Σάββατο, Ιανουαρίου 19, 2013

Ανακοίνωση της γραμματείας Νάξου του ΠΑΜΕ για τη συγχώνευση του Νοσ.-ΚΥ Νάξου με το Νοσ. Σύρου

Στους χώρους της  υγείας - πρόνοιας ήδη ζούμε τραγική  στάση πληρωμών και παροχών. Και  ενώ σε συνθήκες κρίσης οι λαϊκές ανάγκες  για δημόσιες, δωρεάν υγειονομικές υπηρεσίες αυξάνουν, η συγκυβέρνηση ανακοινώνει νέες περικοπές και συγχωνεύσεις – κλείσιμο μονάδων υγείας, που θα επιδεινώσουν την ήδη άθλια κατάσταση.
Στα πλαίσια  αυτής της πολιτικής στον τόπο μας συγχωνεύεται το Νοσοκομείο –  Κ.Υ. Νάξου με το Νοσοκομείο Σύρου. Οι επιπτώσεις και για τον τόπο μας και για τα γύρο νησιά θα είναι εγκληματικές, αφού πλήθος ασθενών δε θα καλύπτονται. Θα μεγαλώσουν ακόμα περισσότερο οι........
ήδη τεράστιες ελλείψεις σε προσωπικό, εξοπλισμό και υγειονομικά υλικά.
Τι είναι ο Οργανισμός του Νοσοκομείου που δημοσιεύτηκε; Άλλος ένας δρόμος που άνοιξαν για να ρουφήξουν το αίμα του λαού τα τρωκτικά που λυμαίνονται χρόνια τώρα το χώρο της υγείας. Αφού έφτασαν στον πάτο όλες τις υπηρεσίες υγείας, Νοσοκομείο, ΙΚΑ, Κέντρα Υγείας, λήστεψαν με το κούρεμα τα αποθεματικά τους, τα αποθεματικά των ασφαλιστικών ταμείων, φόρτωσαν με χαράτσια τους ασθενείς, κατεδαφίζουν τώρα, με τον νέο Οργανισμό τμήματα και κλινικές, που έχουμε ανάγκη για τη ζωή μας.
Οι  αλλαγές αυτές είναι μέρος  των γενικότερων αντιλαϊκών ανατροπών στην Κοινωνική Ασφάλιση, στις κοινωνικές υπηρεσίες που προωθούνται σε όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ) είτε έχουν μνημόνιο είτε όχι. Είτε έχουν μεγάλο δημοσιονομικό χρέος είτε όχι (Γερμανία, Σουηδία). Είτε είναι στο ευρώ είτε όχι (Βρετανία). Παντού προχωράνε σε περικοπές στην υγεία - πρόνοια, σε απολύσεις στο δημόσιο, σε καταργήσεις και ιδιωτικοποίηση νοσοκομείωνκαι κατευθύνονται από συγκεκριμένες αποφάσεις που έχουν συναποφασίσει οι κυβερνήσεις των κρατών – μελών στην ΕΕ.
Στόχος των αλλαγών αυτών είναι η αύξηση της ανταγωνιστικότητας των επιχειρήσεων, η διασφάλιση της κερδοφορίας των μονοπωλίων.
Στα πλαίσια αυτής  της κατεύθυνσης, η πολιτική των προηγούμενων και της σημερινής τρικομματικής και της ΕΕ:
  • Αντιμετωπίζει την Υγεία σαν κόστος που επιβαρύνει τους κρατικούς προϋπολογισμούςγι' αυτό περικόπτει τις κρατικές δαπάνες για τηνΚοινωνική Ασφάλιση και την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.
  • Μεταφέρει ολοένα και περισσότερο την ευθύνη της χρηματοδότησης των υπηρεσιών και των υποδομών Υγείας στις εργατικές και λαϊκέςοικογένειεςγιατί αντιμετωπίζει την Υγεία σαν ατομική ευθύνη.
  • Αντιμετωπίζει την Υγεία σαν εμπόρευμαπηγή κερδοφορίας του κεφαλαίου και τους ασθενείς και τις οικογένειές τους ως πελάτες,δυναμώνοντας την τάση να συνδέονται τα προβλήματα Υγείας με την οικονομική κατάσταση των λαϊκών οικογενειών.
Όλοι όσοι ισχυρίζονται (ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ΤΑΞΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ, ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ…) ότι:
  • τα μέτρα παίρνονται επειδή η συγκυβέρνηση είναι υποταγμένη στην ΤΡΟΪΚΑ, στη Γερμανία κοροϊδεύουν το λαό και αθωώνουν έτσι την πολιτική της Ε.Ετουςεπιχειρηματικούς ομίλουςσυνολικά το καπιταλιστικό σύστημα.
  • Μπορεί να δοθεί λύση με προσφυγές στο ευρωπαϊκό δικαστήριοή στην ΕΕ για τη νησιωτικότητα ή με προσφυγές σε ελληνικά δικαστήρια.
  • Μην παλεύοντας για αποκλειστικά Δημόσιο, Δωρεάν , ενιαίο και καθολικό Σύστημα υγείας και πρόνοιας, καλλιεργούν την αυταπάτη ότι μπορεί να συνεχίζεταιη επιχειρηματική δράση σε υγεία  πρόνοια, να θησαυρίζουν οι μεγαλοεπιχειρηματίες της υγείας και ταυτόχρονα να είναι εξασφαλισμένα τα δικαιώματα τωνυγειονομικών και να έχουν δωρεάν, υψηλού επιπέδου υπηρεσίες υγείας οι λαϊκές οικογένειες
.
Καλούμε όλους και όλες να παλέψουμε οργανωμένα, αταλάντευτα, με επιμονή και συνέχεια:
  • για να μην περάσουν τα μέτρα της κυβέρνησης στην υγεία
  • για να ακυρωθεί άμεσα η κατάργηση-συγχώνευση του Νοσοκομείου  Κ.Υ. Νάξου με το Νοσοκομείο Σύρου
  • Να αναπτυχθούν, εξοπλιστούν και στελεχωθούν κλινικές και μονάδες αναγκαίες, που θα ανταποκρίνονται στις αυξημένες ανάγκες ιατρικών παροχών του λαού της Νάξου -ντόπιων και μεταναστών- και των άλλων νησιών τόσο σε πρωτοβάθμιο όσο και σε δευτεροβάθμιο επίπεδο.
  • Να σταματήσει κάθε πληρωμή από τους ασθενείς που προσέρχονται να εξεταστούν στα τακτικά και επείγοντα ιατρεία, ή και για εξετάσεις στα εργαστήρια των νοσοκομείων ή και για αναγκαίες θεραπείες, επεμβάσεις, νοσηλεία είτε είναι ασφαλισμένοι είτε ανασφάλιστοι, Έλληνες ή μετανάστες.
  • Να καταβληθούν όλα τα δεδουλευμένα  που οφείλονται στους εργαζόμενους του νοσοκομείου της Νάξου
  • για Αποκλειστικά Δημόσιο, Δωρεάν , ενιαίο και καθολικό Σύστημα υγείας και πρόνοιας.

Γραμματεία  Νάξου 
      19.1.2013
Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια :