Τετάρτη, Ιανουαρίου 23, 2013

ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟΝ ΚΑΙΡΟ - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ για την χθεσινή συνεδρίαση της Οικονομική​ς Επιτροπής

Συνεδρίασε χθες η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου με κύρια θέματα την εκλογή αντιπροέδρου και την έγκριση του προϋπολογισμού της ΠΝΑ για το οικονομικό έτος 2013.
Τοποθετούμενος για το θέμα του Προϋπολογισμού του έτους 2013, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Νεκτάριος Σαντορινιός, εκπροσωπώντας τους «Πολίτες Κόντρα στον Καιρό» στην......

Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, επεσήμανε τα ακόλουθα:
«Όπως είπε και ο Πρόεδρος της Επιτροπής, σήμερα ερχόμαστε να
επικυρώσουμε μια άκρως τυπική διαδικασία, ενώ θα έπρεπε ο Προϋπολογισμός της Περιφέρειας να ήταν το κατεξοχήν αναπτυξιακό εργαλείο για τη χρονιά που μας έρχεται. Πρόκειται για έναν προϋπολογισμό εναρμονισμένο πλήρως με τις μνημονιακές πολιτικές λιτότητας που μας επιβάλλει η κυβέρνηση αφαιρώντας οποιαδήποτε δυνατότητα αναπτυξιακού σχεδιασμού. Έχουμε πει και το ξαναλέμε ότι ο “Καλλικράτης” και τα μνημόνια έχουν στραγγαλίσει την οικονομική αυτοτέλεια της Αυτοδιοίκησης. Είναι χαρακτηριστικό ότι για επιχορηγήσεις προϋπολογίζονται 4,7 εκ. €, όταν απολογιστικά το 2011 είχε κλείσει με 6,5 εκ. €. Ταυτόχρονα οι μνημονιακές πολιτικές επιβάλλουν τη λειτουργία του λεγόμενου “Παρατηρητηρίου Οικονομικής Αυτοτέλειας της Αυτοδιοίκησης” που στην ουσία του είναι Παρατηρητήριο Οικονομικής Υποτέλειας. Για τους παραπάνω λόγους, δεν ψηφίζουμε τον προϋπολογισμό που έχει κατατεθεί από την Περιφερειακή Αρχή».






23/1/2013

Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια :