Για άλλη μια φορά είχα την τιμή (λυπάμαι που δεν μπορώ να πω και τη χαρά) να ορισθώ πρόεδρος στη γενική συνέλευση της 16ης Οκτωβρίου 2011, που είχε προσκληθεί αφενός ως καταστατική και αφετέρου ως ετήσια τακτική - απολογιστική. Θεωρώ λοιπόν καθήκον μου, με την ιδιότητά μου αυτή, να ανακοινώσω προς τα μέλη που δεν ήταν παρόντα και προς όλους τους συμπατριώτες τα εξής: Δεν συζητήθηκε το θέμα της τροποποίησης του καταστατικού, γιατί δεν υπήρξε η αυξημένη απαρτία, που απαιτείται κατά νόμο, για το σκοπό αυτόν. Κατά τα λοιπά, η συνέλευση λειτούργησε ως ετήσια τακτική - απολογιστική. Οι εργασίες της εξελίχθηκαν με αρκετή δυσκολία στη......διαδικασία, λόγω των συμπληγάδων που τίθενται συχνά, εξαιτίας αντιπαραθέσεων, μερικές από τις οποίες αναφέρονταν σε προσωπικού χαρακτήρα ζητήματα. Ωστόσο, εγκρίθηκαν τα πεπραγμένα και η ταμειακή διαχείριση και ορίστηκε ως ημερομηνία εκλογών η Κυριακή, 6 Νοεμβρίου 2011.
Ως εδώ καλά. Ήμουν έτοιμος να πω στη συνέλευση «Τέλος καλό, όλα καλά». Ξαφνικά όμως, μετά ταύτα, κάποιο μέλος ζήτησε, τελευταία - τελευταία, να εγκρίνει η συνέλευση ένα ψήφισμα, το οποίο και διάβασε. Το περιεχόμενό του, κατ' εμέ - πλην του ότι ήταν εκτός των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης και δεν υπήρχε μείζον μη τοπικού χαρακτήρα θέμα, όπως πχ ο πόλεμος ή η δικτατορία - δεν συμφωνούσε προς τους σκοπούς του Συλλόγου, όπως αυτοί ορίζονται στο άρθρο 2 του καταστατικού του. Είχε εντονότατο πολιτικό - καταγγελτικό χαρακτήρα και θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως μη ενωτικό, γιατί εκδήλως εξέφραζε κομματικές θέσεις. Αξιοσημείωτο είναι ότι, ως εκείνη τη στιγμή, κανένας ομιλητής δεν είχε αναφερθεί στα γενικότερης φύσεως ζητήματα, που απασχολούν σήμερα την πατρίδα μας. Το μέλος μάλιστα που πρότεινε το ψήφισμα είχε αναφερθεί στην ομιλία του επί των πεπραγμένων σε τοπικής φύσεως ζητήματα αποκλειστικά, όπως στην ύδρευση και την αποκομιδή των απορριμμάτων στην Κωμιακή. Εξέφρασα την αντίρρησή μου να θέσω σε ψηφοφορία το ψήφισμα, πόσο μάλλον που, όπως προανέφερα, δεν είχε προηγηθεί ανταλλαγή απόψεων νωρίτερα και το ζήτημα ανέκυψε σαν «κεραυνός εν αιθρία». Συνάντησα όμως την έντονη διαφωνία και επιμονή μερικών μελών, τα οποία, αν μη τι άλλο, προφανώς εκφράζονταν μέσα από το ψήφισμα. Σημειώνω ότι, τα μέλη που είχαν απομείνει δεν ήταν και πάρα πολλά, αφενός λόγω του ότι η ώρα ήταν προχωρημένη (περασμένες δύο το μεσημέρι της Κυριακής) και αφετέρου λόγω του ότι οι αντιπαραθέσεις, που προανέφερα, είχαν απογοητεύσει μερικούς οι οποίοι είχαν αποχωρήσει νωρίτερα. Τη στιγμή εκείνη οι γνώσεις μου, η σχετική με τις διαδικασίες εξοικείωση και εμπειρία μου, καθώς και το αίσθημα ευθύνης μου απέναντι στον πολύπαθο και εύλογα ευαίσθητο και ευπαθή - λόγω βεβαρυμένου ιστορικού - Σύλλογό μας, με οδήγησαν στο να παραιτηθώ από τη θέση του προέδρου της γενικής συνέλευσης. Δεν ήθελα, με εμένα στη θέση του προέδρου, να εκδοθεί ένα ψήφισμα που θα μετέτρεπε τη γενική συνέλευση του Συλλόγου Κορωνίδας σε κομματική συγκέντρωση.
16-10-2011 Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ
ΚΩΣΤΑΣ Γ. ΣΙΔΕΡΗΣ, Επίτιμος Εφέτης Διοικητικών Δικαστηρίων
Τα Χριστούγεννα ήρθαν νωρίς
Πριν από 8 ώρες
1 σχόλιο :
Ο Λεβογιάννης πήγε για μαλλί και βγήκε κουρεμένος.
Πώς κατάντησε έτσι ο άνθρωπος. Δεν ήταν παρών στη συνέλευση του συλλόγου του χωριού του και βγάζει ανακοίνωση υποστήριξης για κάτι που δεν ήξερε και υπέρ δυο στελεχών του ΚΚΕ που ήθελαν να περάσει ένα κομματικό ψήφισμα από ένα εθνικοτοπικό σύλλογο.
Εκτός αν ήθελε να βγάλει τα απωθημένα του στον πρόεδρο της συνέλευσης, γιατί και αυτό παίζει, όπως λένε οι χωριανοί του.
Όπως και νάχει, είναι κατάντημα που είχαμε για πολλά χρόνια ένα τέτοιο εκπρόσωπο. Αλλά εμείς δε φταίμε;
Δημοσίευση σχολίου