Πέμπτη, Φεβρουαρίου 09, 2023

Στιγμιότυπα από τη Γενική Συνέλευση και την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας της Ένωσης Κυκλαδικού Τύπου

Με επιτυχία και με μεγάλη συμμετοχή μελών, φίλων και επισήμων πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση της Γενικής Συνέλευσης, αλλά και της κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας της Ένωσης Κυκλαδικού Τύπου (ΕΚΥΤ) το Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2023 το απόγευμα, σε αίθουσα του ξενοδοχείου "Αμαλία" στην περιοχή Συντάγματος της Αθήνας.

Στην αρχή της εκδήλωσηςο Πρόεδρος της ΕΚΥΤ κ. Γεράσιμος-Θεόδωρος-Μαγκανιώτης,αφού καλωσόρισε τους παρευρεθέντες, ανέφερε τα ονόματα τεσσάρων μελών της ΕΚΥΤ που απεβίωσαν κατά το 2022 και για τα οποία ζήτησε και τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή. Πρόκειται για τους αειμνήστους Εμμανουήλ Δ. Μανωλά (μηχανικό), Αντώνιο Φωκιανού Γαλανό (δικηγόρο), Γεώργιο Αναργύρου Πούλιο (δικηγόρο) και Χρήστο Στεφ. Ευαγγέλου (μηχανικό).

Στη συνέχεια (καιαφού συγκροτήθηκε το Προεδρείο της Συνέλευσης με Πρόεδρο τον κ. Απόστολο Ψαρρά και Γραμματέα τη δ. Παρασκευή-Αντωνία Λ. Θεοφίλου),ο Πρόεδρος κ. Μαγκανιώτης ανέγνωσε τα πεπραγμένα της ΕΚΥΤ κατά το.............

παρελθόν έτος, τα οποία και εγκρίθηκαν ομόφωνα. Επίσης ομόφωνα εγκρίθηκε ο οικονομικός απολογισμός της ΕΚΥΤ, τον οποίο ανέγνωσε η Ταμίας  κ. Ευαγγελία Κοντού και είχε εγκριθεί προηγουμένως και από την Ελεγκτική Επιτροπή, της οποίας την Έκθεση διάβασε ο κ. Μανώλης Καλαϊτζής.

Ακολούθησεη κοπή και διανομή της πίτας, την οποία προηγουμένως ευλόγησε ο ιερέας π. Ιωάννης Αγγελιδάκης και ο οποίος διάβασε και ευχετήριο μήνυμα του Μητροπολίτη Σύρου-Τήνου κ. Δωροθέου.

Προς το τέλος έγιναν κάποιες παρεμβάσεις για κυκλαδικά θέματα, όπως αυτές από τους βουλευτές κ. Γιάννη Βρούτση και κ. Νίκο Συρμαλένιο που τόνισαν την ανάγκη για μια βιώσιμη ανάπτυξη των Κυκλάδων, τη στιγμή που η άναρχη δόμηση λόγω υπερανάπτυξης του τουρισμού στις Κυκλάδες απειλεί τη φέρουσα ικανότητα των νησιών και δημιουργεί πολλά προβλήματακαι την απειλή να χάσουν οι Κυκλάδες τη μοναδική χαρακτηριστική σε ομορφιά φυσιογνωσία τους και τη δυνατότητα σωστής εξυπηρέτησης των επισκεπτών.

Χαιρετισμούς επίσης απηύθυναν ή έκαναν παρεμβάσεις και ο ιατρός πολιτευτής κ. Γιάννης Βλασερός, ο Πρόεδρος της Εταιρείας Κυκλαδικών Μελετών καθηγητής κ. Δημήτριος Στυλ. Κορρές, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ναξιακών Συλλόγων κ. Μανώλης Καλαϊτζής,η Πρόεδρος του Συλλόγου Φιλωτιτών Νάξου κ. Χάϊδω Μουστάκη, ο κ. Παναγιώτης Καμηλάκης λαογράφος, στέλεχος του Κέντρου Λαογραφίας της Ακαδημίας Αθηνών και ένθερμος φίλος των Κυκλάδων. Ο κ. Δημήτριος Βεντούρης πρότεινε να πραγματοποιηθεί φεστιβάλ κωμωδίας και σατιρικού λόγου σχετικών με τις Κυκλάδες και Κυκλαδίτες. Η κ. Ελένη Τρούλλου διάβασε ποίημα για τους Τρεις Ιεράρχες που έγραψε ο αείμνηστος Κυκλαδίτης ποιητής, συγγραφέας και λαογράφος Αντώνιος Τρούλλος.

Στην κατάμεστη αίθουσα του ξενοδοχείου «Αμαλία» παρευρέθησανγια την εκδήλωση, εκτός από τους προαναφερθέντες, και στελέχη της ΕΚΥΤ και συγγενείς και φίλοι τους, εκπρόσωποι Συλλόγων,λοιποί επίσημοι και άλλοι. Ήταν μια εκδήλωση που έφερε πάλι κοντά μετά από δυο χρόνια (λόγω κορωνοϊού) πολλά μέλη και φίλους της ΕΚΥΤ και συνετέλεσε να πραγματοποιηθεί μια αξιόλογη, χρήσιμη και σε φιλική ατμόσφαιρα εκδήλωση.

Σημειώνουμε ότι η Ένωση Κυκλαδικού Τύπου (ΕΚΥΤ) αποτελείται από εκδότες και συνεργάτες των Κυκλαδικών εντύπων που προσφέρουν αφιλοκερδώς επί πολλά έτη τις εθελοντικές υπηρεσίες τους στην προβολή των αιτημάτων και λοιπών θεμάτων τών επί μέρους νησιών και χωριών αλλά και των γενικότερων θεμάτων των Κυκλάδων, συμβάλλουν στη συσπείρωση των κατοίκων και διαμενόντων εκτός νησιών Κυκλαδιτών και στη διατήρηση των τοπικών εθίμων και της παράδοσης και γενικά,κατά το δυνατόν,συμβάλλουν στην πρόοδο των νησιών των Κυκλάδων. Επίσης, η Ένωση Κυκλαδικού Τύπου πραγματοποιεί επιτυχείς πολιτιστικές εκδηλώσεις.

 

Διοικητικό Συμβούλιοτης Ένωσης Κυκλαδικού Τύπου

Χρήσιμο είναι, για λόγους ιστορίας, να αναφέρουμε τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου κατά τον χρόνο της Γ.Σ. και κοπής της πίτας της ΕΚΥΤ στις 4-2-2023:

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Κυκλαδικού Τύπου (το οποίο προήλθε από τις αρχαιρεσίες της 9-4-2022 συγκροτήθηκε σε σώμα την 11-4-2022) είναι το εξής:

Πρόεδρος: Μαγκανιώτης Γεράσιμος-Θεόδωρος (Κίμωλος)

Α΄ Αντιπρόεδρος: Γκιολές Δημήτριος (Σέριφος)

Β΄ Αντιπρόεδρος: Κάλμπαρης Σπυρίδων (Νάξος)

Γενικός Γραμματέας: Τζιώτης Αντώνιος (Νάξος)

Ειδικός Γραμματέας: ΧιόνηΦίσσερ-Ζαμάνου (Ίος)

Ταμίας: Κοντού Ευαγγελία (Μύκονος)

Έφορος: Μπαλταζάνη Αικατερίνη (Κέα)

 

Περισσότερες πληροφορίες για την Ένωση Κυκλαδικού Τύπου στο:

https://e-ekyt.gr/

 

(Κείμενο-Φωτογραφίες: Γιάννης Λογαράς, Φιλόλογος,








Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια :