Παρασκευή, Μαρτίου 16, 2018

ΠΡΟΣΕΧΕΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΥΚΛΑΔΙΚΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ


* Κυριακή 18 Μαρτίου 2018 (ώρα 11.00 ) στην Παριανή Στέγη
Θα πραγματοποιηθεί ομιλία του κ. Γεωργίου Καπαρού Ιατρού-Συγγραφέα με τίτλο Η ιστορία της Πάρου από τη Λατινοκρατία μέχρι την Απελευθέρωση» στην Παριανή Στέγη χαλκοκονδύλη 37 (8ος όροφος) στην Αθήνα. Η εκδήλωση διοργανώνεται από τον Προοδευτικό Σύλλογο Λευκιανών Πάρου της Αθήνας και....
Ομοσπονδία Παριανών Συλλόγων.



*****************************

ΜΕΡΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟ  
ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΙΣΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΡΟΣΦΑΤΑ
* Τρίτη 13 Μαρτίου 2018 (ώρα 19.00 μ.μ.)

Επίσημη υποδοχή στην Ακαδημία Αθηνών του νέου Ακαδημαϊκού Ομότιμου Καθηγητή κ. Μανόλη Κορρέ πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 13 Μαρτίου 2018 το βράδυ στην κεντρική αίθουσα εκδηλώσεων της Ακαδημίας Αθηνών.

                                                
*****************************


 

          Κατά τη δημόσια συνεδρία της Ακαδημίας Αθηνών, την Τρίτη, 13 Μαρτίου 2018 και ώρα 7.00 μ.μ., πραγματοποιήθηκε η υποδοχή του  νέου Ακαδημαϊκού κ. Μανόλη Κορρέ, Ομότιμου Καθηγητού του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου.
         Ο Πρόεδρος της Ακαδημίας Αθηνών κ. Αντώνιος Ν. Κουνάδης προσφώνησε το νέο μέλος και ο ακαδημαϊκός κ. Μιχάλης Τιβέριος παρουσίασε το επιστημονικό έργο του κ. Μανόλη Κορρέ..
        Ακολούθησε  ομιλία του κ. Μανόλη Κορρέ, με θέμα: «Η αρχιτεκτονική του Παρθενώνος».
Για περισσότερες πληροφορίες και βιογραφικά στοιχεία του κ. Κορρέ στα:

* Σάββατο 10 Μαρτίου 2018 (ώρα 18.30)

http://www.ekebi.gr/appdata/writers/new/photos/3852.jpg  

Ομιλία του κ. Νίκου Αλιπράντη: «Αναδρομές στον κόσμο της Αρχαίας Πάρου», πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 10 Μαρτίου 2018 το απόγευμα στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων ( Ακαδημίας 50). Το βιβλίο παρουσίασαν η πρώην Υπουργός κ. Ελισάβετ Παπαζώη, η φιλόλογος κ. Αθηνά Πέππα-Μεσσήνη και ο επίτιμος Έφορος Αρχαιοτήτων κ.  Δημήτριος Μάτσας και συντόνιζε η Αρχαιολόγος κ. Ευγενία Γερούση. Την εκδήλωση πλαισίωσε η χορωδία «Βυζαντινοί Υμνωδοί» με διευθυντή τον πρωτοψάλτη κ. Σπύρο Παυλάκη.

 


 

 
 




*****************************

* Σάββατο 10 Μαρτίου 2018   (ώρα 18.00)  στην Αθήνα

Οι Τήνιοι τιμούν τον Χαλεπά
                     
                                                                                                                                                                                      
                                                                                                                                   
         Στα πλαίσια των πολιτιστικών εκδηλώσεων του έτους Χαλεπά θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση για τον μεγάλο Τήνιο καλλιτέχνη Γιαννούλη Χαλεπά στον χώρο της Αδελφότητας Τηνίων  στην Αθήνα. (Ασημάκη Φωτήλα 40 & Λ. Αλεξάνδρας  Τηλ.: 210-8217379).

Περισσότερες πληροφορίες στα:

   Εικόνες από την Εκδήλωση στην Αθήνα:

    

   

  

*****************************

* Τετάρτη 7 Μαρτίου 2018 (ώρα 18.30). Παρουσίαση του βιβλίου της Αν. Καθηγήτριας της Αρχιτεκτονικής του Πανεπιστημίου Πατρών με τίτλο: "Σχεδιασμός και έγγειος ιδιοκτησία στην Αθήνα 1833-1922" πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 7 Μαρτίου 2017 το απόγευμα στο Μουσείο Πόλεως Αθηνών-Ίδρυμα Βούρου Ευταξία στην Πλατεία Κλαυθμώνος (Παπαρρηγοπούλου 5-7).
                             

Εικόνες από την Εκδήλωση:

 

 

Σχετικά βιογραφικά σημείωματα της συγγραφέως στα:

*********

*   Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου 2018   (ώρα 19.00)




Παρουσίαση της πορείας των εργασιών του Νορβηγικού Ινστιτούτου Αθηνών στον αρχαιολογικό χώρο του Κάστρου του Απαλίρου της Νάξου.  

Kastro Apalirou, Naxos: Insights into the Early Byzantine Aegean in an Age of Resilience

Εκδήλωση: στην οδό Τσάμη Καρατάσου 5 -7 στο Κουκάκι, στην Αθήνα.
   
Περισσότερες πληροφορίες στο:


*********



*    Τρίτη 27 Φεβρουαρίου 2018 (ώρα 18.00)

Εκδήλωση για τον διακεκριμένο Νάξιο και Σίφνιο φιλόλογο Νίκο Γεωργίου (Τζωρτζή) Προμπονά πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 27 Φεβρουαρίου 2018 το απόγευμα στην αίθουσα της Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών, στην Αθήνα.



Περισσότερες πληροφορίες στο:





Σκηνές από την εκδήλωση:


       







*********






* Κυριακή 25 Φεβρουαρίου 2018     Γιορτή του Συνδέσμου Σικινητών

                    
Την ετήσια θρησκευτική γιορτή του πραγματοποίησε ο Σύνδεσμος Σικινητών την Κυριακή 25 Φεβρουαρίου 2018 στον Ι. Ναό (και μετά στην παρακείμενη αίθουσα εκδηλώσεων) του Αγίου Παντελεήμονος οδού Καλλιρρόης στον Νέο Κόσμο Αθηνών.


           

Κατά την εκδήλωση (που συνέπεσε με την Κυριακή της Ορθοδοξίας και την ανάμνηση της αναστήλωσης των εικόνων), μετά τη θεία λειτουργία τελέστηκε η ακολουθία της ευλογίας της αρτοκλασίας στον Ναό και κατόπιν στην αίθουσα εκδηλώσεων έγινε η παράδοση της εικόνας της Παναγίας (αντίγραφο της εικόνας που υπάρχει στη Σίκινο) και παραλαβή για φύλαξη και ευλογία από άλλο μέλος του Συνδέσμου.

                      


Εκεί ο πρόεδρος του Συνδέσμου κ. Πασχάλης Συρίγος μιλώντας αναφέρθηκε στα πεπραγμένα και επιτεύγματα του συλλογικού αυτού κυκλαδικού φορέα κατά το παρελθόν έτος. Υπό την ιδιότητά του τού προέδρου της Ομοσπονδίας Συλλόγων Μικρών Κυκλαδονήσων (ΟΣΥΜΙΚ) ο κ. Συρίγος αναφέρθηκε στις προσπάθειες (που πλησιάζουν προς πραγματοποίηση) που καταβάλλει η Ομοσπονδία για επιλογή δύο μικρών νησιών των Κυκλάδων για εφαρμογή πιλοτικού προγράμματος αξιοποίησης των σχολαζουσών γαιών από κοινωνικές συνεταιριστικές επιχειρήσεις για τόνωση της γεωργίας και κτηνοτροφίας και συγκράτηση των κατοίκων στα νησιά.



  

Στην εκδήλωση παρέστησαν οι βουλευτές Κυκλάδων κ. Νίκος Συρμαλένιος και κ. Αντώνης Συρίγος, ο τ. Δήμαρχος Λειψών κ. Μπενέτος Σπύρου, ο πρόεδρος της Εταιρείας Κυκλαδικών Μελετών κ. Δημήτριος Κορρές, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ναξιακών Συλλόγων (ΟΝΑΣ) κ. Μανώλης ΚαλαΙτζής, εκπρόσωποι και άλλων Κυκλαδικών Συλλόγων (κ. Νίκος Πράσινος, κ. Γρίσπος κ.ά) και μεγάλο πλήθος κόσμου, κυρίως μέλη του Συνδέσμου Σικινητών που παρακολούθησαν τη σπουδαία αυτή γιορτή που τούς δένει τόσο στενά και μεταξύ τούς, αλλά και με την ιδιαίτερη πατρίδα τούς, το όμορφο νησάκι των Κυκλάδων, τη Σίκινο.

(Συνεχίζεται)

ΚΥΚΛΑΔΙΚΑ - ΑΘΗΝΑΪΚΑ ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ
Ηλεκτρονικό Περιοδικό της πολιτιστικής Εταιρείας «Νικάνδρη»
(Διανέμεται δωρεάν)
Συντάκτης: Γιάννης Λογαράς
Ιστοσελίδα: www.nikandre.com
Ηλ/κό Ταχ/μείο:  ioannis.logaras@hotmail.com
Τηλ.: 6983 167 196

                                       *****************************

Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια :