Πέμπτη, Φεβρουαρίου 23, 2023

O Γιάννης Βλασερός στην κοπή της πίτας της ομοσπονδίας συλλόγων μικρών Κυκλάδονησιών

Το βράδυ της Κυριακής 19, Φεβρουαρίου ο Γιάννης Βλασερός υποψήφιος βουλευτής Κυκλάδων του ΠΑΣΟΚ -Κινήματος Αλλαγής, παρευρέθηκε προσκεκλημένος στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας της ομοσπονδίας συλλόγων μικρών Κυκλάδονησιών (ΟΣΥΜΙΚ)

Σε μια θερμή εκδήλωση με χαρούμενο κόσμο που αφορούσε στα 18 Μικροκυκλαδονήσια που «πλέουν» μαζί με τα μεγαλύτερα στην καρδιά του Αιγαίου χάρμα του ειδέναι αλλά και με πολλά προβλήματα.

Στον χαιρετισμό του, αφού συνεχάρη τον πρόεδρο και το ΔΣ για την μεγάλη τους προσφορά στα μικρά μας αυτά νησιά, αναφέρθηκε σε δύο θέματα που «καίουν» αυτή τη στιγμή τα νησιά.

Πρώτο είναι το θέμα της υγείας, το οποίο «πονάει» πολύ τα νησιά λόγω έλλειψης υποδομών στοιχειώδους στελέχωσης και μεγάλης δυσκολίας διακομιδών ακόμη και με οδυνηρές συνέπειες. Η ανάγκη ύπαρξης στα περισσότερα νησιά κέντρων Κέντρων Υγείας στελεχωμένων με 2-3 βασικές ειδικότητες και πραγματικά περιφερειακά ιατρεία στα υπόλοιπα και ένας σωστός και ασφαλής τρόπος διακομιδής στην κατάλληλη υγειονομική μονάδα για το κάθε περιστατικό είναι κάποια από τα βασικότερα ζητήματα που πρέπει να ......

διευθετηθούν. .

Το δεύτερο θέμα, το οποίο χρειάζεται προσεκτική αντιμετώπιση, είναι η διαφύλαξη του ασύγκριτο φυσικού περιβάλλοντος ιδιαίτερα στα νησιά που είναι ακόμη νωρίς γιατί δεν έχουν υποστεί τις συνέπειες της άναρχης δόμησης σε σύγκριση με άλλα έντονα τουριστικοποημένα και ευτυχώς αποτελούν τα περισσότερα.

Καταλήγοντας αναφέρθηκε ότι στο πλαίσιο των εθελοντικών εξορμήσεων του προγράμματος «υγεία για όλους » με χαρά θα επισκεφτεί το νησί της Κέας συμμετέχοντας στην ομάδα των ιατρών ως Καρδιολόγος.

Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια :