Δευτέρα, Μαρτίου 26, 2018

Γιγάντια ελληνική σημαία και πρώτη φορά παρέλαση στην Αλυκή της Πάρου…(Βίντεο)


Για πρώτη φορά εφέτος, η εθνική επέτειος της 25ης Μαρτίου στην Αλυκή της Πάρου, τιμήθηκε με παρέλαση που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Κυριακής στο χωριό.

Οι μικροί μαθητές και οι μαθήτριες του νηπιαγωγείου και του δημοτικού σχολείου της Αλυκής, παρέλασαν για παρθενική φορά καμαρωτά και υπερήφανα, αποσπώντας το θερμό χειροκρότημα του κόσμου που τους..... παρακολούθησε.

Η Αλυκή όμως είχε εφέτος και άλλη μια πρωτιά!

Γιγαντιαίων διαστάσεων ελληνική σημαία περίπου 6 μέτρων μήκους και 4 μέτρων πλάτους, 24 τετραγωνικών μέτρων, (προσφορά της Κατερίνας Σκιαδά), κυμάτισε με υπερηφάνια στην παραλία της κρεμασμένη ψηλά από γερανοφόρο όχημα!

Ήταν πράγματι συγκινητικό το θέαμα της υψωμένης γαλανόλευκης, ορατό από μακριά, να προκαλεί ρίγη εθνικής ανάτασης και θαυμασμού σε όσους βρέθηκαν στην Αλυκή για τις επετειακές εκδηλώσεις της Εθνεγερσίας του 1821!
Βίντεο και φωτογραφίες στο  https://parianostypos.gr/index.php/paros-antiparos/paros-antiparos-koinonia/item/29995-gigantia-elliniki-simaia-kai-proti-fora-parelasi-stin-alyki-tis-parou-vinteo?acm=566_1099
Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια :