, 2020

Consume-LessEco-friendlyτουρισμός: Συγκριτικό πλεονέκτημα για τα νησιά μας

 Με απόλυτη επιτυχία και πλήθος πολιτών πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2020 η ενημερωτική εκδήλωση του πρωτοποριακού Ευρωπαϊκού Διακρατικού Προγράμματος «InterregMedConsume-Less», το οποίο υλοποιεί ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων ως κύριος εταίρος από το 2017.

             Το πρόγραμμα που ασχολείται με τη βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη και υπογραμμίζει τη διαφύλαξη του τοπικού φυσικού περιβάλλοντος και της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, συνεχίζει να καλεί τους επισκέπτες και τους επιχειρηματίες να ευαισθητοποιηθούν και να αναλάβουν υπεύθυνη συμπεριφορά στους τομείς της κατανάλωσης ενέργειας, νερού και διαχείρισης αποβλήτων.
Στην εκδήλωση παρουσιάστηκαν τα........
μέχρι τώρα αποτελέσματα του προγράμματος από την ομάδα έργου του Δήμου και αναδείχθηκαν οι νέοι στόχοι για τη συνέχισή του και την ένταξη περισσότερων επιχειρήσεων σε αυτό. Τόσο ο Δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων Δημήτρης Λιανός, όσο και ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού και Πολιτισμού Βαγγέλης Κατσαράς τόνισαν το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα που επιτυγχάνεται με το πρόγραμμα και κάλεσαν φορείς και επιχειρηματίες να συμμετέχουν ενεργά.Για το πρόγραμμα μίλησε και η Ζωή Γκρουμούτη, επιστημονική συνεργάτιδα του Δικτύου ΕΟΕΣ- Εύξεινη Πόλη, η οποία παρουσίασε την εμπειρία μεταφοράς του τουριστικού μοντέλου Consume-Less σε άλλους Δήμους της χώρας.
Επιπλέον, πραγματοποιήθηκε μία πολύ ενδιαφέρουσα εισήγησημε θέμα «ConsumeLess2Makemore: Πώς η αειφορία μετατρέπεται σε κέρδη» από την Αναπληρώτρια Καθηγήτρια του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών Άννα Ζαρκάδα, η οποία υποστηρίζει τις δράσεις του έργου και υπογραμμίζει την αναγκαιότητα διαφοροποίησης και απόκτησης πολιτιστικής ταυτότητας, τόσο για τους τουριστικούς προορισμούς, όσο και για τις επιχειρήσεις.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους οι Αντιδήμαρχοι Δημήτρης Μανιός, Δημήτρης Πράσινος, ο Πρόεδρος Σχολικής Επιτροπής Β/Βάθμιας Εκπαίδευσης Ηλίας Ορφανός, η Περιφερειακή Σύμβουλος Ευδοκία Κατσάνη και εκπρόσωποι από την Ένωση Ξενοδόχων, τον Εμπορικό Σύλλογο, τον Σύλλογο Μαζικής Εστίασης, οι μαθητές του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας και πλήθος επιχειρηματιών και πολιτών του Δήμου. Παρών στην εκδήλωση ήταν καιο ΠρόεδροςΔημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αίγινας Στέλιος Θεριανός και ο Πρόεδρος της Κοινότητας Αίγινας ΠαναγιώτηςΚασιμάκης, οι οποίοι ταξίδεψαν στη Νάξο αποκλειστικά για τον σκοπό αυτό.
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα και τις τουριστικές επιχειρήσεις που συμμετέχουν σ ’αυτό μπορείτε να επισκεφτείτε την επίσημη ιστοσελίδα του www.consumelessmed.org .

Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια :