Δευτέρα, Απριλίου 09, 2012

Μαρία Κ.Αλιμπέρτη - Μείωση στα τροφεία των Παιδικών Σταθμών του Δήμου Γαλατσίου


Λόγω της ιδιόμορφης οικονομικής κατάστασης που βιώνουμε, σε πολλές οικογένειες παιδιών που φιλοξενούνται στους παιδικούς σταθμούς του Δήμου Γαλατσίου έχει μεταβληθεί η οικονομική τους κατάσταση σε σχέση με αυτή που ήταν όταν κατέβαλαν τα δικαιολογητικά εγγραφής με αποτέλεσμα να δυσκολεύονται καταβάλουν την μηνιαία οικονομική εισφορά για τα...... τροφεία.

Λαμβάνοντας υπόψη τα νέα δεδομένα και τις δυσκολίες που περνά η Ελληνική οικογένεια το Δ. Σ. και η Πρόεδρος του Νομικού προσώπου Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης κ. Μαρία Αλιμπέρτη , αποφάσισαν ομόφωνα και ενέκριναν την μείωση ή την απαλλαγή της μηνιαίας οικονομικής εισφοράς των τροφείων στα ήδη φιλοξενούμενα παιδιά των Παιδικών Σταθμών ως τον Ιούλιο του 2012 σύμφωνα με την υπάρχουσα κλίμακα για ειδικά κοινωνικά περιστατικά εξετάζοντας ξεχωριστά την κάθε περίπτωση. (Αριθμ. αποφ. Δ.Σ. 53/2012 την 3-4-2012).

Με την ψήφιση του νέου Οργανισμού και κανονισμού λειτουργίας του Νομικού Προσώπου θα υπάρξουν νέες απαλλαγές, νέα κλίμακα και χαμηλότερα οικονομικά κριτήρια για τις εγγραφές των παιδιών σύμφωνα με τα νέα οικονομικά δεδομένα της χώρας μας.

Οι ενδιαφερόμενοι γονείς των ήδη εγγεγραμμένων παιδιών παρακαλούνται να προσκομίσουν τα παρακάτω δικαιολογητικά στον κάθε παιδικό σταθμό που φιλοξενείται το παιδί τους:
• Αίτηση γονέα για απαλλαγή ή μείωση των τροφείων.
• Βεβαίωση μείωσης αποδοχών από τον εργοδότη τους.
• Έγγραφο της απόλυσης ή την κάρτα ανεργίας ή βεβαίωση ανεργίας του ΟΑΕΔ

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Αλιμπέρτη Κ. Μαρία
Υποψήφια Βουλευτής Κυκλάδων με τη Δημοκρατική Αριστερά


Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

2 σχόλια :

Ανώνυμος είπε...

Λίγη ντροπή δεν βλάπτει κα Αλιμπέρτη

http://www.palmosnews.gr/

Μείζον θέμα προκλήθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο της 8ης Μαρτίου ύστερα από επιστολή γονέα που ανέφερε ότι η θέρμανση στο Στ΄ Παιδικό Σταθμό βρίσκεται σε τραγικό επίπεδο. Τα βέλη, φυσικά, του γονέα στράφηκαν προς την καθ’ύλην αρμόδια, την πρόεδρο του Οργανισμού Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης του Δήμου Γαλατσίου κα Μαρία Αλίμπερτη.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του γονέα κ. Σπύρου Ασωνίτη αναφέρεται ότι: «Το πρόβλημα της θέρμανσης στο Στ’ Παιδικό Σταθμό είναι μεγάλο σε σημείο που πήρα από το σταθμό το παιδί μου μελανιασμένο από το κρύο! Με τον Δήμο επικοινώνησα από τις 10/1/2012 που έχει ξεκινήσει το πρόβλημα. Έχω κάνει αναφορά στο Δήμαρχο ότι θα κινηθώ νομικά για έκθεση σε κίνδυνο για την υγεία του ανήλικου παιδιού μου, και όχι μόνο, γιατί το ίδιο πρόβλημα αναφέρθηκε και από άλλους γονείς. Η κα Αλιμπέρτη Μαρία, πρόεδρος του νομικού προσώπου του Δήμου στους παιδικούς σταθμούς, μίλησε με τη σύζυγό μου για το θέμα και η ανεπίτρεπτη απάντησή της ήταν πως “το θέμα της θέρμανσης δεν αφορά εμένα αλλά εκείνους και αν είναι ευαίσθητο το παιδί σας να το κρατήσετε στο σπίτι”.
»Η επίσημη ανακοίνωση του Δήμου στις 12/01/2012 την οποία παραλάβαμε από την υπεύθυνη του Παιδικού Σταθμού κα Αβραμίδου Γεσθημανή στις 05/03/2012 λέει ότι η δεξαμενή πετρελαίου είχε 25 πόντους πετρελαίου ενώ από τον Παιδικό Σταθμό μας είχαν ενημερώσει να ντύνουμε τα παιδιά μας καλά γιατί δεν υπάρχει πετρέλαιο. Μετά την κοινοποίηση προς το Δήμαρχο στις 10/01/2012, την επόμενη μέρα 11/01/2012 παρέδωσε στο σταθμό δύο αερόθερμα και έκανε συντήρηση στο air conditioner και ενημερώθηκα ότι σε δύο μήνες θα βάλουν πετρέλαιο. Το θέμα παρέμεινε εκεί.

Ανώνυμος είπε...

»Στη συνέχεια στις 06/03/2012 μας είπαν ότι ο σταθμός καλύπτεται με δύο αερόθερμα, τέσσερα air conditioner και με κεντρική θέρμανση. Σας λέω, λοιπόν, ότι δεν καλύπτεται και έχουν πρόβλημα γιατί δεν τα σηκώνει ο πίνακας και σας το λέω σίγουρα γιατί ένα πρωί εγώ ο ίδιος που πήγα το παιδί στο σταθμό, τους άλλαξα ασφάλειες στον πίνακα γιατί είχαν καεί!
»Πώς γίνεται από τις 11/01/2012 που μετρήθηκε 25 πόντους το πετρέλαιο μέχρι και σήμερα 08/03/2012 να υπάρχει ακόμα πετρέλαιο και να χρησιμοποιούν και άλλα μέσα θέρμανσης; Το λιγότερο που θεωρούμε είναι ότι παίζετε με τη νοημοσύνη μας και το κυριότερο με την υγεία των παιδιών μας».
Απαντώντας η κα Μαρία Αλιμπέρτη είπε: «Οι παιδικοί σταθμοί είναι παλιοί και είναι δύσκολο να θερμανθούν γιατί δεν υπάρχουν μονώσεις. Πετρέλαιο θα μπει αύριο στο Στ’ Παιδικό Σταθμό». Ζήτησε συγγνώμη μάλιστα για την απρεπή συμπεριφορά της στη σύζυγο του κ. Ασωνίτη, αλλά, όπως είπε, «ήταν εκνευρισμένη. Κάνω προσπάθειες για πολλά πράγματα που δεν έχουν γίνει».
Ο κ. Γιώργος Βιντζηλαίος εγκάλεσε τον κ. Ασωνίτη που επενέβη στα ηλεκτρολογικά συστήματα του σχολείου καθώς, όπως είπε, υπέβαλε σε κίνδυνο τα νήπια αλλά και τον εαυτό του, κάτι που θεώρησε ακατανόητο ο κ. Άρης Παπαδοκωστόπουλος του «Άλλου Δρόμου» αλλά και ο ίδιος ο κ. Ασωνίτης, ο οποίος εμφανώς εκνευρισμένος είπε: «Αν τα βάζω εγώ σε κίνδυνο τα παιδιά, εσείς τι τα κάνετε;».
Ταυτόχρονα, ο κ. Γρηγόρης Χαραλαμπίδης της «Λαϊκής Συσπείρωσης» απηύθυνε δύο ερωτήματα στην κα Αλιμπέρτη: «Έχουν συντηρηθεί οι πυροσβεστήρες στους παιδικούς σταθμούς και συγκεκριμένα στο Ζ’ Παιδικό Σταθμό έχει ελεγχθεί το σύστημα πυρόσβεσης;»
Η κα Αλιμπέρτη με απόλυτη ειλικρίνεια έδωσε την εξής απάντηση, που άφησε άφωνους τους παρόντες στη συνεδρίαση: «Το προηγούμενο έτος δεν είχε γίνει συντήρηση στους πυροσβεστήρες ούτε στα συστήματα του φυσικού αερίου ούτε στο Ζ’ Παιδικό Σταθμό είχε γίνει συντήρηση στο σύστημα πυρόσβεσης».
«Έχετε ευθύνες» είπε κατηγορηματικά ο κ. Νίκος Μαγκανάρης του «21ου αιώνα» και τόνισε ότι: «Δύο χρόνια δεν έχετε συνειδητοποιήσει την κατάσταση. Απ΄τον Δεκέμβριο θα έπρεπε να είχατε βάλει πετρέλαιο. Η πυρασφάλεια είναι ανύπαρκτη. Αφήστε τις διαπιστώσεις και δώστε λύσεις!».
Για έλλειψη σοβαρότητας και ανεύθυνη στάση της διοίκησης προς τους Παιδικούς Σταθμούς μίλησε ο κ. Ιωάννης Σιδερής, δημοτικός σύμβουλος του «21ου αιώνα».
Τραγική χαρακτήρισε την κατάσταση που επικρατεί στους Παιδικούς Σταθμούς ο κ. Γρηγόρης Χαραλαμπίδης της «Λαϊκής Συσπείρωσης» λέγοντας ότι: «Υπήρχε μία ιδιαίτερη συμπεριφορά από τη διοίκηση του κ. Τσίρου που φτάνει τα όρια της αναισθησίας. Εδώ και 10 χρόνια ζητάμε αντισεισμική θωράκιση, στατικότητα κτιρίων και δεν έχει επιλυθεί τίποτα».
Τελικά, ύστερα από όλα αυτά τι λειτουργεί σωστά στους Παιδικούς Σταθμούς;