Δευτέρα, Μαρτίου 19, 2018

ΔΗΛΩΣΗ ΓΙΩΡΓΟΥ ΣΤΑΘΑΚΗ ΣΤΗΝ «ΚYΚΛΑΔΙΚΗ»

Σε αποκλειστική δήλωση του Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργου Σταθάκη προς την Κυκλαδική, εν όψει της επίσκεψής του στη Σύρο, όπου και θα συνοδεύσει τον πρωθυπουργό για τα εγκαίνια της Ηλεκτρικής Διασύνδεσης των Κυκλάδων με την ηπειρωτική Ελλάδα, επισημαίνεται η αναγκαιότητα αυτής της διασύνδρεσης, η σημαντικότητα του έργου. Στηλιτεύονται οι καθυστερήσεις που υπήρξαν για δεκαετίες ολόκληρες αλλά υπογραμμίζεται η βούληση της Κυβέρνησης να ολοκληρωθεί το....
έργο καθώς θεωρεί τη διασύνδεση στρατηγική προτεραιότητα...
Αναλυτικά η δήλωση του κ. Γιώργου Σταθάκη στην «Κυκλαδική» αναφέρει τα παρακάτω:
«Η ηλεκτρική διασύνδεση των Κυκλάδων με το ηπειρωτικό Σύστημα Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας είναι έργο εξαιρετικού ενδιαφέροντος, το οποίο επί δεκαετίες δεν κατάφεραν να υλοποιήσουν οι κυβερνήσεις του παρελθόντος, αν και οι πρώτες σχετικές μελέτες έχουν εκπονηθεί από τη ΔΕΗ ήδη από τη δεκαετία του ’70.
Η σημερινή κυβέρνηση θεωρεί τη διασύνδεση στρατηγική προτεραιότητα, καθώς θα επιτρέψει τη μείωση του κόστους ηλεκτρισμού για τους τελικούς καταναλωτές, μέσω της μείωσης των χρεώσεων Υ.Κ.Ω., την απεξάρτηση των νησιών από ρυπογόνα καύσιμα, τη διασφάλιση της απρόσκοπτης ηλεκτροδότησης των νησιών, ειδικότερα καθώς αντιμετωπίζουν υψηλή ζήτηση κατά την τουριστική περίοδο και την περαιτέρω διείσδυση των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας.
Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 245 εκατ. ευρώ, με συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης και με τη χρηματοδοτική στήριξη της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων. Το συνολικό κοινωνικοοικονομικό όφελος, ήδη από τον πρώτο χρόνο λειτουργίας της διασύνδεσης των Κυκλάδων, προσεγγίζει τα 80 εκατ. ευρώ.
 Προφανώς ο ρόλος των δικτύων και κατά συνέπεια του ΑΔΜΗΕ, σε αυτή τη διαδικασία είναι κομβικός. Ο ΑΔΜΗΕ και ο ΔΕΔΔΗΕ βρίσκονται στον πυρήνα του μετασχηματισμού του ενεργειακού μας συστήματος.»
Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια :