Σάββατο, Νοεμβρίου 06, 2021

ISLAND CONNECT : Παρουσίαση καλλιτεχνικών έργων στη Νάξο

Στo πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Ρroject ISLAND CONNECT που προωθεί τις ανταλλαγές και τις διαμονές (Residency) καλλιτεχνών των Performing Arts σε ευρωπαϊκά νησιά, η Εταιρεία ΕΝΤΡΟΠΙΑ σε συνεργασία με το  Δήμο Νάξου & Μικρών Κυκλάδων παρουσιάζουν το Σάββατο 6  Νοεμβρίου 2021, στις 4 μ.μ., στον Πολιτιστικό Πολυχώρο της πρώην Σχολής των Ουρσουλινών, τα αποτελέσματα των δύο πρώτων Διαμονών  στο νησί της Νάξου. 

Πρόκειται για τη χορεύτρια Ζωή Μαστροθεοδώρου και την .........

εικαστικό Ειρήνη Τηνιακού, οι οποίες μετά την καλλιτεχνική διαμονή τους στο  Κέντρο B.I.R.C.A. (στο νησί Bornholm, Δανία), όπου εξερεύνησαν το  συμβάν της πτώσης και της σύγκρουσης σε σχέση με το σώμα και το τοπίο,  τώρα ερχόμενες στη Νάξο ως SpoiledGals παρουσιάζουν τη site-specific  performance «Troublemaker» που περιστρέφεται γύρω από την έννοια  της συμμόρφωσης και της θηλυκότητας.  

Επιμέλεια Ηχητικής Σύνθεσης: Suzuki (Βέρα Χοτζόγλου) και ACS  (Στέφανος Κουτρούλης). 

Παράλληλα, η Δανή περφόρμερ Ida Marie Tjalve σε online συνεργασία με την εικαστικό Carolina Nilson, οι επονομαζόμενες Îles Flottantes, διερευνούν το συμβολικό χαρακτήρα του νησιού ως μια μεταφορά για την  ανθρώπινη ύπαρξη αλλά και αντιστρόφως, στο πλαίσιο του υπο προγράμματος Islander Focus που εστιάζει σε διάφορες πλευρές της έννοιας της «νησιωτικότητας». 

Μετά την καλλιτεχνική διαμονή τους στο Κέντρο C.ΙΝ.Ε. (Μαγιόρκα, Ισπανία), τώρα εμπνεόμενες από την εμβληματική «Πορτάρα» της Νάξου  παρουσιάζουν την εγκατάσταση «Ουτοπία (Ø-topia)» διερωτώμενες αν  ενδεχομένως οδηγεί σε μια άλλη πραγματικότητα ή διάσταση, αν υπoγείως συνδέεται για παράδειγμα με την Πύλη του Ήλιου (Puerta de el Sol) στο  Tiwanaku στη Λα Παζ της Βολιβίας, από όπου κατάγεται η Carolina, ένα  αρχιτεκτόνημα – σύμβολο που μας υπενθυμίζει την κοινή μας προέλευση  ως είδους και την κοινή μας μοίρα ως κατοίκων του πλανήτη μας.  Οδηγούνται έτσι σε μια εκ νέου αποσπασματική χαρτογράφηση του νησιού  χρησιμοποιώντας και οργανικά υλικά μαζεμένα από το φυσικό τοπίο του. 

Τα έργα των δυο Ομάδων αλληλεπιδρούν αρθρώνοντας ένα μεταξύ τους διάλογο, ενώ το κοινό καθοδηγείται σε μια περιπατητική περφόρμανς που  εκμεταλλεύεται και αναδεικνύει παράλληλα τη θέση και την ιστορικότητα  του κτιρίου της πρώην Σχολής των Ουρσουλινών. 

Συντονισμός Προγράμματος - Επιμέλεια: Μαρίλλη Μαστραντώνη Καλλιτεχνική Διευθύντρια της Εταιρείας ΕΝΤΡΟΠΙΑ

Ε Ν Τ Ρ Ο Π Ι Α 

w w w . T h e a t r e - E n t r o p i a . g r 

Δ ή μ η τ ρ α ς 3 Α , 1 0 4 4 2 Α θ ή ν α 

Τ η λ . / F a x : 2 1 0 . 5 1 2 0 0 3 8 , E -m a i l : t h e a t r e _ e n t r o p i a @ y a h o o . c o m 

Ώρα προσέλευσης: 4 μ.μ., Σάββατο 6 Νοεμβρίου 

Είσοδος ελεύθερη. 

Παρακαλούμε το κοινό να τηρήσει τα σχετικά υγειονομικά πρωτόκολλα με  τη χρήση μάσκας και κρατώντας αποστάσεις.


Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια :