Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 10, 2015

Μήνυμα του Αντιπεριφερειάρχη Αθλητισμού και Επάρχου Νάξου Ιωάννη Μαργαρίτη για τη νέα σχολική χρονιά.

              Αγαπητά μας παιδιά, αγαπητοί εκπαιδευτικοί και γονείς,
     το χτύπημα του σχολικού κουδουνιού θα ακουστεί ξανά ως κάλεσμα για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.
     Αφήνοντας πίσω  την ξεγνοιασιά και τα παιχνίδια του καλοκαιριού οι μαθητές  προχωρούν σ' ένα καινούργιο, κάθε χρόνο, μονοπάτι. Αυτό της εκπαίδευσης! Χρόνο με το χρόνο αποκτά περισσότερο ενδιαφέρον, γίνεται πιο συναρπαστικό. Σαν ένα.....
μαγικό ταξίδι εξερεύνησης!
    Όπως το έδαφος", έγραφε ο Πλούταρχος, "όσο και αν είναι γόνιμο, αδυνατεί να παράγει κάτι δίχως καλλιέργεια, έτσι και ο νους του ανθρώπου: δίχως την εκπαίδευση αδυνατεί να δώσει τους αναμενόμενους καρπούς".
    Το σχολείο δεν προσφέρει μόνο γνώσεις. Ανοίγει νέους ορίζοντες στη σκέψη. Αναπτύσσει τις ικανότητες και τις δεξιότητες των μαθητών. Καλλιεργεί την αγάπη για τη μάθηση, τη συμμετοχή, τη συνεργασία, τη δημιουργικότητα, τον αυτοσεβασμό, την αλληλεγγύη. Ενισχύει τη διάθεση για έρευνα, διαμορφώνει ενεργούς και δραστήριους πολίτες.
    Ο εκπαιδευτικός καλείται να διαδραματίσει ένα πολύ σημαντικό ρόλο. Να λειτουργεί στηριζόμενος στη μοναδικότητα του κάθε παιδιού, να είναι εμψυχωτής, να προκαλεί το ενδιαφέρον των μαθητών, να εμπνέει, να διαμορφώνει ένα συμμετοχικό μάθημα.
        Στη δύσκολη περίοδο που διανύουμε ως χώρα, στην παιδεία έχουμε εναποθέσει τις ελπίδες μας για ένα ευοίωνο μέλλον.
     Αγαπημένα μας παιδιά, σεβαστοί εκπαιδευτικοί σας εύχομαι το φετινό ταξίδι να είναι σε μια γαλήνια θάλασσα γνώσης και πλούσιο σε δράση, συναισθήματα και εμπειρίες.
     Στους γονείς εύχομαι να έχουν δύναμη να ανταπεξέλθουν σε κάθε δυσκολία.
   Θέλω να γνωρίζετε ότι είμαστε δίπλα σας σε ό,τι χρειαστείτε. Στόχος όλων μας είναι να δοθούν τα κατάλληλα εφόδια στα παιδιά για την εκπλήρωση των ονείρων τους.
    Γνωρίζοντας τις ανάγκες των σχολείων και τη δυστοκία του κρατικού μηχανισμού, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου προσπαθεί να συνδράμει, δίνοντας, 4.000.000 ευρώ για τη συντήρηση των σχολικών μονάδων.
   Καλή και δημιουργική χρονιά!
                                                            
                                                                                                                       
Ο Αντιπεριφερειάρχης Αθλητισμού και  Έπαρχος Νάξου


Ιωάννης Μιχαήλ Μαργαρίτης
Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια :