Παρασκευή, Φεβρουαρίου 17, 2023

Ο Γιάννης Βλασερός στην κοπή πίτας της Ο.ΝΑ.Σ.

Μπροστά σε ένα πολυπληθές κοινό Ναξιωτών που γιόρταζαν τον ερχομό του νέου χρόνου στην κοπή της πίτας της Ομοσπονδίας Ναξιακών Συλλόγων (ΟΝΑΣ), ο Γιάννης Βλασερός υποψήφιος βουλευτής Κυκλάδων του ΠΑ.ΣΟ.Κ. και Κινήματος Αλλαγής, στον χαιρετισμό του αναφέρθηκε σε τρία ζωτικά θέματα της Νάξου.

Τρία ζητήματα υψίστης σημασίας για τη Νάξο

Αρχίζοντας από την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος τόνισε ότι πρέπει να τεθεί σε προληπτική βάση και όχι σε θεραπευτική που κυρίως θα προσπαθήσει το θρυλούμενο χωροταξικό σχέδιο χωρίς να είναι δεδομένη η αποτελεσματικότητα του, αν και εφόσον γίνει- σε πυκνοκατοικημένα τουριστικά νησιά και από την....

άλλη μεριά να γίνεται αυτή την περίοδο προσπάθεια αποχαρακτηρισμού των natural περιοχών με άγνωστες συνέπειες στο οικοσύστημα.

Επικεντρώθηκε επίσης στο θέμα της σχεδόν ερημοποίησης των ιστορικών ορεινών χωριών της Νάξου, τα οποία καθίστανται σχεδόν ακατοίκητα την περίοδο του χειμώνα με ελάχιστα παιδιά. Αναφέρθηκε στο πολύ σοβαρό θέμα της ανεπάρκειας της κρατικής περίθαλψης ειδικά στο επίπεδο δευτεροβάθμιας προς τριτοβάθμιας περίθαλψης όπου το νοσοκομείο της Νάξου πάρα τις βελτιώσεις του παραμένει ένα κέντρο υγείας αδύναμο να καλύψει τα βαριά περιστατικά και οι γιατροί και οι ασθενείς ζουν με την αγωνία της διακομιδής.

Τέλος, ο κ. Γιάννης Βλασερός, χαιρέτησε την βράβευση του καθηγητού της ιατρικής Ντέμη Κορρέ για την πολύπλευρη επιστημονική και κοινωνική προσφορά του τον οποίο διαδέχτηκε στην προεδρία του Ναξιακού Οργανισμού Βιοϊατρικών Επιστημών.

Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια :