Παρασκευή, 25 Σεπτεμβρίου 2015

Φεστιβάλ Νάξου 2015 – Απολογισμός - Ευχαριστίες

Φτάνοντας στη λήξη του το Φεστιβάλ Νάξου 2015 συμπληρώνει μια ακόμη επιτυχημένη χρονιά στην 15ετή πορεία του. Η εφετινή διοργάνωση χαρακτηρίστηκε από τον τίτλο “Falling Apart” (καταρρέω) της εικαστικής έκθεσης των: Νίκου Αλεξίου, Κωστή Αντωνιάδη, Ingbert Brunk που μας επέτρεψε να διατρέξουμε το κλίμα της γενικότερης κατάρρευσης - ευτυχώς - μέσα από την τέχνη.
Η δυνατή απήχηση της έκθεσης όπως ομολογούν οι επισκέπτες, δεν προέκυψε μόνο από την αισθητική αξία των έργων αλλά και από την ανάπτυξη τους στο φυσικό περιβάλλον του νησιού, από τον ουσιαστικό κι όχι σχηματικό διάλογο με τους...... ιδιαίτερους χώρους (πύργο Μπαζαίου, ερειπωμένο μοναστήρι καλορίτσας, αρχαιολογικό μουσείο ναού Δήμητρας).

Μεγάλη ικανοποίση όμως άντλησαν και οι θεατές των υπόλοιπων εκδηλώσεων του Φεστιβάλ. Η συναυλία του Κωστή Μαραβέγια, της Έλλης Πασπαλά με τον Βασιλικό, του Josep Tero, ο μονόλογος της Άννας Βαγενά, η εξαιρετική performance του Δάφνι Κόκκινου αφιερωμένη στην Pina Bausch, οι παιδικές παραστάσεις, ο κινηματογράφος, τα εκπαιδευτικά σεμινάρια, όλα δημιούργησαν αυτό που ξέρουμε πλέον καλά να βιώνουμε στο Φεστιβάλ, διοργανωτές και φιλότεχνοι, μια όαση αναψυχής στη μέση της Νάξου και του κόσμου, που μας περιβάλλει.

Μια όαση που χρόνο με τον χρόνο δημιούργησε, κέρδισε, εκπαίδευσε ένα πιστό κοινό, φίλους, συνεργάτες, υποστηρικτές, χορηγούς και εθελοντές που συμβάλλουν όλοι στο αποτέλεσμα και την επικοινωνία του, προσφέροντας στη Νάξο ένα ακόμα ελκυστικό ταξιδιωτικό πλεονέκτημα.

Η αποτίμηση της εφετινής διοργάνωσης παρά τις αντίξοες συνθήκες, αξιοθαύμαστη.

Ο αναστοχασμός όμως της δεκαπενταετούς πορείας μας, μας προσφέρει την ικανοποίηση ενός ολοκληρωμένου πολιτιστικού έργου με διάρκεια, δυναμική και δυνατότητα διεύρυνσης αφού το Φεστιβάλ Νάξου αποτελεί από το 2013 τον πυρήνα του Κύκλου Κυκλάδων, το δίκτυο πολιτιστικής συνεργασίας μεταξύ των νησιών της Νάξου, της Πάρου, της Σαντορίνης και της Τήνου.Το Φεστιβάλ Νάξου αναγνωρίζει και ευχαριστεί:

Την Εφορεία Αρχαιοτήτων Κυκλάδων, για τη συνεργασία.

Tους χορηγούς:

Ίδρυμα Μποδοσάκη, Αθηναϊκή Ζυθοποιία, Blue Star Την Εφορεία Αρχαιοτήτων Κυκλάδων, για τη συνεργασία/Ferries, karavias & associates.

Όλα τα ΜΜΕ που αγκαλιάζουν τη διοργάνωση και την επικοινωνούν στο κοινό.

Ιδιαίτερα την ΕΡΤ, το ΠΡΩΤΟ Πρόγραμμα, KOSMOS FM, STAR OF MESOGEIOS.

Στο διαδίκτυο: Culture Now, Cycladesvoice, Naxostimes, Mynaxos, Art22, τους φίλους μας στο FB.

Τα ξενοδοχεία: Apollon Hotel – Plaza Beach Hotel – Kedros Villas – Hotel Finikas.

Τα εστιατόρια: Girasole, Su & Giu, Αξιώτισσα, Γαλάνης, Ειρήνη, Λαβύρινθος, Τζώνης, Φάρος.

Το Κίτρο Καφέ, Ασμάρι Καφέ, το Αποστακτήριο Βαλληνδρά, την Powersound για τις υπηρεσίες τους.

Τις επιχειρήσεις και όλους όσοι υποδέχονται τους συντελεστές του Φεστιβάλ, προσφέρουν υπηρεσίες, φιλοξενία, επικοινωνούν τα γεγονότα, προωθούν τα έντυπα και συμβάλλουν ώστε να γίνεται κάθε χρόνο το Φεστιβάλ Νάξου η μεγάλη πολιτιστική γιορτή, που αναδεικνύει το νησί σε ξεχωριστό προορισμό.

Με πολλές ευχές για έναν παραγωγικό χειμώνα και καλή αντάμωση στην επόμενη καλοκαιρινή διοργάνωση.

Η δημιουργική ομάδα του Φεστιβάλ Νάξου

Νάξος 25/9/2015
Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια :