Κυριακή, Φεβρουαρίου 06, 2011

Ερμητικά κλειστές οι Βιβλιοθήκες της Νάξου!!!!

Κλειστές παραμένουν εδώ και μήνες οι δυο δανειστικές βιβλιοθήκες του νησιού προκαλώντας εύλογα ερωτήματα και παράπονα στους λάτρες του βιβλίου.
Η παιδική βιβλιοθήκη(φωτο) στεγάζεται στο ανακαινισμένο κτήριο των παλιών σφαγείων στην περιοχή της Γρόττας, το οποίο έχει παραχωρηθεί από τον Δήμο Νάξου στον Οργανισμό Παιδικών και Εφηβικών Βιβλιοθηκών για τον συγκεκριμένο σκοπό. Η αίθουσα εκτός από το δανεισμό βιβλίων χρησιμοποιείται(όταν είναι ανοιχτή) για διάφορες εκδηλώσεις και..... συναντήσεις των μικρών μας φίλων.
Εδώ όμως και ένα περίπου χρόνο, για άγνωστο λόγο, ο οργανισμός σταμάτησε να πληρώνει τους υπαλλήλους και η βιβλιοθήκη παραμένει κλειστή όπως και οι υπόλοιπες 27 Παιδικές και Εφηβικές Βιβλιοθήκες στη χώρα μας.
Η άλλη βιβλιοθήκη για την οποία προαναφέραμε βρίσκεται στην αίθουσα Αλέξανδρος Μαγκάκης του Δημοτικού Μεγάρου και λειτουργεί κατόπιν τηλεφωνικής συνεννόησης με τον υπεύθυνο(!), ο οποίος είναι υπάλληλος της νομικής υπηρεσίας του Δήμου και αντικαθιστά τον απολυμένο - παραιτημένο βιβλιοθηκονόμο.
Το παράξενο όμως σ' αυτήν την περίπτωση είναι ότι κανείς δεν γνωρίζει το αν και πότε θα προσληφθεί ο κατάλληλος υπάλληλος ώστε να λειτουργήσει κανονικά η βιβλιοθήκη.
Είναι πραγματικά λυπηρό, λόγω της αδιαφορίας και της αναλγησίας μας , σ΄αυτές τις δύσκολες εποχές που όλοι προσπαθούμε να ξεκολλήσουμε τα παιδιά από τους υπολογιστές, τα ηλεκτρονικά παιχνίδια και τις τηλεοράσεις και να τα μυήσουμε στο διάβασμα και στην αγάπη του βιβλίου, τέτοιοι ιεροί χώροι να παραμένουν κλειστοί .
Πρόκειται για ένα τεράστιο θέμα που πρέπει να μας απασχολήσει όλους, δημοτικούς άρχοντες, δασκάλους , γονείς, πολιτικούς.
Πρέπει άμεσα να βρεθεί τρόπος ώστε να επαναλειτουργήσoυν οι δυο αυτοί πνευματικοί χώροι
Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

1 σχόλιο :

Ανώνυμος είπε...

ΑΥΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΦΗΣΕ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΜΑΡΑΚΗΣ.
ΕΝΩ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΚΑΙΡΟ ΟΙ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΕΙΣ ΣΤΟ ΓΙΟ ΕΠΕΦΤΑΝ ΒΡΟΧΗ.