Δευτέρα, Απριλίου 09, 2012

Μαρία Κ. Αλιμπέρτη – Δραστηριότητες Υποψήφιας Βουλευτoύ Κυκλάδων

Στον Εορτασμό της 25ης Μαρτίου στο ΚΑΠΗ Νάξου παρευρέθηκε η Δημοτική σύμβουλος του Δήμου Γαλατσίου κ. Μαρία Αλιμπέρτη και Υποψήφια Βουλευτής Κυκλάδων με τη Δημοκρατική Αριστερά
Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε στο Πνευματικό Κέντρο του Ι. Ναού Παντανάσσης Νάξου τη Δευτέρα 26 Μαρτίου 2012 το απόγευμα, η εκδήλωση του ΚΑΠΗ Νάξου για τον εορτασμό της εθνικής εορτής της 25ης Μαρτίου του 1821.
Κεντρικός ομιλητής ήταν ο καθηγητής του........ Γενικού Λυκείου Νάξου κ. Γιάννης Γιοσμάς, ο οποίος ενθουσίασε τους παρευρισκομένους με τον λογοτεχνικό και φλογερό πατριωτικό λόγο του και ο οποίος παρουσίασε συνοπτικά τον συνολικό αγώνα του 1821.
Ομιλητής ο Ι. Γιοσμάς
Σπουδαίες πληροφορίες για τον επιφανή αγωνιστή της Επανάστασης του Εικοσιένα (που συνετέλεσε σημαντικά στη διεξαγωγή της Ναυμαχίας του Ναυαρίνου και έτσι στην απελευθέρωση της Ελλάδας) Ναξιώτη Φιλικό και διπλωμάτη Ιωάννη Λινάρδο-Παπαρρηγόπουλο, έδωσαν οι παρευρισκόμενοι κ. Γιάννης Μαργαρίτης (πρώην διευθυντής ΑΤΕ Νάξου) καθώς και ο πρόεδρος του ΝΟΠΠΑΠΠΠΑ και ιστορικός κ. Ιάκωβος Ναυπλιώτης, ο οποίος αναφέρθηκε και σε άλλους Ναξιώτες αγωνιστές του Εικοσιένα.
Στην εκδήλωση που διοργανώθηκε από την Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων (στην οποία
ήδη υπάγεται το ΚΑΠΗ Νάξου) ο πρόεδρος της Επιχείρησης κ. Στέλιος Μαυρογιαννόπουλος, προλογίζοντας την εκδήλωση, αναφέρθηκε και σε προγραμματισμένες επόμενες δράσεις του ΚΑΠΗ.
Η παρευρισκομένη στην εκδήλωση Δημοτική σύμβουλος του Δήμου Γαλατσίου κ. Μαρία Αλιμπέρτη και Υποψήφια Βουλευτής Κυκλάδων με τη Δημοκρατική Αριστερά, αναφέρθηκε στις πολλές δραστηριότητες του ΚΑΠΗ Γαλατσίου, του οποίου είναι πρόεδρος, και στην αλληλεγγύη και κοινωνική προσφορά που επιδεικνύουν μέλη του προς άλλα αναξιοπαθούντα μέλη. Τέτοιες οι δραστηριότητες αποτελούν (κατά τη γνώμη μας) παράδειγμα προς μίμηση.
Με παρότρυνση του δημοτικού συμβούλου κ. Στάθη Αγγελή η εκδήλωση έκλεισε με την ερμηνεία από όλους, τού θρησκευτικού ύμνου “Τη Υπερμάχω Στρατηγώ” και του Εθνικού Ύμνου.
Στην εκδήλωση παρέστησαν ο Εφημέριος του Ι. Μητροπολιτικού Ναού Χώρας Νάξου Ζωοδόχου Πηγής π. Απόστολος Βελώνης, ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Χώρας Νάξου κ. Μάκης Συμεώνογλου, πολλά μέλη του ΚΑΠΗ και άλλοι συμπολίτες.
Μετά το τέλος της εκδήλωσης του ΚΑΠΗ Νάξου για την εθνική εορτή προσφέρθηκε στους παρευρισκομένους μικρό κέρασμα με αναψυκτικά, ξηρούς καρπούς, ρακή, λουκούμια, ενώ σχηματίστηκε αυθόρμητα μια αυτοσχέδια χορωδία με επικεφαλής την κ. Σοφία Σαλτερή, γεγονός που αποτέλεσε ωραίο συμπλήρωμα στην όμορφη και πατριωτική εκδήλωση για την Εθνική εορτή της 25ης Μαρτίου.
Σημαντικό ρόλο στη διοργάνωση της εκδήλωσης είχαν τα μέλη της Δημοτικής Επιχείρησης κ. Νικόλαος Σκουλάτος, Κατερίνα Σιδερή, Σοφία Σκυλάκη κ.ά.
Ήταν μια όμορφη εκδήλωση που εμψύχωσε πατριωτικά και ψυχαγώσησε όλους όσους βρέθηκαν στην εκδήλωση και απέδειξε ότι το ΚΑΠΗ της Νάξου εξακολουθεί να υπάρχει και να αποτελεί σημαντικό παράγοντα της κοινωνικής και πολιτιστικής ζωής του νησιού μας και να προσφέρει αξιόλογες (και οφειλόμενες ηθικά) υπηρεσίες στους ανθρώπους της τρίτης ηλικίας του τόπου μας.
Γιάννης Λογαράς
Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια :