Κυριακή, Ιανουαρίου 27, 2013

Όχι στη συγχώνευση των νοσοκομείων Σύρου και Νάξου

Συνάντηση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Νίκου Συρμαλένιου και Νίκου Μιχαλάκη με αντιπροσωπεία του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων και των εργαζομένων στο νοσοκομείο – κέντρο υγείας Νάξου με θέμα τη συγχώνευση των νοσοκομείων Σύρου και Νάξου.
Την Πέμπτη 24 Ιανουαρίου πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ στη Βουλή, συνάντηση του Δημάρχου Νάξου Μανώλη Μαργαρίτη επικεφαλής αντιπροσωπείας στην οποία συμμετείχαν οι Νίκος Μαράκης, Κίζη Θέκλα, Ευδοκία Ψαρρά, Τζένη Ορφανού, Παρασκευή Βιτζηλαίου και Ηλίας Παμπίδης με τούς βουλευτές Κυκλάδων Νίκο Συρμαλένιο και Καρδίτσας Νίκο Μιχαλάκη, με θέμα την ανάκληση της.........

απόφασης του Υπουργού Υγείας για τη συγχώνευση του Γενικού Νοσοκομείου-Κέντρου Υγείας Νάξου με το Γενικό Νοσοκομείο Σύρου. Ο Δήμαρχος Νάξου μετέφερε στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου με την οποία ο Δήμος, οι εργαζόμενοι στο νοσοκομείο – κέντρο υγείας και οι κάτοικοι της Νάξου ζητάνε :
1)Την άμεση ανάκληση και κατάργηση της υπ’ αριθ. πρωτ. Υ4α/οικ.123898/31-12-2012 κοινής απόφασης των Υπουργών Υγείας και Οικονομικών που αφορά τον Ενοποιημένο Οργανισμό του Γενικού Νοσοκομείου Σύρου και του Γενικού Νοσοκομείου Νάξου.
2)Την αυτοτέλεια του Νοσοκομείου–ΚΥ Νάξου, ως αυτοτελές Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου.
3)Να μεταφερθούν ή να προστεθούν οι θέσεις της Ιατρικής Υπηρεσίας που υπολείπονται από τον παλαιό οργανισμό (27 θέσεις γιατρών).
Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ δεσμεύτηκαν ότι θα υποστηρίξουν το δίκαιο αίτημα των κατοίκων της Νάξου και θα κάνουν ό,τι είναι δυνατόν για να μην περάσει και αυτή η Απόφαση, που είναι απόρροια των μνημονιακών πολιτικών. Πρόσθεσαν επίσης ότι κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ θα επισκεφθεί σύντομα το νοσοκομείο της Νάξου για την επιτόπου συζήτηση και ενημέρωση για τα υφιστάμενα προβλήματα.
25/01/2013

Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια :