Πέμπτη, Φεβρουαρίου 09, 2023

Γ. Βρούτσης:«Οι Κυκλάδες στο επίκεντρο της Επιτροπής Αξιολόγησης του Προγράμματος ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ, με έργα συνολικού προϋπολογισμού 11,4 εκατ. ευρώ»

Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος και Βουλευτής ΚυκλάδωνΝ.Δ. κ. Ιωάννης Βρούτσης συναντήθηκε σήμερα με τον Αν. Υπουργό Εσωτερικών κ. Στυλιανό Πέτσα, προκειμένου να συζητήσουν την πορεία ένταξης έργων των νησιωτικών Δήμων του Νομού Κυκλάδων, συνολικού προϋπολογισμού 11,4 εκατ. ευρώ, στο Πρόγραμμα «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ».

Μετά το πέρας της συνάντησης ο κ. Γιάννης Βρούτσης προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Η κυβέρνηση, στηρίζει τη νησιωτική Ελλάδα έμπρακτα, συνεχίζοντας τις ........

εντάξεις σημαντικών για τα νησιά μας έργων στο Πρόγραμμα «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ»!

Στη σημερινή συνάντηση που είχα με τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών κ. Πέτσα, έγινε ακριβής καταγραφή των έργων που είχαν αιτηθεί οι δήμοι του Νομού Κυκλάδων, με στόχο την ένταξή τους στο Πρόγραμμα «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ».

Ειδικότερα, μέχρι το τέλος της εβδομάδας η αρμόδια Επιτροπή Αξιολόγησης των έργων θα ολοκληρώσει τη διαδικασία οριστικοποίησης σημαντικών έργων των Δήμων ολόκληρης της Χώρας, για την οριστική ένταξή τους στο ανωτέρω Πρόγραμμα.

Πιο συγκεκριμένα, τα έργα που θα ενταχθούν και αφορούν Δήμους του Νομού Κυκλάδων είναι τα ακόλουθα:

Σύρος: Έργο «Ηλεκτροκίνηση», ποσό ύψους 2.000.000 ευρώ.

Σαντορίνη: Έργα «Αποχέτευσης και Επεξεργασίας Λυμάτων», ποσό ύψους 2.000.000 ευρώ και «Χρηματοδότηση Μελετών για Συγκοινωνιακές Ρυθμίσεις» ποσού 617.000 ευρώ.

Σίκινος: Έργο «Ηλεκτροκίνηση», ποσό ύψους719.000 ευρώ. Έργο«Αγροτική Οδοποιία», ποσό ύψους 655.000 ευρώ.

Φολέγανδρος: Έργα «Αποχέτευσης και Επεξεργασίας Λυμάτων» ποσού ύψους 3.672.000 ευρώ.

Ανάφη: Έργο «Ηλεκτροκίνηση», ποσό ύψους378.000 ευρώ.Έργο «Δημιουργία Πιλοτικού Κέντρου Δ. Ανάφης», ποσό ύψους 323.000 ευρώ.

Κέα: Έργο«Ψηφιακός Μετασχηματισμός Δήμου Κέας», ποσό ύψους 1.000.000 ευρώ.

Θέλω να ευχαριστήσω θερμά τον Υπουργό κ. Πέτσα για τη συμβολή του και παράλληλα να συγχαρώ όλους τους Δημάρχους των ανωτέρω νησιών (κ. Νικόλαο Λειβαδάρα, κ. Αντώνιο Σιγάλα, κ. Βασίλειο Μαράκη, κα Ευθαλία Παπαδοπούλου, κ. Ιάκωβο Ρούσσο και κα Ειρήνη Βελισσαροπούλου), που με τις μεγάλες προσπάθειές τους συνέβαλαν θετικά στην ωρίμανση και προετοιμασία για υλοποίηση, αυτών των τόσο σημαντικών έργων για τα νησιά μας».

Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια :