Δευτέρα, Δεκεμβρίου 24, 2012

Ψαριά 2,5 εκ. ευρώ το χρόνο...

Aναγνώστης από  http://fileleutheros.pblogs.gr
Τελικά, φαίνεται ότι «λεφτά υπάρχουν» και η Ελληνική Πολιτεία τα δίνει αφειδώς σε καΐκια, προκειμένου αυτά, να κάνουν διακομιδές στα νησιά μας.
 Μόνο το τετραήμερο (14/12 έως 17/12/12) στις Κυκλάδες, η πολιτεία - σύμφωνα με δελτία τύπου του Υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου - έχει δώσει στο αλιευτικό καΐκι «Κυρίαρχος», από τη Νάξο, περίπου 25.000 ευρώ. Σημειώνουμε, ότι το ποσό είναι κατά προσέγγιση, αν κρίνουμε ότι το ίδιο καΐκι από Πάρο για Σύρο, σε διακομιδές, λαμβάνει αποζημίωση κατά μέσο όρο 4.000 ευρώ, ανάλογα αν πάρει τον ασθενή από το λιμάνι της.....
Νάουσας ή της Παροικιάς.

Τα παραπάνω χρήματα αν πολλαπλασιαστούν για όλο το χρόνο (σημειώνουμε ότι τους καλοκαιρινούς μήνες οι διακομιδές είναι περισσότερες), αγγίζουν τα 2.281.250 ευρώ!

Δίχως υπερβολή, περίπου 2,5 εκ. ευρώ, κάθε χρόνο, δίνονται για διακομιδές με καΐκια από όλα τα Κυκλαδονήσια, προς το Νοσοκομείο της Σύρου. Την ίδια στιγμή στα νησιά μας, τα Λιμεναρχεία δεν έχουν ανάλογα σκάφη για να πραγματοποιήσουν παρόμοιες διακομιδές με πολύ μεγαλύτερη ασφάλεια και φυσικά πολύ μεγαλύτερη ικανότητα πλοήγησης, από τα καΐκια που κάνουν συνήθως τις διακομιδές, με κάποιον Αιγύπτιο ναυτικό για καπετάνιο!

Ενώ η πολιτεία μοιράζει καθημερινά πεντοχίλιαρα και δεκαχίλιαρα ευρώ, σε καΐκια, δε μπορεί να βρει κωδικούς για να εκταμιεύσει χρήματα για το υγειονομικό αεροσκάφος της Πάρου.

Η ίδια πολιτεία ακόμα, δε μπορεί να βρει μερικές χιλιάδες ευρώ για αναλώσιμα υλικά στο Κέντρο Υγείας Πάρου. Βρίσκει όμως - και με ευκολία - δεκαχίλιαρα για τα καΐκια.

Όλοι θυμόμαστε ακόμα, ότι προ τριών ετών το σκάφος του Λιμενικού Σώματος Νάξου που μπορούσε να κάνει και διακομιδές, είχε καθηλωθεί στη στεριά, γιατί δε βρίσκονταν κωδικός για εκταμίευση 10.000 ευρώ, για επιδιόρθωση της μηχανής του.

Μην πάμε άλλωστε και πιο μακριά... όταν το Λιμεναρχείο Πάρου δεν είχε καν σκάφος μέχρι και προ μηνών, για να ασκεί ελέγχους στις θάλασσες μας. Στην εποχή που με ευκολία κόβονται διάφορα χρηματικά ποσά υπό τις προσταγές της Τρόικας, η σπατάλη και η οικονομία είναι άγνωστες λέξεις σε κάποιους που διαχειρίζονται τα χρήματα του Έλληνα φορολογούμενου.

Ποιος π.χ. σοβαρός επιχειρηματίας θα έβλεπε ότι δαπανά το χρόνο πάνω - κάτω 2,5 εκατομμύρια ευρώ για διακομιδές ασθενών και δεν θα αγόραζε αμέσως και θα στελέχωνε ένα σκάφος, κάνοντας απόσβεση σε μερικούς μόνο μήνες, Όμως εκεί! Οι «φωστήρες» της Ελληνικής οικονομίας συνεχίζουν να σπαταλούν χρήματα γαντζωμένοι πάνω σε κάποιους νόμους και τη μη ύπαρξη κωδικών για εκταμίευση.

Παραθέτουμε τα δελτία τύπου του υπουργείου προς επιβεβαίωση των γραφόμενών μας:

17/12 «Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής, διεκομίσθη μεσημβρινές ώρες σήμερα, από το λιμάνι της Νάξου στο λιμάνι της Σύρου, με το Ε/Γ- Α/Ψ «ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ ΙΙ» Ν. Νάξου 57, 80χρονη, η οποία έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης».

16/12 «Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής, διεκομίσθη πρώτες πρωινές ώρες σήμερα 76χρονη από την Τήνο στη Σύρο, με το Ε/Γ-Α/Ψ «ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ» Ν. Νάξου 57».

16/12 «Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής, διεκομίσθη βραδινές ώρες χθες, από το λιμάνι της Τήνου στο λιμάνι της Σύρου, με το Ε/Γ-Α/Ψ «ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ ΙΙ» Ν. Νάξου 57, 83χρονη, η οποία έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης».

15/12 «Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής, διεκομίσθη μεσημβρινές ώρες σήμερα, από το λιμάνι της Νάξου στο λιμάνι της Σύρου, με το Ε/Γ-Α/Ψ «ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ ΙΙ» Ν. Νάξου 57, 72χρονος, ο οποίος έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης».

14/12 «Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής, διεκομίσθη πρώτες πρωινές ώρες σήμερα 60χρονος, από το λιμάνι της Σερίφου στο λιμάνι της Σύρου με το Ε/Γ-Α/Ψ «ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ ΙΙ» Ν.Ν.57».
 Δ.Μ.Μ.
 ΠΗΓΗ: ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΠΑΡΟΥ

Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

3 σχόλια :

Ανώνυμος είπε...

ΑΝΤΕ ΝΑ ΠΕΙΣ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟ ΟΤΙ ΔΕΝ ΤΟΥ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΟ ΦΑΡΜΑΚΟ ΓΙΑ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΤΟΝ ΚΕΡΡΑ.

ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΠΟΛΛΑ ΑΛΛΑ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΡΑΜΑΓΑΖΑ.

Ανώνυμος είπε...

Ο κερρας πλουτίζει στις πλάτες ΜΑΣ και στην ανάγκη ΜΑΣ αλλά καλά να πάθουμε γιατί δεν μιλάει ΚΑΝΕΙΣ πουστης....τα παίρνουν πολλά λαμόγια!!! Ξυπνάτε ΜΑΛΑΚΕΣ....

Ανώνυμος είπε...

ΤΙ ΕΧΕΤΕ ΝΑ ΠΕΙΤΕ ΚΥΡΙΕ ΣΑΜΑΡΑ?