Παρασκευή, Μαρτίου 30, 2018

Στο δημοτικό συμβούλιο μετά από αίτημα των φορέων η αμφιδρόμηση της παραλίας Νάξου

"Θυελλώδης" αναμένεται να είναι η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων την Παρασκευή, αφού θα συζητηθεί το θέμα της αμφιδρόμησης της παραλιακής οδού στη Χώρα Νάξου.

Το θέμα μπαίνει για συζήτηση προ ημερήσιας διάταξης, μετά από αίτημα του συνόλου των επαγγελματικών φορέων του νησιού.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του naxostimes.gr εκπρόσωποι των φορέων επισκέφτηκαν το πρωί της Πέμπτης το δημαρχείο και ....
παρέδωσαν στον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου Φώτη Μαυρομάτη, το αίτημα τους για τη συζήτηση του παραπάνω θέματος στο δημοτικό συμβούλιο, κάτι που έγινε αποδεκτό.

Η παραλία, μετά από εισήγηση του Λιμενάρχη Νάξου Αλέξη Αποστολόπουλου και τη σύμφωνη γνώμη των συναρμόδιων φορέων (Δημοτικής αρχής, Αστυνομίας, Λιμενικού Ταμείου), αποφασίστηκε από τη Μεγάλη Δευτέρα (2 Απριλίου) να μετατραπεί δε δρόμο διπλής κατεύθυνσης, από μονόδρομος που ήταν μέχρι σήμερα, κάτι που βρίσκει τους φορείς κάθετα αντίθετους.

Όπως αναφέρουν στο αίτημα τους προς τον κ. Μαυρομάτη, πρόκειται για «θέμα ζωτικής σημασίας για την κοινωνία του νησιού» το οποίο δεν έχει συζητηθεί ποτέ, στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου.

Αναλυτικότερα το αίτημα των φορέων στον κ. Μαυρομάτη:
«Όλοι εμείς οι υπογράφοντες επαγγελματικοί φορείς οι οποίοι εκφράζουμε σχεδόν το σύνολο της επιχειρηματικότητας του νησιού μας και όχι μόνο, ζητάμε να συζητηθεί στην αυριανή συνεδρίαση του Δημοτικού συμβουλίου προ ημερησίας διατάξεως το θέμα της ενδεχόμενης αμφιδρόμησης της παραλιακής οδού επί της χερσαίας ζώνης του Λιμένος Νάξου. Το συγκεκριμένο θέμα είναι ζωτικής σημασίας για όλη την κοινωνία του νησιού και απαιτείται να ακουστούν οι απόψεις μας στο συμβούλιο σας, κάτι το οποίο δεν έχει γίνει μέχρι σήμερα».

Το αίτημα συνυπογράφουν η Ένωση Ξενοδόχων, ο Σύλλογος Ενοικιαζόμενων Δωματίων και Διαμερισμάτων, ο Εμποροεπαγγελματικός Σύλλογος, το Σωματείο Μαζικής Εστίασης «Φιλοξενία», ο Σύλλογος Ενοικιαζόμενων Αυτοκινήτων και ο Σύλλογος Ενοικιαζόμενων Μοτοποδηλάτων.

Το θέμα έχει προκαλέσει αναστάτωση στην τοπική κοινωνία και κυρίως στους επιχειρηματίες όχι μόνο δε συμφωνούν η παραλία να γίνει διπλής κατεύθυνσης, αλλά προτείνουν να κλείσει εντελώς και κανένα όχημα να μην κινείται σε αυτή.

Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια :