Κυριακή, Ιανουαρίου 27, 2013

Ανακοίνωση της ΚΟΒ Κωμιακής του ΚΚΕ για θέματα που αφορούν τον Απόλλωνα

Η Κομματική Οργάνωση Κωμιακής του ΚΚΕ επανέρχεται για μια ακόμη φορά για τα παρακάτω άμεσα και σοβαρά προβλήματα που απασχολούν την περιοχή μας:
  1. Αλιευτικό καταφύγιο Απόλλωνα
Πάγια θέση μας είναι ότι  το έργο είναι αναγκαίο και πρέπει να γίνει αλλά με τις κατάλληλες μελέτες  όπου θα υπάρχει σεβασμός προς το περιβάλλον, θα αναδεικνύονται και αξιοποιούνται τυχόν αρχαιότητες που υπάρχουν και θα εξυπηρετούνται οι πραγματικές ανάγκες των.....
κατοίκων. Σ΄ αυτή την κατεύθυνση και με αυτό το σκεπτικό τοποθετήθηκαν και προωθούν το θέμα στο Περιφερειακό Συμβούλιο οι εκλεγμένοι περιφερειακοί μας σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης Νοτίου Αιγαίου.
Καταγγέλλουμε ως υπεύθυνους για τη μη υλοποίηση του έργου, τα κόμματα που κυβερνούν με τις πολιτικές τους και τους εκπροσώπους τους στην τοπική διοίκηση (πρώην και νυν) που χρησιμοποιούν το έργο αυτό χρόνια τώρα μόνο για ψηφοθηρικούς σκοπούς. Αν είχαν την πολιτική βούληση να το φτιάξουν, θα είχαν παρακάμψει όλα τα εμπόδια (ΣτΕ, αρχαιολογία κλπ) όπως έχουν κάνει σε πολλές άλλες περιπτώσεις και στο νησί μας.
Επανειλημμένα έχουμε τονίσει  και αποκαλύψει στους κατοίκους του νησιού μας και της περιοχή μας ότι οι περιφέρειες και οι δήμοι  αποτελούν θεσμοθετημένους οργανισμούς του κράτους μέσω των οποίων εφαρμόζονται οι γενικότεροι στόχοι και επιλογές του συστήματος σε τοπικό επίπεδο και στις μικρές κοινωνίες και όχι όργανα που θα φροντίζουν να λύνουν προβλήματα για να καλύψουν και να εξυπηρετήσουν τις ανάγκες των κατοίκων.
Το ενδιαφέρον τους εστιάζεται μόνο στις προτεραιότητες που έχει χαράξει το κράτος από κοινού με την ΕΕ και σε έργα, επομένως,  που θα συντελέσουν στην αύξηση των κερδών του μεγάλου κεφαλαίου από τη μια και στη μετατροπή τους σε φοροεισπράκτορες για την παροχή υποτίθεται υπηρεσιών προς τους πολίτες. Πρόσφατη απόδειξη, η μόνη  φροντίδα τους για τον Απόλλωνα, η είσπραξη των τελών ελλιμενισμού για τις βάρκες.
Δηλώνουμε τη συμπαράστασή μας στους  κατοίκους και τους καλούμε να μην πληρώσουν ούτε ένα ευρώ και παράλληλα να διεκδικήσουν δυναμικά τις βελτιώσεις και τα έργα που χρειάζεται η παραλία του Απόλλωνα.
  1. Αποχετευτικό
Η οργάνωσή μας χρόνια τώρα έχει αναδείξει το πρόβλημα και παλεύει για ενιαία αντιμετώπιση όλου του τοπικού διαμερίσματος με τη δημιουργία ΒΙΟΚΑ που θα καλύψουν τις ανάγκες των κατοίκων. Αντί αυτού η εκάστοτε Δημοτική Αρχή προχωρά σε πρόχειρες λύσεις, χωρίς σχεδιασμό, διαιωνίζοντας το πρόβλημα με αποτέλεσμα να μη διασφαλίζεται η υγεία των κατοίκων. Καλούμε τους κατοίκους, να μην εφησυχάζουν με τις υποσχέσεις των υπευθύνων και να παλέψουν για τη δημιουργία σύγχρονων ΒΙΟΚΑ, φιλικούς προς το περιβάλλον, που θα καλύπτουν τις ανάγκες των κατοίκων και θα διασφαλίζουν την υγεία τους.
  1. Τιμολόγηση νερού
Επανειλημμένα έχει μπει το θέμα από  τους εκλεγμένους μας , μέσω της Λαϊκής Συσπείρωσης, τόσο στο Δημοτικό συμβούλιο όσο και στο τοπικό όπου έχουμε απαιτήσει τη δραστική μείωση της τιμής του νερού. Επίσης το θέμα το βάλαμε  και στη Λαϊκή Συνέλευση που έγινε στην Κωμιακή και ιδιαίτερα για τον Απόλλωνα που το 95% υδρεύεται με φυσική ροή.
Το νερό είναι κοινωνικό αγαθό  και πρέπει να παρέχεται δωρεάν και  όχι με μορφές ανταποδοτικού χαρακτήρα.
Καλούμε τους κατοίκους:
  • να πιέσουν ώστε να γίνει τοπικό συμβούλιο άμεσα και πριν τη σύνταξη του νέου προϋπολογισμού με θέμα την τιμολόγηση του νερού και να προωθηθεί στο Δημοτικό συμβούλιο όπου με τη συμμετοχή όλων να διεκδικήσουμε τη μείωση της τιμής του.
  • Να διεκδικήσουν οργανωμένα, συλλογικά, δυναμικά και ανυποχώρητα τη λύση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν, χωρίς αυταπάτες για το ρόλο των θεσμών, των υπηρεσιών, της δικαιοσύνης και των διαφόρων όψιμων «σωτήρων» παλιών και νέων. Να συνδυάσουν την πάλη τους για τα άμεσα και τοπικά τους προβλήματα με τα γενικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε από την αντιλαϊκή λαίλαπα και την πάλη  για την ανατροπή του σάπιου συστήματος, που δεν νοιάζεται για τις ανάγκες των κατοίκων.

Κωμιακή
26/1/2013

Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

6 σχόλια :

Ανώνυμος είπε...

ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΙΑ ΜΕΡΙΑ ΟΙ ΔΥΣΦΗΜΗΣΤΕΣ ΤΟΥ ΑΠΟΛΛΩΝΑ naxosnews κλπ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΟΙ ΑΥΤΟΚΛΗΤΟΙ ΣΩΤΗΡΕΣ ΤΗΣ ΚΟΒ ΚΩΜΙΑΚΗΣ. ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΣΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ ΜΑΣ !!!

Ανώνυμος είπε...

Οι υγιείς δυνάμεις του Απόλλωνα προσπαθούν να απαλλαγούν από το σφικτό εναγγαλισμό των κομμάτων και ιδιαίτερα του ΚΚΕ που βάζει φρένο σε κάθε πρωτοβουλία που αναπτύσσεται απέναντι στην εγκατάλειψη του Δήμου. Αυτή τη περίοδο είναι σε εξέλιξη κίνηση στον Απόλλωνα για τον ευπρεπισμό του χωριού με ιδιαίτερα θετικά αποτελέσματα καθώς και ενέργειες των ίδιων Απολλωνιατών προς τον Δήμο και το Λιμενικό Ταμείο για θέματα που η ΚΟΒ Κωμιακής του ΚΚΕ αναφέρει στην όψιμη ανακοίνωση της προκειμένου να καπελώσει την πρωτοβουλία κατά τη γνωστή της τακτική. Βεβαίως οι Απολλωνιάτες που αγαπούν πραγματικά τον τόπο τους δεν λένε ποτέ όχι σε κάθε κίνηση που προβάλλει τα προβλήματα του χωριού και καλούν την ΚΟΒ Κωμιακής να εγκαταλείψει την τακτική φθοράς του τόπου που έγκειται στον τορπιλλισμό κάθε πρωτοβουλίας για νοικοκοίρεμα που στηρίζεται στην ιδιωτική πρωτοβουλία με το επιχείρημα ότι η ευθύνη ανήκει στο κράτος αγνοώντας ότι ο Απόλλωνας ανήκει σε εμάς που τον αγαπάμε άδολα.

Ανώνυμος είπε...

Μάθατε όλοι την λέξη καπέλωμα και την έχετε κάνει ψωμοτύρι. Να μην καπελώνεστε κύριοι, να πάτε μόνοι σας να βγάλετε το φίδι από την τρύπα. Τα ίδια γίνονται και στην Χώρα Νάξου, καλεί το ΠΑΜΕ για μαζικά συλλαλητήρια -και όλοι οι άλλοι- λένε ότι δεν θέλουν να καπελωθούν από τα κομμούνια, και κάθονται είτε στους καναπέδες τους είτε κατεβαίνουν -αυτόνομα- στις πορείες και μαζεύονται τρεις και ο κούκος. Η ιστορία έχει διδάξει ότι γίνεται αυτόνομα και ανοργάνωτα, καταλήγει σε Βατερλό. Οργανωθείτε, αποφασίστε, καταλήξτε κάπου -έχοντας «πάντα» συγκεκριμένο σχέδιο & πλάνο- και προχωρήστε. Μόνο έτσι διεκδικείς…

Ανώνυμος είπε...

Μόνο για συλλαλητήρια είναι το ΠΑΜΕ εκεί που δεν βγαίνει τίποτε θετικό ,είναι απλά οργανωμένο χασομέρι.

Ανώνυμος είπε...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΚΕ ΑΣ ΜΑΣ ΑΦΗΣΕΙ ΗΣΥΧΟΥΣ ΠΙΑ. ΕΧΟΥΜΕ ΒΡΕΙ ΤΟΝ ΜΠΕΛΑ ΜΑΣ.

Ανώνυμος είπε...

Δεν είμαι μέλος του Κ.Κ.Ε αλλά εξοργίζομαι όταν βλέπω, ότι οι μάζες κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν και ρίχνουν όλα τα φταιξίματα στο Κ.Κ.Ε. Με αυτά που διαβάζω, συμπεραίνω, ότι καλά κάνουν και σας χαρατσώνουν τα «όργανα» της πλουτοκρατίας. Ναι, το τραβάει ο οργανισμός σας. Θέλετε και άλλους φόρους, θέλετε και άλλα χαράτσια, θέλετε και άλλες μειώσεις στους μισθούς σας. Ναι αυτό είναι, αρκεί να έχετε Euro στην τσέπη. Αθάνατοι ελληναράδες της μπουζουκομάνας και του Greek tzatziki, πάντα είσαστε μέσα στην ποιότητα. Γι’ αυτό δεν αλλάζει τίποτα, θέλετε «μόνο» να ακούτε ότι λεφτά υπάρχουν, και είναι τα δανεικά των τραπεζών που τώρα δεν μπορείτε να αποπληρώσετε. Χαιρετίσματα και καλόν ύπνο.