Τετάρτη, Φεβρουαρίου 01, 2023

ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΑΡΑΚΗΣ: Η Νάξος έχει άμεση ανάγκη, από δεύτερο κλειστό γυμναστήριο και χώρους άθλησης σε όλα τα χωριά

 Κατά την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Απεραθίτικου Αθλητικού Συλλόγου ΤΑ ΦΑΝΑΡΙΑ γίναμε μάρτυρες σε ένα απίθανο λογύδριο του δημάρχου Νάξου και μικρών Κυκλάδων κ. Λιαννού. Ούτε λίγο ούτε πολύ διαφήμισε το έργο του στον αθλητισμό, μοίρασε ευθύνες στο επίσημο κράτος και άλλους για το ότι δεν έγινε τίποτα μιας και μας είπε πως δεν υπάρχουν πόροι για νέες αθλητικές εγκαταστάσεις. Είπε πως βρίσκεται κοντά στα αθλητικά σωμάτιά του νησιού. Είπε πως για την κατάσταση εγκατάλειψης των αθλητικών χώρων του Δημοτικού Αθλητικού Κέντρου φταίνε οι προκάτοχοι του και η νομιμότητα των χώρων.

  Μιας που κατά την εκδήλωση δεν μου δόθηκε η δυνατότητα να του απαντήσω οφείλω να του ξεκαθαρίσω:

1.      Το έργο του στον αθλητισμό όπως και ......

στους υπόλοιπους τομείς είναι ελάχιστο. Ευτυχώς που η περιφερειακή αρχή και ο Έπαρχος κ. Μαραγαρίτης έδειξαν αντανακλαστικά και έτσι ανακατασκευάστηκε το γήπεδο ΓΙΑΓΚΟΣ ΓΡΑΤΣΙΑΣ στο Χαλκί, κατασκευάστηκε το γήπεδο 5Χ5 στη Μονή και ανακατασκευάστηκε το γήπεδο του Αγίου Αρσενίου.

2.      Κανένα επίσημο κράτος ή άλλος δεν φταίει για το ότι δεν έγινε τίποτα σε επίπεδο έργων για τον αθλητισμό, μιας και στα γύρω νησιά υλοποιούνται έργα εκατομμυρίων ευρώ. Το μηδενικό έργο σας, οφείλετε αποκλειστικά στον ανύπαρκτο σχεδιασμό σας και στην απουσία μελετών από πλευρά του δήμου μας.

3.      Φυσικά κ. Δήμαρχε και δεν βρίσκεστε κοντά στα αθλητικά σωμάτιά μια και 3 χρόνια τώρα έχετε σχεδόν κλείσει την στρόφιγγά οικονομική βοήθειαςγια την ενίσχυση τους αν και τα συγκεκριμένα κονδύλια είναι ανταποδοτικά του προϋπολογισμού.

4.      Για την εικόνα εγκατάλειψης που παρουσιάζουν οι εγκαταστάσεις του Δ.Α.Κ. φυσικά και δεν φταίνε η προκάτοχοι σας ούτε βέβαια η νομιμότητα των χώρων. Αυτό αποδεικνύεται ξεκάθαρα από το ότι η περιφερειακή αρχή πρόσφατα δαπάνησε χρήματα για επισκευές στο κλειστό γυμναστήριο και βέβαια το 2010 η τότε δημοτική αρχή χρηματοδότησε με ιδίους πόρους δική της μελέτη ύψους σχεδόν 2.500.00 ευρώ για την ολική ανάπλαση του ανοιχτού γηπέδου.

          Η Νάξος μας έχει άμεση ανάγκη, από δεύτερο κλειστό γυμναστήριο, από άμεση συντήρηση των υπαρχουσών αθλητικών εγκαταστάσεων, από χώρους άθλησης της νεολαίας μας σε όλα τα χωριά και φυσικά όσο μεγαλύτερη κατά το δυνατόν χρηματοδότηση των αθλητικών σωματίων, ανάγκες που εσείς και οι συνεργάτες σας ούτε μπορείτε να σχεδιάσετε και πολύ περισσότερο να υλοποιήσετε.

 

Ευτυχώς φτάνει η μέρα που ο κυρίαρχος λαός θα πάρει την τύχη του στα χέρια του.

 

 

 

Με τιμή,

 

 

Ιωάννης Νικ. Μαράκης

Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια :