Τετάρτη, Ιανουαρίου 31, 2018

Βρέθηκε νεκρός ο επιβάτης που έπεσε από το Blue Star Naxos [εικόνες & βίντεο]

Νεκρός βρέθηκε ο επιβάτης (περίπου 60 ετών) του Blue Star Naxos που πήδηξε στη θάλασσα από το κατάστρωμα του πλοίου το βράδυ της Τρίτης, λίγα ναυτικά μίλια έξω από τη Σύρο.
Για τον εντοπισμό του αυτόχειρα κινητοποιήθηκε μεγάλη επιχείριση με συντονιστή το Λιμενικό Σώμα και τη συμμετοχή των ΕΓ/ΟΓ Blue Star Naxos, Blue Star Delos, 2 δεξαμενόπλοιων, ταχύπλοων του ......
Λιμενικού και ενός ελικόπτερου Super Puma.
Περίπου στις 11 το βράδυ, πλήρωμα του ταχύπλοου σκάφους του Λιμενικού 609, εντόπισε πνιγμένο τον αγνοούμενο άνδρα στην επιφάνεια της θάλασσας, περίπου 4 ναυτικά μίλια ΒΔ της Σύρου. Ο αυτόχειρας μεταφέρεται στην Σύρο για να ακολουθήσουν οι προβλεπόμενες διαδικασίες. Εντός των επόμενων ωρών αναμένεται να αποκαλυφθεί η ταυτότητά του.
Ολα συνέβησαν λίγο μετά τις 8 το βράδυ κι ενώ το πλοίο βρισκόταν ανάμεσα σε Γυάρο και Σύρο. Ξαφνικά ένας επιβάτης πήδηξε από το κατάστρωμα στη θάλασσα.
Το iefmerida.gr επικοινώνησε με το Λιμενικό Σώμα που επιβεβαίωσε ότι πρόκειται για άνδρα, ηλικίας περίπου 60 ετών. Αρχικά ο ιστότοπος koinignwmi ανέφερε ότι είχε πέσει γυναίκα, αλλά το cyclades24 ανέφερε άνδρα μεσήλικα ο οποίος, σύμφωνα με μαρτυρίες, φορούσε τραγιάσκα στο κεφάλι.
Μαρτυρίες: Προσπάθησαν να τον σταματήσουν αλλά πήδηξε εκούσια
Σοκαρισμένοι οι υπόλοιποι επιβάτες του καταστρώματος δε μπορούσαν να πιστέψουν στα μάτια τους για το τι ακριβώς έγινε. Μάλιστα, μαρτυρίες αναφέρουν πως κάποιοι επιβάτες που είδαν τον άνδρα να σκαρφαλώνει τα κάγκελα του πλοίου προσπάθησαν να τον σταματήσουν, ωστόσο αυτός πρόλαβε να πηδήξει στη θάλασσα.
Διαβάστε τη συγκλονιστική μαρτυρία του αυτόπτη μάρτυρα, επίσης επιβάτη του πλοίου, στο naxostimes.gr:
«Ήταν λίγο πριν τις 9:00 το βράδυ. Σε λίγο θα πιάναμε Σύρο κι εγώ καθόμουν μπροστά, στο επάνω κατάστρωμα του πλοίου και έστελνα κάποια emails ώσπου άκουσα μια γυναίκα να φωνάζει τρομαγμένη: «Εεεε, τι κάνεις εκεί;;;». Γύρισα το κεφάλι μου και είδα ένα μεσήλικα άντρα να είναι σκαρφαλωμένος στα πλαϊνά κάγκελα του πλοίου, 20 μέτρα από εμένα κι από την έξω μεριά. Σοκαρίστηκα... Έτρεξα με όλες μου τις δυνάμεις να τον προλάβω... Στο τελευταίο μου βήμα είχε πέσει στη θάλασσα... Τον είδα να πέφτει... Για λίγα μόνο δευτερόλεπτα δεν πρόλαβα να τον πιάσω και να τον σώσω. Έφυγε μπροστά στα μάτια μου και δεν μπόρεσα να κάνω τίποτα...» μας είπε πραγματικά συντετριμμένος ο 34χρονος Ε.Α. από τη Νάξο.
Όπως σημείωσε, ο άνδρας ήταν αποφασισμένος να αυτοκτονήσει αφού όλες οι κινήσεις του, σε αυτό το συμπέρασμα οδηγούσαν.
«Ήταν μεσήλικας. Φορούσε μαύρη τραγιάσκα και καρό καφέ σακάκι. Όπως άκουσα, ήταν στο κάτω κατάστρωμα και εκείνη την ώρα ανέβηκε στο επάνω και κατευθύνθηκε προς το πλάι. Σκαρφάλωσε στα κάγκελα και βγήκε από την έξω μεριά του πλοίου. Κρατούσε το κάγκελο... Δεν υπήρχε κόσμος εκεί –στο πλάι- γιατί παρά την καλοκαιρία έκανε αρκετό κρύο. Καθόμασταν μπροστά, στο κατάστρωμα. Μια γυναίκα πήρε είδηση τι πάει να κάνει και φώναξε. Έτρεξα, αλλά δεν τον πρόλαβα... Αμέσως ειδοποίησα το Λιμενικό. Το καράβι ακινητοποιήθηκε και του πετάξαμε ένα σωσίβιο... Τον είδα που έπεφτε. Τον είδα να σκάει μέσα στο νερό και μετά την τραγιάσκα του να επιπλέει. «Έφυγε» μπροστά στα μάτια μου».
Πηγή: cyclades24
Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια :