Πέμπτη, Ιανουαρίου 10, 2013

ΑΝΑΛΗΨΗ ΚΑΘΗΚΟΝΤΩΝ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΔΗΜ. ΚΟΙΝ. ΝΑΞΟΥ

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ  ΝΑΞΟΥ ΚΑΙ ΜΙΚΡΩΝ ΚΥΚΛΑΔΩΝ 
Έχοντας υπόψη:
  1. Τις διατάξεις του άρθρου 79 παρ 1 και 2  του ν. 3852 /2010  όπως τροποποιήθηκε  και ισχύει με την 6 παρ 16 του Ν. 4071/2012 « Ρυθμίσεις για την Τοπική Ανάπτυξη , την αυτοδιοίκηση και την αποκεντρωμένη διοίκηση Ενσωμάτωση οδηγίας 2009/50/ΕΚ»
  2. Την με αριθμ πρωτ. 290/22-11-2011 δήλωση ανεξαρτητοποίησης του Προέδρου της Δημοτικής Κοινότητας Νάξου κ. Συμεώνογλου Βαρσαμά  του Ιωάν.   την οποία και...... προσυπογράφει.
  3. Τα από Νοεμβρίου 2011  Πρακτικά  συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου στα οποία έχει καταχωρηθεί η δήλωση ανεξαρτητοποίησης κ. Συμεώνογλου Βαρσαμά  του Ιωάν.   
  4. Τις διατάξεις του άρθρου 66 παρ 6 στο οποίο ορίζεται ότι « Το μέλος του δημοτικού συμβουλίου που ανεξαρτητοποιήθηκε ή διαγράφηκε  από την παράταξη του δεν μπορεί να ενταχθεί σε άλλη παράταξη και δεν μπορεί να εξακολουθήσει να είναι μέλος του προεδρείου ή της οικονομικής επιτροπής ή της επιτροπής ποιότητας ζωής , όπου εκλέχθηκε ως μέλος της παράταξης από την οποία ανεξαρτητοποιήθηκε ή διαγράφηκε , καθώς και να ορισθεί ή να παραμείνει αντιδήμαρχος της θητείας του » σε συνδυασμό με το άρθρο 90 παρ 3  του Ν. 3852/2010 «Νέα Αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης –Πρόγραμμα Καλλικράτης , στο οποίο ορίζεται ότι « Οι σύμβουλοι των τοπικών ή δημοτικών κοινοτήτων έχουν τις υποχρεώσεις και τα καθήκοντα των δημοτικών συμβούλων . Η παραβίαση των σχετικών διατάξεων επιφέρει τις αντίστοιχες συνέπειες».
  5. Την με αριθμ  49/2008  (αριθμ πρωτ. 79943/31-12-2008)  Εγκύκλιο του Υπουργείου Εσωτερικών  στην οποία αναφέρεται: « οι ανεξάρτητοι δημοτικοί σύμβουλοι δεν θεωρούνται μέλη του συνδυασμού από τον οποίο έχουν ανεξαρτητοποιηθεί …….
Οι  σύμβουλοι αυτοί θα πρέπει να θεωρούνται ανεξάρτητα μέλη  μη ανήκοντα σε καμιά παράταξη. Πλασματικά θα μπορούν να συνυπολογίζονται στα μέλη της μειοψηφίας του δημοτικού συμβουλίου για την εφαρμογή ειδικών διατάξεων , υπό την έννοια , ότι  δεν αποστερούνται δικαιωμάτων τα οποία παρέχονται στους συμβούλους οι οποίοι δεν ανήκουν στον πλειοψηφήσαντα συνδυασμό , ……..»
  1. Τα αποτελέσματα της  ψηφοφορίας  της 7ης Νοεμβρίου 2010  σύμφωνα με τα οποία ο σύμβουλος με τους περισσότερους ψήφους του πλειοψηφήσαντος συνδυασμού είναι ο κ. Παπαδόπουλος Σπυρίδων του Ανδρέα.
  2. Την από 7/1/2013 προφορική σύμφωνη γνώμη του Νομικού Συμβούλου της ΚΕΔΕ κ. Πάνου Ζυγούρη.

                           Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Ν  Ε Ι  Ο Τ Ι 
                                         
Αυτοδικαίως από  το Νόμο, καθήκοντα Προέδρου της Δημοτικής Κοινότητας Νάξου από 1-1-2013  εκτελεί ο σύμβουλος κ. Παπαδόπουλος Σπυρίδων του Ανδρέα , επειδή είναι ο σύμβουλος του συνδυασμού της πλειοψηφίας που έλαβε τους περισσότερους σταυρούς προτίμησης.

                                                              Ο  ΔΗΜΑΡΧΟΣ

                                                     
                                                       Εμμανουήλ   Μαργαρίτης
                                          
Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

7 σχόλια :

Ανώνυμος είπε...

κατα τα αλλα λογαριαζουμε χωρις τον ξενοδοχο ειχε πει στο πρωτο δημοσιευμα του αλλα ολοι ιδιοι ειστε

Ανώνυμος είπε...

Μην ακούς κανένα εχεις δείξει ότι μπορείς και μάλιστα πολύ καλύτερα από πολλούς άλλους φωστήρες και χαρτογιακαδες...μαζί σου!!

Ανώνυμος είπε...

τώρα σωθήκαμε .Ο χαρισματικος Σπύρος θα μας εκπαιδεύσει,θα μας διδάξει,θα μας οργανώσει γενικά θα γινουμε καλύτεροι,από τις γνώσεις του,από τις σπουδές του από την πείρα του και απότο ταλέντο του.Ετσι για να χαιρεται ο Πολυκρέτης που απέκτησε συνόμοιο του.

Ανώνυμος είπε...

ρε βουδια το κράτος απολύει τους υπαλλήλους δευτεροβάθμιας με πολλά χρόνια εμπειρίας και σεις κάνετε προέδρους και αντιδημάρχους του δημοτικού και αυτο με το ζόρι ,ψευδούς στη γλωσσα,αμαθείςκαι αλαφρόμυαλους?Δήμαρχε τόσο χαμηλά έριξες το κύρος του δήμου?ντροπή

Ανώνυμος είπε...

Σπύρο φίλε μου μην ασχολησε με ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΠΤΏΜΑΤΑ!!

Ανώνυμος είπε...

Καμβύση ζεις εσύ μας οδηγείς!
Δεν ξέρω για εσάς αλλά εγώ μόλις τελείωσα...

Ανώνυμος είπε...

ΣΠΥΡΟ ΠΡΟΧΩΡΑ ΣΕ ΘΕΛΕΙ ΟΛΗ Η ΧΩΡΑ.... (ΝΑΞΟΥ)!!!!

Ν.Κ.