Τρίτη, Αυγούστου 12, 2014

Ίδρυση νέου πολιτιστικού συνεταιριστικού φορέα στη Νάξο

Σας γνωρίζουμε ότι πρόσφατα δημιουργήθηκε ο κοινωνικός συνεταιριστικός πολιτιστικός φορέας με την ονομασία ¨Νικάνδρη-Πολιτιστική Δράση-Κοιν.Σ.Επ.” ο οποίος έχει στόχο να συμβάλλει (με όσες δυνάμεις διαθέτει) στην πολιτιστική, οικονομική και τουριστική πρόοδο της Νάξου. Επιθυμεί να δώσει έμφαση σε εναλλακτικές μορφές τουρισμού με επίκεντρο την ιστορία, τον πολιτισμό, τις τοπικές παραδόσεις και τη φυσική ομορφιά και του νησιού.
Η επιλογή του ονόματος “Νικάνδρη” παραπέμπει στο γεγονός ότι το άγαλμα που αφιέρωσε η επιφανής Ναξία Νικάνδρη στη θεά Άρτεμη στη....
Δήλο τον 7ο π.Χ. αιώνα (περί το 650 π.Χ., σήμερα στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο των Αθηνών) είναι ένα από τα αρχαιότερα ελληνικά γλυπτά και συμβολίζει τα πρώτα βήματα της υψηλής ελληνικής καλλιτεχνικής δημιουργίας, στην οποία η Νάξος πρωτοπόρησε. Το άγαλμα της Νικάνδρης είναι συνδεδεμένο και με την ιστορία του ναξιακού μαρμάρου, που αποτελεί βασικό στοιχείο της ναξιακής φύσης και της τοπικής οικονομίας μέχρι σήμερα, αλλά συνδέθηκε στενά και με την ιστορία της τέχνης, αφού σ’ αυτό έχουν σμιλευθεί πολλά και σημαντικά έργα τέχνης από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα.
Αυτό το σύμβολο της ελληνικής τέχνης και του πολιτισμού επιλέξαμε ως επωνυμία του νέου πολιτιστικού φορέα που συγκροτήσαμε και που ένας από τους κύριους στόχους του θα είναι η ανάδειξη και προβολή των ιστορικών και πολιτιστικών χώρων και των αντίστοιχων μνημείων του νησιού.
Ο φορέας μας έχει επίσης στόχο, εφόσον εξασφαλίσει τα απαραίτητα οικονομικά μέσα, να συμβάλλει στην εξεύρεση εργασίας νέων ανέργων συμπατριωτών μας.
Θα ενημερώνουμε το κοινό της Νάξου με ανακοινώσεις μας για τις προσεχείς δράσεις μας.
Θεωρούμε τη δική σας συμπαράσταση απαραίτητη προϋπόθεση για την επιτυχία της προσπάθειάς μας.
Μπορείτε (εφόσον το επιθυμείτε) να αποτελέσετε τους συνεργάτες ή φίλους της  συνεταιριστικής αυτής πολιτιστικής προσπάθειας.
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στον πρόεδρο και υπεύθυνο επικοινωνίας φιλόλογο κ. Γιάννη Λογαρά στο τηλέφωνο 6983.167.196 και στο 22850-24112.

*

Εικόνα του αγάλματος της Νικάνδρης στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο των Αθηνών.
Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια :