Παρασκευή, Φεβρουαρίου 11, 2011

Σε καλό δρόμο ο Ενιαίος Φορέας Τουριστικής Προβολής και Ανάπτυξης

Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου συνάντηση μεταξύ των προέδρων και εκπροσώπων των Επαγγελματικών φορέων: Εμποροεπαγγελματικού Συλλόγου, Ένωσης Ξενοδόχων, Ένωσης Ενοικιαζομένων Δωματίων, Σωματείου Μαζικής Εστίασης «Φιλοξενία» με θέμα την δημιουργία του Ενιαίου Φορέα Τουριστικής Προβολής και Ανάπτυξης. Η συζήτησε διήρκεσε τρείς ώρες μέσα σε κλίμα σύμπνοιας και συνεργασίας μεταξύ των φορέων.
Επισημάνθηκε η ανάγκη δημιουργίας του Φορέα είτε με την συμμετοχή του Δήμου είτε μόνο με την συμμετοχή των επαγγελματικών φορέων. Έγινε αναφορά στο..... πετυχημένο παράδειγμα της Ρόδου με τον ΠΡΟΤΟΥΡ ( Οργανισμό Προώθησης Ροδιακού Τουρισμού) . Οι φορείς προχωρούν άμεσα σε διερεύνηση της δομής και της λειτουργίας της ΠΡΟΤΟΥΡ με σκοπό να καταλήξουν στην δημιουργία του καταστατικού του αντίστοιχου φορέα της Νάξου. Επίσης εξετάζεται το ενδεχόμενο αντιπροσωπεία των Φορέων να μεταβεί στην Ρόδο ώστε να συναντηθεί με στελέχη του Φορέα και να συζητήσει την αποτελεσματικότητα και την λειτουργία του.

Τέθηκε τέλος το Θέμα της Αξιοποίησης της Μελέτης Δομής και Βιωσιμότητας του Ενιαίου φορέα( Μελέτη Hospitality & Tourism- Μιχαηλίδη) η οποία έχει κολλήσει στο Δήμο και άγνωστο για ποιους λόγους δεν διατίθενται στους Φορείς για διαβούλευση με το Δήμο.
Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια :