Έξι συνολικά επιχειρήσεις θα εκπροσωπήσουν τη Νάξο και τις Μικρές Κυκλάδες στην έκθεση Τροφίμων και Ποτών ΕΞΠΟΤΡΟΦ 2018, η οποία ανοίγει σήμερα τις πόρτες της για να υποδεχθεί τους επισκέπτες της έως και τις 29 Ιανουαρίου στο Ολυμπιακό Κέντρο Ξιφασκίας στο Ελληνικό.
Πενήντα εκθέτες από όλα σχεδόν τα νησιά της Δωδεκανήσου και των Κυκλάδων θα βρίσκονται στο περίπτερο 240 τ.μ. της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου, που συμμετέχει για 4η συνεχή χρονιά με μια εντυπωσιακή γκάμα παραδοσιακών νησιώτικων προϊόντων υψηλής ποιότητας και διατροφικής αξίας. Μέλι, μελεκούνια, γλυκά κουταλιού, μαρμελάδες, γαλακτοκομικά και τυροκομικά προϊόντα, παραδοσιακά ζυμαρικά, φάβα, ντομάτα, κάπαρη κ.α. θα παρουσιαστούν στην....
έκθεση, στο πλαίσιο της προσπάθειας που καταβάλλει η Περιφέρεια για την αποτελεσματική προβολή των τοπικών προϊόντων της σε Ελλάδα και εξωτερικό, παρέχοντας παράλληλα την δυνατότητα σύναψης συμφωνιών με τους παραγωγούς της και δίνοντας τους την ευκαιρία να καλλιεργήσουν σχέσεις εμπιστοσύνης με το ελληνικό κοινό και τους επιχειρηματίες του χώρου, αλλά και να ενισχύσουν την εξαγωγική τους δραστηριότητα.
«Νότιο Αιγαίο: Γαστρονομική Περιφέρεια της Ευρώπης 2019»
Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος της φετινής ΕΞΠΟΤΡΟΦ θα βρεθεί η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, με την ιδιότητά της ως Γαστρονομική Περιφέρεια της Ευρώπης 2019 και με αφορμή την θεματική ημερίδα που οργανώνει αύριο (10:30-12:30) στο πλαίσιο των παράλληλων εκδηλώσεων της έκθεσης. Σκοπός της ημερίδας είναι η ανάδειξη του γαστρονομικού πλούτου, του πολιτισμού και των τοπικών προϊόντων των νησιών της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου. Ομιλήτριες θα είναι η Roberta Garibaldi (αν. καθηγήτρια του πανεπιστημίου του Μπέργκαμο και πιστοποιημένη Πρέσβης της Διεθνούς Ένωσης Γαστρονομικού Τουρισμού) που θα παρουσιάσει τις διεθνείς τάσεις του γαστρονομικού τουρισμού στην ομιλία της με θέμα «Νότιο Αιγαίο: Γαστρονομική Περιφέρεια της Ευρώπης 2019», η Γλυκερία Ψαρρά (PhD, επ. συνεργάτης Χαροκοπείου Πανεπιστήμιου και επίκουρη καθηγήτρια του Πανεπιστημίου του Rutgers) που θα παρουσιάσει εισήγηση με κεντρικό θέμα την αιγιακή δίαιτα ως πρότυπο διατροφής και η Χάιντι Λαζάνη (επικεφαλής της επιτροπής «Γαστρονομική Περιφέρεια της Ευρώπης 2019» για το Νότιο Αιγαίο) που θα παρουσιάσει τις δράσεις του προγράμματος “Taste the Seasons”.
Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος της φετινής ΕΞΠΟΤΡΟΦ θα βρεθεί η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, με την ιδιότητά της ως Γαστρονομική Περιφέρεια της Ευρώπης 2019 και με αφορμή την θεματική ημερίδα που οργανώνει αύριο (10:30-12:30) στο πλαίσιο των παράλληλων εκδηλώσεων της έκθεσης. Σκοπός της ημερίδας είναι η ανάδειξη του γαστρονομικού πλούτου, του πολιτισμού και των τοπικών προϊόντων των νησιών της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου. Ομιλήτριες θα είναι η Roberta Garibaldi (αν. καθηγήτρια του πανεπιστημίου του Μπέργκαμο και πιστοποιημένη Πρέσβης της Διεθνούς Ένωσης Γαστρονομικού Τουρισμού) που θα παρουσιάσει τις διεθνείς τάσεις του γαστρονομικού τουρισμού στην ομιλία της με θέμα «Νότιο Αιγαίο: Γαστρονομική Περιφέρεια της Ευρώπης 2019», η Γλυκερία Ψαρρά (PhD, επ. συνεργάτης Χαροκοπείου Πανεπιστήμιου και επίκουρη καθηγήτρια του Πανεπιστημίου του Rutgers) που θα παρουσιάσει εισήγηση με κεντρικό θέμα την αιγιακή δίαιτα ως πρότυπο διατροφής και η Χάιντι Λαζάνη (επικεφαλής της επιτροπής «Γαστρονομική Περιφέρεια της Ευρώπης 2019» για το Νότιο Αιγαίο) που θα παρουσιάσει τις δράσεις του προγράμματος “Taste the Seasons”.
Οι 31 κυκλαδίτικες εταιρείες που θα συμμετέχουν στην έκθεση είναι:
* ΑΛΟΕ ΒΕΡΑ ΝΑΞΟΥ ΙΚΕ (Μουστάκη Μαργαρίτα - Καλλυντικό - Νάξος)
* Μουζάκης Ανδρέας (Μέλι & Προϊόντα μελιού - Κέα)
* ΠΟΛΙΤΗ ΚΑΤΕΡΙΝΑ «ΣΠΙΤΙΚΕΣ ΓΕΥΣΕΙΣ» (Γλυκά κουταλιού, Μαρμελάδες - Κέα)
* Οινοποιείο Μάναλη (Κρασιά, Ποτά, Αποστάγματα - Σίκινος)
* Κατερίνα Τριδήμα/3Μέλισσες (Μέλι & Προϊόντα μελιού - Άνδρος)
* ΝΑΞΟΝΗΣΟΣ ΓΕΥΣΕΙΣ ΚΟΙΝΣΕΠ (Σιδέρης Δημήτριος - Νερά, Χυμοί, Αναψυκτικά - Νάξος)
* Μελίμηλον Νάξου (Ευαγγελία Λιανοπούλου - Γλυκά κουταλιού, Μαρμελάδες - Νάξος)
* «Αγρομέλισσα» Αγροτικός Συνεταιρισμός Γυναικών Κορθίου Άνδρου (Άνδρος)
* Αλέξανδρος Καλουτάς - Aegean Herbs (Αμοργός)
* ΠΙΤΣΙΚΑΛΗΣ ΑΓΓΕΛΟΣ - ΜΠΟΓΙΑΤΖΗ ΕΛΙΣΣΑΒΕΤ (Μέλι και προϊόντα μελιού - Πάρος)
* ΤΥΡΟΚΟΜΕΙΟ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΑΣΟΥΤΗΣ (Άνδρος)
* ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ Σ. ΜΑΛΑΤΕΣΤΑΣ «ΠΑΡΙΑ ΓΗ» (Γλυκά κουταλιού, Μαρμελάδες - Πάρος)
*ΑΝΔΡΙΩΜΕΝΟΥ ΑΓΓΕΛΙΚΗ - ΒΙΟΤΕΧΝΙΑ ΛΟΥΚΟΥΜΙΩΝ «ΣΥΚΟΥΤΡΗΣ» (Σύρος)
* Μιχάλης Ξανθάκης / Θυμαρίσιο μέλι Τήνου (Τήνος)
* ΒΑΚΟΝΔΙΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ «ΖΩΖΕΦΙΝΟΣ» (Γαλακτοκομικά & Τυροκομικά προϊόντα - Σύρος)
* ΣΥΡΓΑΝΙΔΟΥ ΕΛΕΝΗ (Προϊόντα με βάση το κρίταμο - Σύρος)
* ΚΩΒΑΙΟΣ ΜΑΝΩΛΗΣ (Ζυμαρικά, Δημητριακά, Όσπρια - Σχοινούσα)
* ΤΗΝΙΑΚΕΣ ΓΕΥΣΕΙΣ - ΜΑΡΙΑ ΒΙΔΑΛΗ (Κάππαρη, άγρια αγκινάρα - Τήνος)
* ΑΜΠΕΛΟΕΛΑΙΟΥΡΓΙΚΑ (Μέλι, μαρμελάδες, γλυκά του κουταλιού - Νάξος)
* «Φύσις» Σύρος (Σαπούνι λουκούμι, κηραλοιφες, σπαθόλαδο, χαμομηλόλαδο - Σύρος)
* ΠΛΥΤΑΣ ΠΕΤΡΟΣ / ΓΛΥΚΙΣΜΑ ΡΙΤΑ ΖΑΛΩΝΗ (Μέλι & Προϊόντα μελιού - Τήνος)
* Marcie Mayer (Acorn Foods - Κέα)
* Θυμαρότοπος (Μέλι & προϊόντα μελιού - Κέα)
*ΝΙΚΟΣ ΣΕΡΒΟΣ (Μέλι & Προϊόντα μελιού - Κέα)
*Μέλι Αδαμαντίας (Μέλι & προϊόντα μελιού - Κέα)
* ΒΛΑΜΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ/ ΒΛΑΜΗΣ (Γλυκά κουταλιού, Μαρμελάδες - Σύρος)
* ΑΡΜΑΚΟΛΑ ΜΑΡΙΑ ΛΟΥΙΖΑ (Προϊόντα ζύμης, Αρτοσκευάσματα - Τήνος)
* Τυροκομείο Μυκόνου Κουκά Ειρήνη (Γαλακτοκομικά & Τυροκομικά προϊόντα - Μύκονος)
* ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΑΣΣΑΛΟΥ (Βότανα και Αρωματικά Φυτά - Σύρος)
* Cyclades Culture of Olive Oil (Ελαιόλαδο, Ελιές & Προϊόντα ελιάς - Νάξος)
* ΙΩΑΝΝΗΣ ΝΟΜΙΚΟΣ (Ζυμαρικά, Δημητριακά, Όσπρια - Θήρα)
* ΑΛΟΕ ΒΕΡΑ ΝΑΞΟΥ ΙΚΕ (Μουστάκη Μαργαρίτα - Καλλυντικό - Νάξος)
* Μουζάκης Ανδρέας (Μέλι & Προϊόντα μελιού - Κέα)
* ΠΟΛΙΤΗ ΚΑΤΕΡΙΝΑ «ΣΠΙΤΙΚΕΣ ΓΕΥΣΕΙΣ» (Γλυκά κουταλιού, Μαρμελάδες - Κέα)
* Οινοποιείο Μάναλη (Κρασιά, Ποτά, Αποστάγματα - Σίκινος)
* Κατερίνα Τριδήμα/3Μέλισσες (Μέλι & Προϊόντα μελιού - Άνδρος)
* ΝΑΞΟΝΗΣΟΣ ΓΕΥΣΕΙΣ ΚΟΙΝΣΕΠ (Σιδέρης Δημήτριος - Νερά, Χυμοί, Αναψυκτικά - Νάξος)
* Μελίμηλον Νάξου (Ευαγγελία Λιανοπούλου - Γλυκά κουταλιού, Μαρμελάδες - Νάξος)
* «Αγρομέλισσα» Αγροτικός Συνεταιρισμός Γυναικών Κορθίου Άνδρου (Άνδρος)
* Αλέξανδρος Καλουτάς - Aegean Herbs (Αμοργός)
* ΠΙΤΣΙΚΑΛΗΣ ΑΓΓΕΛΟΣ - ΜΠΟΓΙΑΤΖΗ ΕΛΙΣΣΑΒΕΤ (Μέλι και προϊόντα μελιού - Πάρος)
* ΤΥΡΟΚΟΜΕΙΟ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΑΣΟΥΤΗΣ (Άνδρος)
* ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ Σ. ΜΑΛΑΤΕΣΤΑΣ «ΠΑΡΙΑ ΓΗ» (Γλυκά κουταλιού, Μαρμελάδες - Πάρος)
*ΑΝΔΡΙΩΜΕΝΟΥ ΑΓΓΕΛΙΚΗ - ΒΙΟΤΕΧΝΙΑ ΛΟΥΚΟΥΜΙΩΝ «ΣΥΚΟΥΤΡΗΣ» (Σύρος)
* Μιχάλης Ξανθάκης / Θυμαρίσιο μέλι Τήνου (Τήνος)
* ΒΑΚΟΝΔΙΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ «ΖΩΖΕΦΙΝΟΣ» (Γαλακτοκομικά & Τυροκομικά προϊόντα - Σύρος)
* ΣΥΡΓΑΝΙΔΟΥ ΕΛΕΝΗ (Προϊόντα με βάση το κρίταμο - Σύρος)
* ΚΩΒΑΙΟΣ ΜΑΝΩΛΗΣ (Ζυμαρικά, Δημητριακά, Όσπρια - Σχοινούσα)
* ΤΗΝΙΑΚΕΣ ΓΕΥΣΕΙΣ - ΜΑΡΙΑ ΒΙΔΑΛΗ (Κάππαρη, άγρια αγκινάρα - Τήνος)
* ΑΜΠΕΛΟΕΛΑΙΟΥΡΓΙΚΑ (Μέλι, μαρμελάδες, γλυκά του κουταλιού - Νάξος)
* «Φύσις» Σύρος (Σαπούνι λουκούμι, κηραλοιφες, σπαθόλαδο, χαμομηλόλαδο - Σύρος)
* ΠΛΥΤΑΣ ΠΕΤΡΟΣ / ΓΛΥΚΙΣΜΑ ΡΙΤΑ ΖΑΛΩΝΗ (Μέλι & Προϊόντα μελιού - Τήνος)
* Marcie Mayer (Acorn Foods - Κέα)
* Θυμαρότοπος (Μέλι & προϊόντα μελιού - Κέα)
*ΝΙΚΟΣ ΣΕΡΒΟΣ (Μέλι & Προϊόντα μελιού - Κέα)
*Μέλι Αδαμαντίας (Μέλι & προϊόντα μελιού - Κέα)
* ΒΛΑΜΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ/ ΒΛΑΜΗΣ (Γλυκά κουταλιού, Μαρμελάδες - Σύρος)
* ΑΡΜΑΚΟΛΑ ΜΑΡΙΑ ΛΟΥΙΖΑ (Προϊόντα ζύμης, Αρτοσκευάσματα - Τήνος)
* Τυροκομείο Μυκόνου Κουκά Ειρήνη (Γαλακτοκομικά & Τυροκομικά προϊόντα - Μύκονος)
* ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΑΣΣΑΛΟΥ (Βότανα και Αρωματικά Φυτά - Σύρος)
* Cyclades Culture of Olive Oil (Ελαιόλαδο, Ελιές & Προϊόντα ελιάς - Νάξος)
* ΙΩΑΝΝΗΣ ΝΟΜΙΚΟΣ (Ζυμαρικά, Δημητριακά, Όσπρια - Θήρα)
* ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟ ΤΥΡΟΚΟΜΕΙΟ ΜΠΑΜΠΟΥΝΗ (Γαλακτοκομικά & Τυροκομικά προϊόντα - Νάξος)
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου