Πέμπτη, Ιουλίου 18, 2019

Ο ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΔΗΜΟΥ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ


Η Εταιρεία Κυκλαδικών Μελετών και ο Σύλλογος των εν Αθήναις Νάξιοι» εόρτασαν  και εφέτος  την μνήμη  του Αγίου Νικοδήμου του Αγιορείτου του εκ Νάξου,  στον Ιερό Ναό της Αγίας Βαρβάρας και  Αγίου  Νικοδήμου, στα Άνω Πατήσια,με την συμμετοχή πλήθους πιστών. 

Αυτός ήταν ο 65ος εορτασμός  μετά την ανακήρυξη του Αγιορείτου Μοναχού Νικοδήμου σε Άγιο. Υπενθυμίζεται  ότι η μνήμη του Αγίου εορτάσθηκε για πρώτη φορά,  στον ίδιο Ιερό Ναό, στις 13 και 14 Ιουλίου 1955.

Ο Μητροπολίτης Λαοδικείας κ. Θεοδώρητος, συνεπικουρούμενος από τους.......
ιερείς του Ναού,τέλεσε τον Μέγα  Εσπερινό μετ’ αρτοκλασίας.Ο Μητροπολίτης κ. Θεοδώρητος αναφέρθηκε στο τεράστιο συγγραφικό έργο του Αγίου Νικοδήμου και την μεγάλη σημασία που αυτό έχει για τον Ελληνισμό και την Χριστιανοσύνη. Ακολούθησε η περιφορά της Αγίας εικόνος  με την συνοδεία της Φιλαρμονικής του Δήμου Αθηναίων.
Την δε επομένη το πρωί, 14 Ιουλίου, τελέστηκε Θεία Λειτουργία.

Παρευρέθησαν στον εορτασμό ο Πρόεδρος της Εταιρείας Κυκλαδικών Μελετών Καθηγητής  κ.  Δημήτριος Στ. Κορρές, ο εκπρόσωπος του Συλλόγου των εν Αθήναις Ναξίωνκ. Ιωάννης Δρύλλης,   ο και η κ. Ανδρέα Σκουλάξινου, η κ Ευανθἰα Ζιούλη και ο κ. Απόστολος Μήνδρος ως εκπρόσωποι της Ο.ΝΑ.Σ, οι Καθηγητές κ. Νικόλαος  Λεγάκης και κ. Δημήτριος  Μαρούλης,ο κ. και η κ. Κωσταντίνου Σιδερή, ο κ. και η κ. Ιωάννη Τζανετή, ο  κ. Βασίλειος  Φραγκουλόπουλος, ο κ. Φραγκίσκος Κ. Κορρές, ο  κ. και η κ. ΙωάννουΠοσάντζη, ο κ. Κωνσταντίνος Μάντζαρης,ο κ. και η κ. Νικολάου Αποστολίδου, η κ.Μαργαρίτα Ι. Λασκαρίδου,  ο κ. Ιωάννης Μουστάκας, ο  κ. Στυλιανός  Δ. Κορρές και πλήθος πιστών Κυκλαδιτών,  αλλά  και ενοριτών της Εκκλησίας.


Εικ 1 : Δέηση από τον Μητροπολίτη κ. Θεοδώρητο στην είσοδο του Ι. Ναού

Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια :