Δευτέρα, Ιουλίου 29, 2019

ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΙΑΚΩΒΟΣ ΚΑΜΠΑΝΕΛΛΗΣ - Η ΤΑΙΝΙΑ ΤΗΣ ΤΕΤΑΡΤΗΣ


Το Νομικό Πρόσωπο Πολιτισμού Αθλητισμού Περιβάλλοντος Παιδείας Πρόνοιας και Αλληλεγγύης του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, στο πλαίσιο των καλοκαιρινών εκδηλώσεων 2019, συνεχίζει τις προβολές κινηματογραφικών ταινιών με ταινίες βασισμένες σε θεατρικά έργα του κλασικού ρεπερτορίου, σε συνεργασία με την Κινηματογραφική Λέσχη Νάξου στο Θεατρικό Μουσείο Ιάκωβος Καμπανέλλης.

Την Τετάρτη 31 Ιουλίου 2019 και ώρα 21.00 θα προβληθείη ταινία WESTSIDESTORY (1961)σεσκηνοθεσία Ρόμπερτ Γουάιζ& Τζερόμ Ρόμπινς, εμπνευσμένη από το.....
έργο του Ουίλιαμ Σαίξπηρ Ρωμαίος και Ιουλιέτα. Μια από τις καλύτερες ταινίες στην ιστορία του κινηματογράφου, που κέρδισε 10 Όσκαρ.

                                                ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ
Βασισμένο στη σαιξπηρική ιστορία του Ρωμαίου και της Ιουλιέτας, εκτυλίσσεται στις λαϊκές γειτονιές της Νέας Υόρκης τη δεκαετία του '50, όπου οι συγκρούσεις ανάμεσα σε λευκούς Αμερικάνους και Πορτορικανούς βρίσκονταν σε έξαρση.Το θέμα, η απαιτητική μουσική, τα χορευτικά και τα κοινωνικά προβλήματα στα οποία εστιάζει η ταινία, αποτέλεσαν αποφασιστική στιγμή στο αμερικανικό μουσικό θέατρο.Δυο συμμορίες νεαρών της Νέας Υόρκης βρίσκονται σε διαμάχη και η μια προσπαθεί να υπερισχύσει της άλλης. Η συμμορία των Πορτορικανών έχει αρχηγό της τον Μπερνάρντο και των Νεοϋορκέζων τον Ριφ.Όταν η αδελφή του Μπερνάρντο, Μαρία, καταφθάνει στη Νέα Υόρκη,ο αδελφός της την προετοιμάζει για γάμο με τον φίλο του Κίνο μέλος της συμμορίας του. Σ’ ένα χορό, η Μαρία γνωρίζεται με τον Τόνι, πρώην μέλοςτης αντίπαλης συμμορίας. Οι δυο νέοι ερωτεύονται, βλέπονται κρυφά κι αποφασίζουν να κλεφτούν για να παντρευτούν. Όμως, η τραγωδία χτυπάει το ζευγάρι των ερωτευμένων νέων, το οποίο δεν μπορεί να κάνει τίποτα για να αποφύγει τη θανάσιμη έκβαση του τέλους.

Η είσοδος για όλες τις προβολές είναι ελεύθερη.

Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια :