Τρίτη, Νοεμβρίου 09, 2021

Οι συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου να γίνονται με τη φυσική παρουσία των μελών σε μη εργάσιμη ώρα

 ΠΡΟΣ: Τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου 

Κοιν.: Δήμαρχο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων 

Μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου 

ΘΕΜΑ: Συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου με τη φυσική παρουσία  των μελών σε μη εργάσιμη ώρα 

Κύριε πρόεδρε, σας έχουμε πολλές φορές ζητήσει να επαναφέρετε  τις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου σε απογευματινές ή βραδινές  ώρες, όπως συνηθιζόταν πάντα πριν την περίοδο της πανδημίας,  δεδομένου ότι μέλη όλων των παρατάξεων είμαστε εργαζόμενοι με .....

 αποτέλεσμα πολλές φορές, κάποιοι από εμάς να είναι αδύνατο να  συμμετέχουμε στις συνεδριάσεις, στερούμενοι έτσι τη δυνατότητα  συμμετοχής μας στο όργανο ως έχουμε υποχρέωση και δικαίωμα.  Καταλαβαίνετε βέβαια ότι η ώρα συνεδρίασης του συμβουλίου μας στερεί  τη δυνατότητα της συμμετοχής.  

Ως απάντηση στο διαρκές δικαιολογημένο αίτημά μας,  προβάλλατε αρχικά το γεγονός ότι υπάλληλοι που συνέδραμαν στην  λειτουργία του συμβουλίου βρίσκονταν σε αναστολή ή αργότερα το  γεγονός ότι τα παιδιά τους έκαναν μάθημα μέσω διαδικτύου και  καθιστούσε δύσκολο το να συνδέονται στις συνεδριάσεις. Παρά το  γεγονός ότι τα όποια εμπόδια έχουν εκλείψει δεν υπάρχει κανένας  απολύτως λόγος να συνεχίζεται η διεξαγωγή των συνεδριάσεων στις  12:00 το μεσημέρι, ώρα εργάσιμη, γεγονός που καθιστά ανέφικτη τη  συμμετοχή αρκετών μελών κάθε φορά και την παρακολούθηση των  συνεδριάσεων από τους πολίτες, οι οποίοι έχουν δικαίωμα της  ενημέρωσης. 

Επίσης, με πρόσφατες κοινές υπουργικές  αποφάσεις, προβλέπονται μεταξύ άλλων, ρυθμίσεις που αφορούν  τις «Συνεδριάσεις συλλογικών οργάνων με φυσική παρουσία, χωρίς  περιορισμό ατόμων», και προβλέπουν συμμετοχή στον χώρο της  συνεδρίασης. 

Οι ανωτέρω ΚΥΑ δίνουν την δυνατότητα των δια ζώσης  συνεδριάσεων, σε αντίθεση με ό,τι ίσχυε πριν τη δημοσίευση αυτών, παρ’  όλα αυτά και παρά το πάγιο αίτημα μας να επιστρέψουμε σε δια ζώσης  συνεδριάσεις, εσείς επιμένετε στις τηλεδιασκέψεις. 

Κύριε πρόεδρε, είναι γνωστό ότι η πανδημία αποτέλεσε μία πρώτης  τάξεως ευκαιρία για περιστολή ατομικών δικαιωμάτων, περιορισμό της  δημοκρατικής διαδικασίας -μεταξύ άλλων- στα συλλογικά όργανα των  Ο.Τ.Α. και γενικότερα αλλοίωση των χαρακτηριστικών της ίδιας της  δημοκρατίας. Επ’ ουδενί δεν θέλουμε να σκεφτούμε ότι χρησιμοποιείτε  την πρόφαση της πανδημίας προκειμένου να επιτύχετε τεχνηέντως  πλειοψηφία για την παράταξη σας, δημιουργώντας προσκόμματα στη  συμμετοχή των συμβούλων στις συνεδριάσεις. 

Από την πλευρά μας, δεδομένου ότι τόσους μήνες απευθυνόμαστε  σε μη ακούοντα αυτιά, για κάτι αυτονόητο, σας δηλώνουμε ότι δεν θα  συμμετέχουμε, για αρχή, στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της  9ης Νοεμβρίου 2021 σε ένδειξη διαμαρτυρίας και αναμένουμε και από τις  άλλες παρατάξεις και συμβούλους να πράξουν το ίδιο. 

Οι σύμβουλοι της Ανεξάρτητης Δημοτικής Παράταξης 

Δύναμη Δημιουργίας 

Βασίλης Βρούτσης 

Μανόλης Βάβουλας 

Αντώνης Βασαλάκης 

Σοφία Βασιλάκη 

Νίκος Νομικός 

Κατερίνα Φουτάκογλου


Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια :