Παρασκευή, 18 Φεβρουαρίου 2011

Ερώτηση Παπαδημούλη για την κατάργηση του καθεστώτος μειωμένου ΦΠΑ στα νησιά μας

Ερώτηση στην κυβέρνηση για το ενδεχόμενο να καταργηθεί, έπειτα από πιέσεις της τρόικας, το καθεστώς μειωμένου ΦΠΑ σε νησιά, κατέθεσε στη Βουλή ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Δημήτρης Παπαδημούλης. Πρόκειται για ένα μέτρο που αν τελικά ψηφιστεί θα βάλει ταφόπλακα σε όλη την νησιωτική Ελλάδα που ήδη πλήττεται τον τελευταίο καιρό από την ανεργία, την μείωση του τουρισμού, τις αυξήσεις φόρων και εισιτηρίων, και την υποβάθμιση της υγείας.
Ο κ. Παπαδημούλης ζητά από τον υπουργό Οικονομικών να τον ενημερώσει αν το θέμα έχει όντως τεθεί από την τρόικα, καθώς και αν η κυβέρνηση μπορεί να δεσμευτεί ότι.... δεν θα υπάρξει αλλαγή του συγκεκριμένου καθεστώτος.
Η ερώτηση:
"Με την υπ. αριθμ. 8279/23.10.2010 ερώτηση μου έθετα το ζήτημα της ενδεχόμενης κατάργησης του μειωμένου συντελεστή ΦΠΑ που ισχύει σήμερα σε συγκεκριμένες γεωγραφικές περιοχές της χώρας και ειδικότερα στα Νησιά του Αιγαίου. Πιο συγκεκριμένα, το ερώτημα ήταν εάν «έχει τεθεί από την Τρόικα θέμα κατάργησης του μειωμένου ΦΠΑ στα νησιά και εάν έχει αναληφθεί σχετική κυβερνητική δέσμευση». Στην γραπτή απάντηση που έλαβα, παρόλο που επεξηγείται με λεπτομέρεια το υπάρχον καθεστώς του μειωμένου ΦΠΑ στα νησιά του Αιγαίου, δεν γίνεται καμιά αναφορά για το εάν η Τρόικα έχει θέσει θέμα κατάργησης του καθώς και ποια είναι η σχετική πρόθεση της κυβέρνησης. Με αφορμή την έντονη φημολογία του τελευταίου διαστήματος για κατάργηση του καθεστώτος μειωμένων συντελεστών, οι Νομαρχιακές Επιτροπές των κομμάτων στα Δωδεκάνησα απέστειλαν επιστολή προς τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια και τα Εμπορικά Επιμελητήρια Δωδεκανήσου κατέθεσαν κοινό υπόμνημα προς τον Υπουργό Οικονομικών

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

• Έχει τεθεί από την Τρόικα θέμα κατάργησης του καθεστώτος μειωμένου συντελεστή ΦΠΑ στα Νησιά του Αιγαίου;

• Μπορεί να δεσμευθεί η κυβέρνηση ότι δεν θα υπάρξει αλλαγή του συγκεκριμένου καθεστώτος;

Ο ερωτών βουλευτής

Δημήτρης Παπαδημούλης
Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια :